Za početak    DRUGI DAN ŽUTILA U ZNAKU MILENIJSKE FOTOGRAFIJE I KRAJA DRUGOG EUROPSKOG SEMINARA O FILMSKOM STVARALAŠTVU MLADIH. VEČERAS KONAČNO PROGRAM NA STAROM GRADU DUBOVCU.

Oprostili smo se i od drugog dana 18. filmske revije mladeži i 6. Four River Film Festivala! Od 9 sati ujutro, kada je započeo, do sitnih noćnih sati trajao je dan tijekom kojeg su svi posjetitelji mogli uživati u projekcijama natjecateljskih filmova, nezaboravnom izletu, zanimljivom okruglom stolu, filmu mlade Libanonke Jude Chehab te se na kraju opustiti uz glazbeni program.

Na drugoj projekciji natjecateljskog programa u 9 sati u GK Zorin dom prikazani su filmovi iz Hrvatske, Španjolske, Velike Britanije, Grčke, Turske, Republike Koreje i daleke nam Norveške, nakon čega su se gledatelji uz filmskog kritičara Boška Piculu, člana selekcijske komisije, mogli upoznati s autorima filmova koji su s publikom podijelili svoja iskustva sa snimanja filmova. Na trećoj projekciji u 11 sati mladi srednjoškolci iz Hrvatske, Portugala, Norveške, Njemačke, Rusije, Italije i Filipina još su jednom doprinijeli širenju međunarodne filmske mreže te podijelili svoje dojmove s okupljenima. Za to su vrijeme, samo stotinjak metara dalje, na drugoj festivalskoj lokaciji, kinu Edison, najmlađi su uživali u Filmskom 5+ programu i osebujnom animiranom filmu američkog redatelja Anthonyja Leondisa, Igor.

Osim bogatog filmskog programa koji je još jednom udario snažan pečat srednjoškolskom filmu, protekli je dan označio i kraj Drugog europskog seminara o filmskom stvaralaštvu mladih I to okruglim stolom u 17 sati u knjižnici za mlade. Gošće okruglo stola bile su Irena Šegavić Čulig iz UO za društvene djelatnosti Grada Karlovca, Vera Robić-Škarica i Diana Nenadić iz Hrvatskog filmskog saveza, Maja Flego - savjetnica Pravobraniteljice za djecu Maja Flego, Tatjana Aćimović s Festivala o pravima djece te na kraju - Renata Laboš ispred Odjela za obrazovanje HRT-a. Pod budnim okom Boška Picule predstavljeni su zaključci pojedinih grupa, sudionika Seminara , a vodila se i rasprava o formiranju Youth Cinema Networka (svojevrsne filmskoj mreže koja doprinosi širenju filmskog znanja među mladima kao i internacionalnu suradnju stvaratelja sedme umjetnosti).  Kruna svega je označila odluka o sljedećem domaćinu ovog važnog filmskog projekta:. dok su se Festival i Revija dobro utaborili između četiri rijeke Seminar se iduće godine seli na Dunav, točnije Beograd ka svojim novim domaćinima – Medijskom edukativnom centru.

Jučerašnji dan obilježio je i izlet na rijeku Dobru, te dvorac u Novigradu na Dobri. Da sve ne bi ostalo u ozbiljnom tonu pobrinula se volonterka Nina Čorak koja je uoči izleta izradila veliki festivalski okvir u kojem su se svi prisutni imali priliku slikati te dobiti vječnu uspomenu na najžuću filmu manifestaciju. Osim toga, za one željne znanja održano je i mala prezentacija Canona, a cijelu priču je zaokružila zajednička milenijska fotografija sudionika na predivnom Novigradskom mostu podno starog dvorca. Večernji sati protekli su u znaku četvrte projekcije filmova iz Kanade, Austrije, Italije, Poljske i Irana te prigodnog razgovora s Dianom Nenadić.

Filma nikada dosta, a dokaz toga jučer su bili i svi koji su imali priliku uživati u projekciji filma Netko iz Bejruta mlade Libanonke Jude Chehab koja se zbog lošeg vremena preselila u GK Zorin dom. Bogat filmski dan dodatno je začinio nastup popularnog 15-ero članog benda We meet again for the first time ispred Kazališta.

