Za početak    Bruno Mustić, pobjednik prošlogodišnje edicije Filmske revije mladeži snimio dugometražni film „Glazbena kutija“

Prošli tjedan u Splitu je završeno snimanje dugometražnog igranog filma "Glazbena kutija“. Riječ je o prvom dugometražnom filmu kojeg je snimio 17-godišnji redatelj Bruno Mustić, nakon što je prošle godine za svoj kratki film "Red Handed" dobio nagradu za najbolji hrvatski igrani film na 17. filmskoj reviji mladeži u Karlovcu.

Zvučnu glumačku postavu predvodi legenda hrvatskog glumišta Dara Vukić, zatim Robert Kurbaša i Ana Gruica koji su u filmu utjelovili bračni par, dok je njihova problematična kćer srednjoškolka Zrinka Svetić koja je glavnom ulogom u ovom filmu debitirala na filmskom platnu.

- Iznimno sam zadovoljan što su se svi glumci koji su bili moj prvi odabir odazvali pozivu da sudjeluju u ovom projektu. Zahvalan sam im što su se prema meni postavili kao prema ravnopravnom i svojim mi iskustvom pomagali tijekom snimanja – kazao je redatelj maturant Mustić, čiji film se trenutno nalazi u postprodukciji, a snimljen je tijekom prosinca i siječnja na lokacijama u Splitu i na Braču zbog čega je zahvalan Centru za kulturu Brač, te Turističkoj zajednici grada Supetra i općine Milna koje su mu omogućile besplatan smještaj i organizaciju seta.

Premijeru filma koja je najavljena za ljeto ove godine, željno iščekuje i glumica Dara Vukić.

- Nažalost za vrijeme snimanja moj suprug je imao zdravstvenih problema pa ni sada nisam zapravo svjesna kako sam odglumila svoju ulogu. Jedva čekam da vidim kako je to sve skupa ispalo, jer mi je bilo veliko zadovoljstvo sudjelovati u stvaranju „Glazbene kutije“. Bruno je za mene veliko otkriće, tek mu je 17 godina, a već radi takve stvari. Već sam ranije radila s amaterima, ali maloprije sam pogledala prvi trailer ovog filma i oduševljena sam. Nisam očekivala da će tako odlično izgledati.

Nakon brojnih kazališnih i nekoliko uloga u filmovima dugog metra, ovo je prva uloga u dugometražnom filmu za Anu Gruicu.

- Iako se stalno ističe da je Bruno mlad, mislim da to uopće više nije potrebno isticati. On je jedan veliki profesionalac i već nakon prvog sastanka s njim dobio je moje ogromno povjerenje. Naravno da me privukla i glumačka postava, čast mi je bila nakon kazališta, i na filmu raditi s gospođom Vukić – istaknula je Gruica, koja se lako poistovjetila sa svojom filmskom kćeri jer je kako je kazala u mladosti i sama bila problematična.

- Drago mi je da se film i to dugometražni snimio u Splitu, sa splitskom ekipom. Vjerujem i da će konačni rezultat biti jako dobar – kazala je Gruica.

„Glazbena kutija“ snimljena je u nezavisnoj produkciji, a svoj potpuno besplatan volonterski doprinos dala je čitava ekipa filma: glumačka postava, režija, scenaristi, tehnika, kamermani, montažeri i ton majstori.

Filmska revija mladeži i Four River Film Festival u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac još jednom su se pokazali rasadnicima mladih filmskih talenata. Sljedeće izdanje održava se u Karlovcu od 11. do 14. rujna, a možda se upravo tamo nađe neka nova srednjoškolska filmska zvijezda poput Brune.

25.02.2013.

Uvodna riječ
Europska mreža filmskog stvaralaštva mladih radi punom parom: Four River Film Festival putuje od festivala do festivala; dogovorena je i razmjena mladih i agilnih festivalskih organizatora
Filmska revija mladeži i Four River Film Festival započeli jesensku festivalsku turneju u Gornjem Milanovcu – na sljedeće izdanje dolaze i pingvini!
Svjetlosna zraka
ČUNJEVI SU SRUŠENI, A 19. FILMSKA REVIJA MLADEŽI & 7. FOUR RIVER FILM FESTIVAL ČEKAJU VAS NAJESEN
KOJA IRONIJA! ISPUNJEN, SRETAN I KREATIVAN PETAK 13. NA FILMSKOJ REVIJI MLADEŽI I FOUR RIVER FILM FESTIVALU.
Okrugli stol na temu filmskog stvaralaštva mladih i prezentacija zaključaka svake pojedine grupe
Karlovačka deklaracija
DRUGI DAN ŽUTILA U ZNAKU MILENIJSKE FOTOGRAFIJE I KRAJA DRUGOG EUROPSKOG SEMINARA O FILMSKOM STVARALAŠTVU MLADIH. VEČERAS KONAČNO PROGRAM NA STAROM GRADU DUBOVCU.
Kugla je bačena - počela 18. Filmska revija mladeži i 6. Four River Film Festival
Summertime
KARLOVAČKA DJECA PRVA KRENULA U PUSTOLOVINU ZVANU FILMSKO ŽUTILO
Poticaj mladim autorima
6 dana srednjoškolskog filma, filma, i samo filma
Gradovi bez kina
Filmske perspektive
Otvoren Europski seminar o filmskom stvaralaštvu mladih!
18. FILMSKA REVIJA MLADEŽI & 6. FOUR RIVER FILM FESTIVAL - TVORNICA FILMA
Europski seminar o filmskom stvaralaštvu mladih – kruna filmske mreže Revije i Festivala!
Njih šest, a filmova sedamdeset i osam!
ZNAMO DA ŽELIŠ BITI DIO ČETVERODNEVNOG FILMSKOG KUGLANJA!
U okviru 18. filmske revije mladeži i 6. Four River Film Festivala i ove godine Filmski 5+ program
ŽIVITE SVOJU IDEJU
ŽIVITE SVOJU IDEJU
OVE GODINE OBARAMO REKORDE!
PRIJAVE ZA KARLOVAČKU ŽUTU GROZNICU JOŠ SAMO DO PETKA! INSPIRACIJU POTRAŽI U PROŠLOGODIŠNJEM POBJEDNIKU!
Revija i Festival vjetar su u leđa brojnim mladim filmašima – prijavi se i TI do 01. lipnja!
Foršpan 18. Filmske revije mladeži i 6. Four River Film Festivala napravili mladi Varaždinci – autori s proteklih izdanja Revije i Festivala
Filmska revija mladeži i Four River Film Festival predstavljeni na Scala Youth Film Festivalu u Walesu!
Bruno Mustić, pobjednik prošlogodišnje edicije Filmske revije mladeži snimio dugometražni film „Glazbena kutija“
PRIJAVE ZA KARLOVAČKU ŽUTU GROZNICU SU OTVORENE!