Za početak    Filmska revija mladeži i Four River Film Festival započeli jesensku festivalsku turneju u Gornjem Milanovcu – na sljedeće izdanje dolaze i pingvini!

Na nedavno održanom drugom Europskom seminaru o filmskom stvaralaštvu mladih u Karlovcu usvojena je odluka o formiranju Europske filmske mreže mladih koja će ubuduće koordinirati suradnju između pojedinih festivala i brojna pitanja vezana uz njihovu organizaciju, financiranje i suradnju s lokalnim zajednicama u kojima djeluju. Filmska revija mladeži i Four River Film Festivalu ne samo da su članovi, već i začetnici navedene mreže, čiji predstavnici posljednjih par godina upravo u cilju međusobnog umrežavanja i suradnje putuju po svijetu i razmjenjuju programe sa srodnim filmskim festivalima. Ova jesen po pitanju predstavljanja tog tipa bit će i više nego bogata.

Sve je počelo protekli vikend u Gornjem Milanovcu gdje su Filmsku reviju mladeži i Four River Film Festival u ime Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac predstavile Lucija Ćeškić, Marija Ratković Vidaković, Ksenija Sanković i Sanja Zanki. Na međunarodnom festivalu kratkog filma – Kratka forma ovaj veseli četverac (bez kormilara) predstavio je Reviju i Festival tamošnjim gostima, ali i srednjoškolcima gornjomilanovačke Gimnazije Takovski ustanak. Uz kratak uvod prikazan je film Kaje Šišmanović Kak' je doma, ovogodišnji dobitnik karlovačkog Grand Prix-a. Također, ostvareni su kontakti i s Revijom filmskog stvaralaštva dece i omladine Srbije, te će se pobjednički filmovi s navedene Revije automatizom prijavljivati na Four River Film Festival.

U listopadu karlovačku Reviju i Festival očekuje predstavljanje na Festivalu filmova djece i mladeži mediteranskih zemalja u Dubrovniku te Giffoni – festivalu za djecu i mlade u Makedoniji, dok ih u studenom putevi vode u sve dijelove Europe – na Media Literacy Award u Beč, REC for Kids u Berlinu, YOUKI – međunarodni festival filmova mladih u Wels, također u Austriji, te Up&Coming – festival novih filmskih talenata u Hannover. Najsvježija vijest je ta da je sinoć stigao poziv i na MICE – međunarodni festival edukativnog filma u Valenciji, koji je potpuno novi u nizu festivala s kojima će Karlovčani ostvariti suradnju.

Ove godine u Karlovac su stigli filmaši iz čak 30 zemalja i s pet kontinenata. Po svemu sudeći na sljedeće izdanje dolaze i pingvini! Cijeli svijet će biti Karlovac – ili obratno?

01.10.2013.

Uvodna riječ
Europska mreža filmskog stvaralaštva mladih radi punom parom: Four River Film Festival putuje od festivala do festivala; dogovorena je i razmjena mladih i agilnih festivalskih organizatora
Filmska revija mladeži i Four River Film Festival započeli jesensku festivalsku turneju u Gornjem Milanovcu – na sljedeće izdanje dolaze i pingvini!
Svjetlosna zraka
ČUNJEVI SU SRUŠENI, A 19. FILMSKA REVIJA MLADEŽI & 7. FOUR RIVER FILM FESTIVAL ČEKAJU VAS NAJESEN
KOJA IRONIJA! ISPUNJEN, SRETAN I KREATIVAN PETAK 13. NA FILMSKOJ REVIJI MLADEŽI I FOUR RIVER FILM FESTIVALU.
Okrugli stol na temu filmskog stvaralaštva mladih i prezentacija zaključaka svake pojedine grupe
Karlovačka deklaracija
DRUGI DAN ŽUTILA U ZNAKU MILENIJSKE FOTOGRAFIJE I KRAJA DRUGOG EUROPSKOG SEMINARA O FILMSKOM STVARALAŠTVU MLADIH. VEČERAS KONAČNO PROGRAM NA STAROM GRADU DUBOVCU.
Kugla je bačena - počela 18. Filmska revija mladeži i 6. Four River Film Festival
Summertime
KARLOVAČKA DJECA PRVA KRENULA U PUSTOLOVINU ZVANU FILMSKO ŽUTILO
Poticaj mladim autorima
6 dana srednjoškolskog filma, filma, i samo filma
Gradovi bez kina
Filmske perspektive
Otvoren Europski seminar o filmskom stvaralaštvu mladih!
18. FILMSKA REVIJA MLADEŽI & 6. FOUR RIVER FILM FESTIVAL - TVORNICA FILMA
Europski seminar o filmskom stvaralaštvu mladih – kruna filmske mreže Revije i Festivala!
Njih šest, a filmova sedamdeset i osam!
ZNAMO DA ŽELIŠ BITI DIO ČETVERODNEVNOG FILMSKOG KUGLANJA!
U okviru 18. filmske revije mladeži i 6. Four River Film Festivala i ove godine Filmski 5+ program
ŽIVITE SVOJU IDEJU
ŽIVITE SVOJU IDEJU
OVE GODINE OBARAMO REKORDE!
PRIJAVE ZA KARLOVAČKU ŽUTU GROZNICU JOŠ SAMO DO PETKA! INSPIRACIJU POTRAŽI U PROŠLOGODIŠNJEM POBJEDNIKU!
Revija i Festival vjetar su u leđa brojnim mladim filmašima – prijavi se i TI do 01. lipnja!
Foršpan 18. Filmske revije mladeži i 6. Four River Film Festivala napravili mladi Varaždinci – autori s proteklih izdanja Revije i Festivala
Filmska revija mladeži i Four River Film Festival predstavljeni na Scala Youth Film Festivalu u Walesu!
Bruno Mustić, pobjednik prošlogodišnje edicije Filmske revije mladeži snimio dugometražni film „Glazbena kutija“
PRIJAVE ZA KARLOVAČKU ŽUTU GROZNICU SU OTVORENE!