Na pola smo festivalskih zbivanja, no umor još nije primjetljiv. Kugle se i dalje vrte, pa tako danas imate priliku uživati u još tri projekcije natjecateljskog programa, filmu Imam dvije mame i dva tate Krešimira Golika u okviru Filmskog 5+ programa, radioničkom programu na različitim lokacijama te oštroj debate na temu prava manjina izražena filmom namijenjenoj neumornim filmoljupcima koji žude za izražavanjem stave u kojoj će sudjelovati i karlovačke srednje škole. Ususret najavljenom proljepšanju vremena uživat ćemo na Starom gradu Dubovcu uz prvi dugometražni film Brune Mustića - Glazbena Kutija, kada će nas posjetiti i ekipa filma prevođena Robertom Kurbašom i Darom Vukić a nakon svega nam predstoji glazbeni program uz DJ Akademiju.

13.09.2013.

Uvodna riječ
Europska mreža filmskog stvaralaštva mladih radi punom parom: Four River Film Festival putuje od festivala do festivala; dogovorena je i razmjena mladih i agilnih festivalskih organizatora
Filmska revija mladeži i Four River Film Festival započeli jesensku festivalsku turneju u Gornjem Milanovcu – na sljedeće izdanje dolaze i pingvini!
Svjetlosna zraka
ČUNJEVI SU SRUŠENI, A 19. FILMSKA REVIJA MLADEŽI & 7. FOUR RIVER FILM FESTIVAL ČEKAJU VAS NAJESEN
KOJA IRONIJA! ISPUNJEN, SRETAN I KREATIVAN PETAK 13. NA FILMSKOJ REVIJI MLADEŽI I FOUR RIVER FILM FESTIVALU.
Okrugli stol na temu filmskog stvaralaštva mladih i prezentacija zaključaka svake pojedine grupe
Karlovačka deklaracija
DRUGI DAN ŽUTILA U ZNAKU MILENIJSKE FOTOGRAFIJE I KRAJA DRUGOG EUROPSKOG SEMINARA O FILMSKOM STVARALAŠTVU MLADIH. VEČERAS KONAČNO PROGRAM NA STAROM GRADU DUBOVCU.
Kugla je bačena - počela 18. Filmska revija mladeži i 6. Four River Film Festival
Summertime
KARLOVAČKA DJECA PRVA KRENULA U PUSTOLOVINU ZVANU FILMSKO ŽUTILO
Poticaj mladim autorima
6 dana srednjoškolskog filma, filma, i samo filma
Gradovi bez kina
Filmske perspektive
Otvoren Europski seminar o filmskom stvaralaštvu mladih!
18. FILMSKA REVIJA MLADEŽI & 6. FOUR RIVER FILM FESTIVAL - TVORNICA FILMA
Europski seminar o filmskom stvaralaštvu mladih – kruna filmske mreže Revije i Festivala!
Njih šest, a filmova sedamdeset i osam!
ZNAMO DA ŽELIŠ BITI DIO ČETVERODNEVNOG FILMSKOG KUGLANJA!
U okviru 18. filmske revije mladeži i 6. Four River Film Festivala i ove godine Filmski 5+ program
ŽIVITE SVOJU IDEJU
ŽIVITE SVOJU IDEJU
OVE GODINE OBARAMO REKORDE!
PRIJAVE ZA KARLOVAČKU ŽUTU GROZNICU JOŠ SAMO DO PETKA! INSPIRACIJU POTRAŽI U PROŠLOGODIŠNJEM POBJEDNIKU!
Revija i Festival vjetar su u leđa brojnim mladim filmašima – prijavi se i TI do 01. lipnja!
Foršpan 18. Filmske revije mladeži i 6. Four River Film Festivala napravili mladi Varaždinci – autori s proteklih izdanja Revije i Festivala
Filmska revija mladeži i Four River Film Festival predstavljeni na Scala Youth Film Festivalu u Walesu!
Bruno Mustić, pobjednik prošlogodišnje edicije Filmske revije mladeži snimio dugometražni film „Glazbena kutija“
PRIJAVE ZA KARLOVAČKU ŽUTU GROZNICU SU OTVORENE!