Za početak    Otvoren Europski seminar o filmskom stvaralaštvu mladih!

U Karlovcu je u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac sinoć otvoren drugi po redu Europski seminar o filmskom stvaralaštvu mladih, koji se održava od 09. do 12. rujna. Dva dana uoči 18. Filmske revije mladeži i 6. Four River Film Festivala, Karlovac je dobrodošlicu poželjeo sudionicima Seminara, čiji su ovogodišnji fokus filmski festivali posvećeni stvaralaštvu mladih. Na Seminaru sudjeluje po jedan predstavnik 18 europskih filmskih festivala koji u sebi sadržavaju segment filmova mladeži ili su u potpunosti posvećeni filmovima mladeži, a svi oni dolaze iz ni manje ni više nego dvanaest europskih zemalja - od susjedne nam Srbije i Italije do daleke Rusije i Norveške. Na Seminaru sudjeluju i medijski pedagozi iz zemalja u kojima je filmsko stvaralaštvo mladih posebno aktivno – Belgije, Danske, Grčke, te zemlje domaćina, kao i predstavnici uspješnih europskih filmskih družina.

Sinoć je sve započelo brunchom dobrodošlice u karlovačkom restoranu Greencek da bi se nastavilo uvodnim predavanjem o programu Mladi na djelu, čijim je sredstvima uz ona Hrvatskog audiovizualnog centra program sufinanciran, prezentacijom o zemlji i gradu domaćinu te opuštenim druženjem u karlovačkom Kinoklubu. Sve je to bila samo laganini dobrodošlica za do posljednje sekunde ispunjen program koji slijedi - seminar naime uključuje pojedinačne prezentacije svih sudionika, rad u grupama na gore navedene teme, te okrugli stol kojim će se cijeli Seminar u četvrtak u 17 sati zaključiti. Ovakva okupljanja u internacionalnom okruženju uvijek su inspiracija za nova kreativna rješenja, napredak u radu te izvrsna platforma za razmjenu iskustava. Uistinu je predivno bilo vidjeti sve kolege u isto vrijeme na istom mjestu. Prepoznali su Karlovac kao kvalitetnu platformu za srednjoškolski film, izjavila je koordinatorica Seminara, Revije i Festivala, Marija Ratković Vidaković.

Paralelno uz održavanje Seminara pripreme za nadolazeće izdanje Revije i Festivala su u punom jeku. Srijeda, prvi dan ove dvije manifestacije u jednoj, sama po sebi ispunjena je događanjima, no službeno otvorenje održat će se uistinu u posebnom ambijentu - na travnatom dijelu Šanca u ostatku jednog od krakova poznate karlovačke zvijezde pod palicom Danijele Trbović otvoriti će se ovogodišnje izdanje u srijedu, 11. rujna u 20.30. Na taj način će se i gosti (iz 30 različitih zemalja svijeta) upoznati s činjenicom o Karlovcu kao jednom od tri idealna renesansa grada u Europi. Jer Karlovac nije početkom srpnja ušao u Europu. On je oduvijek tamo i bio. A Revija i Festival jedan su od najljepših promotora europskog Karlovca!

09.09.2013.

Uvodna riječ
Europska mreža filmskog stvaralaštva mladih radi punom parom: Four River Film Festival putuje od festivala do festivala; dogovorena je i razmjena mladih i agilnih festivalskih organizatora
Filmska revija mladeži i Four River Film Festival započeli jesensku festivalsku turneju u Gornjem Milanovcu – na sljedeće izdanje dolaze i pingvini!
Svjetlosna zraka
ČUNJEVI SU SRUŠENI, A 19. FILMSKA REVIJA MLADEŽI & 7. FOUR RIVER FILM FESTIVAL ČEKAJU VAS NAJESEN
KOJA IRONIJA! ISPUNJEN, SRETAN I KREATIVAN PETAK 13. NA FILMSKOJ REVIJI MLADEŽI I FOUR RIVER FILM FESTIVALU.
Okrugli stol na temu filmskog stvaralaštva mladih i prezentacija zaključaka svake pojedine grupe
Karlovačka deklaracija
DRUGI DAN ŽUTILA U ZNAKU MILENIJSKE FOTOGRAFIJE I KRAJA DRUGOG EUROPSKOG SEMINARA O FILMSKOM STVARALAŠTVU MLADIH. VEČERAS KONAČNO PROGRAM NA STAROM GRADU DUBOVCU.
Kugla je bačena - počela 18. Filmska revija mladeži i 6. Four River Film Festival
Summertime
KARLOVAČKA DJECA PRVA KRENULA U PUSTOLOVINU ZVANU FILMSKO ŽUTILO
Poticaj mladim autorima
6 dana srednjoškolskog filma, filma, i samo filma
Gradovi bez kina
Filmske perspektive
Otvoren Europski seminar o filmskom stvaralaštvu mladih!
18. FILMSKA REVIJA MLADEŽI & 6. FOUR RIVER FILM FESTIVAL - TVORNICA FILMA
Europski seminar o filmskom stvaralaštvu mladih – kruna filmske mreže Revije i Festivala!
Njih šest, a filmova sedamdeset i osam!
ZNAMO DA ŽELIŠ BITI DIO ČETVERODNEVNOG FILMSKOG KUGLANJA!
U okviru 18. filmske revije mladeži i 6. Four River Film Festivala i ove godine Filmski 5+ program
ŽIVITE SVOJU IDEJU
ŽIVITE SVOJU IDEJU
OVE GODINE OBARAMO REKORDE!
PRIJAVE ZA KARLOVAČKU ŽUTU GROZNICU JOŠ SAMO DO PETKA! INSPIRACIJU POTRAŽI U PROŠLOGODIŠNJEM POBJEDNIKU!
Revija i Festival vjetar su u leđa brojnim mladim filmašima – prijavi se i TI do 01. lipnja!
Foršpan 18. Filmske revije mladeži i 6. Four River Film Festivala napravili mladi Varaždinci – autori s proteklih izdanja Revije i Festivala
Filmska revija mladeži i Four River Film Festival predstavljeni na Scala Youth Film Festivalu u Walesu!
Bruno Mustić, pobjednik prošlogodišnje edicije Filmske revije mladeži snimio dugometražni film „Glazbena kutija“
PRIJAVE ZA KARLOVAČKU ŽUTU GROZNICU SU OTVORENE!