Za početak    U okviru 18. filmske revije mladeži i 6. Four River Film Festivala i ove godine Filmski 5+ program

Na mladima svijet ostaje, a kako bi naši mališani izrasli u što pametnije glavice, 18. filmska revija mladeži i 6. Four River Film Festival i ove godine spremaju pravu filmsku poslasticu - Filmski 5+ namijenjen osnovnoškolskom uzrastu. S obzirom da Karlovac još uvijek nema redoviti kino repertoar, događanja poput ovog, najmlađima su često i jedine prilike da u Karlovcu pogledaju film namijenjen njima. Kako se iz godine u godinu okreću nekonvencionalnijim filmskim uspješnicama, Revija i Festival na taj način i  uveseljavaju i obrazuju male filmofile.

Program koji se održava svakog festivalskog dana u 10.30 započinje dječjim akcijskim filmom redatelja Obrada Gluščevića Kapetan Mikula Mali koji je 80-ih poslužio kao inspiracija za iznimno popularnu istoimenu seriju uz koju su odrasle brojne generacije. Film koji je obišao kina SAD-a i cijele Europe uvest će vas u svijet pustolova Mikule Malog i njegovog djeda koji tijekom fašističke okupacije Dalmacije u Drugom svjetskom ratu prevoze izbjeglice na slobodne otoke. Četvrtak je pak rezerviran za ljubitelje animiranih filmova. Tako će se na velikom platnu kina Edison prikazivati američki film Igor redatelja Anthonyja Leondisa - burtonovska animirana bajka o malenom grbavom pomoćniku zlog znanstvenika koji kuje svoj tajni opaki plan da postane najveći, najmoćniji i najzločestiji znanstvenik na svijetu. Treći festivalski dan u duhu je obitelji - najmlađi će imati priliku uživati u dirljivoj priči Krešimira Golika Imam dvije mame i dva tate koji predstavlja vrhunac opusa ovog cijenjenog filmskog virtuoza. Nakon ovog majstorskog uratka koji u svojoj srži sadrži izvanredan spoj humora, drame i psihološke osjetljivosti slijedi veliko finale u znaku, ponovno, obiteljskog filma Avanture Male Chihiro iz Japana. Tako Filmski 5+ završava Oscarom nagrađenim animiranim filmom u režiji Hayaoa Miyazakija.

Ovogodišnji Filmski 5+ program svojevrstan je i uvod u Nastavu medijske kulture u Mikrokinu, koji je Kinoklub Karlovac eksperimentalno uveo u svibnju ove godine, kada je karlovačkim Mikrokinom prodefiliralo 500tinjak osnovnoškolaca. Isti se nastavlja u listopadu ove godine i povezat će film i školski kurikulum različitih predmeta.

Provedite kvalitetno vrijeme s najmlađima uz filmski program osmišljen upravo za osnovnoškolski uzrast. Oživite kino Edison dječjim smijehom na još jednoj Filmskoj reviji mladeži i Four River Film Festivalu od 11. do 14. rujna u Karlovcu.

07.08.2013.

Uvodna riječ
Europska mreža filmskog stvaralaštva mladih radi punom parom: Four River Film Festival putuje od festivala do festivala; dogovorena je i razmjena mladih i agilnih festivalskih organizatora
Filmska revija mladeži i Four River Film Festival započeli jesensku festivalsku turneju u Gornjem Milanovcu – na sljedeće izdanje dolaze i pingvini!
Svjetlosna zraka
ČUNJEVI SU SRUŠENI, A 19. FILMSKA REVIJA MLADEŽI & 7. FOUR RIVER FILM FESTIVAL ČEKAJU VAS NAJESEN
KOJA IRONIJA! ISPUNJEN, SRETAN I KREATIVAN PETAK 13. NA FILMSKOJ REVIJI MLADEŽI I FOUR RIVER FILM FESTIVALU.
Okrugli stol na temu filmskog stvaralaštva mladih i prezentacija zaključaka svake pojedine grupe
Karlovačka deklaracija
DRUGI DAN ŽUTILA U ZNAKU MILENIJSKE FOTOGRAFIJE I KRAJA DRUGOG EUROPSKOG SEMINARA O FILMSKOM STVARALAŠTVU MLADIH. VEČERAS KONAČNO PROGRAM NA STAROM GRADU DUBOVCU.
Kugla je bačena - počela 18. Filmska revija mladeži i 6. Four River Film Festival
Summertime
KARLOVAČKA DJECA PRVA KRENULA U PUSTOLOVINU ZVANU FILMSKO ŽUTILO
Poticaj mladim autorima
6 dana srednjoškolskog filma, filma, i samo filma
Gradovi bez kina
Filmske perspektive
Otvoren Europski seminar o filmskom stvaralaštvu mladih!
18. FILMSKA REVIJA MLADEŽI & 6. FOUR RIVER FILM FESTIVAL - TVORNICA FILMA
Europski seminar o filmskom stvaralaštvu mladih – kruna filmske mreže Revije i Festivala!
Njih šest, a filmova sedamdeset i osam!
ZNAMO DA ŽELIŠ BITI DIO ČETVERODNEVNOG FILMSKOG KUGLANJA!
U okviru 18. filmske revije mladeži i 6. Four River Film Festivala i ove godine Filmski 5+ program
ŽIVITE SVOJU IDEJU
ŽIVITE SVOJU IDEJU
OVE GODINE OBARAMO REKORDE!
PRIJAVE ZA KARLOVAČKU ŽUTU GROZNICU JOŠ SAMO DO PETKA! INSPIRACIJU POTRAŽI U PROŠLOGODIŠNJEM POBJEDNIKU!
Revija i Festival vjetar su u leđa brojnim mladim filmašima – prijavi se i TI do 01. lipnja!
Foršpan 18. Filmske revije mladeži i 6. Four River Film Festivala napravili mladi Varaždinci – autori s proteklih izdanja Revije i Festivala
Filmska revija mladeži i Four River Film Festival predstavljeni na Scala Youth Film Festivalu u Walesu!
Bruno Mustić, pobjednik prošlogodišnje edicije Filmske revije mladeži snimio dugometražni film „Glazbena kutija“
PRIJAVE ZA KARLOVAČKU ŽUTU GROZNICU SU OTVORENE!