Za početak    KARLOVAČKA DJECA PRVA KRENULA U PUSTOLOVINU ZVANU FILMSKO ŽUTILO

Unatoč kišovitom jutru, danas u 10 i 30 sati ispred Kina Edison natiskalo se mnoštvo glavica i stotinu ručica. Stotine nožica s nestrpljenjem je cupkalo na mjestu čekajući početak Filmskog 5+. Znaju već i oni- rujan je početak školske godine, ali i vrijeme filmskog žutila u kojem uživaju u filmovima emitiranim samo za njih. Uz neizbježnog Dukatina, djeca u Karlovcu su opet dobila kino! Od danas pa do 14.rujna tako mogu uživati u kinu u koji su nekada išli njihovi roditelji i o kojem mu zasigurno uvijek pričaju bake I djedovi

Iako je službeno otvaranje 18.Filmske revije mladeži i 6.Four River Film Festivala zakazano za 20 i 30 sati, klinci su zapravo prvi zaplovili u četverodnevnu, sad već svjetski poznatu manifestaciju. Prvi dan na velikom kino platnu gledali su film Kapetan Mikula Mali koji je 80-ih poslužio kao inspiracija za iznimno popularnu istoimenu seriju uz koju su odrasle brojne generacije. Film koji je obišao kina SAD-a i cijele Europe najmlađe je uveo u svijet veselog pustolova Mikule Malog i njegovog djeda koji tijekom fašističke okupacije Dalmacije u Drugom svjetskom ratu prevoze izbjeglice na slobodne otoke.

Jutarnji sati uvijek su rezervirani za najmlađe Karlovčane, a u poslijepodnevnim se odvijaju nešto ozbiljnije stvari. Tako danas prije otvaranja, u 18 sati, u Gradskom muzeju, počinje drugi popratni program Srednjoškolci predstavljaju srednjoškolcima, a danas će se predstaviti filmski festivali Kratka forma iz Srbije te Dubrovnik Film Festival posvećen filmova djece i mladeži Mediterana. Isto tako, sudionici Europskog seminara o danas nastavljaju svoje rasprave na temu mladih i filmova no usprkos svim velikim događanjima tokom dana, moramo priznati da onaj najvažniji slijedi tek navečer.

Što očekuje Karlovčane i sve posjetioce s 5 kontinenata svijeta saznajte sami u 20 sati i 30 minuta! Dogovor prebacujemo na nešto toplije i suše mjesto- u naš dobri stari Zorin dom, a program vodi Danijela Trbović. Dođite i budite dio žute povijesti.

11.09.2013.

Uvodna riječ
Europska mreža filmskog stvaralaštva mladih radi punom parom: Four River Film Festival putuje od festivala do festivala; dogovorena je i razmjena mladih i agilnih festivalskih organizatora
Filmska revija mladeži i Four River Film Festival započeli jesensku festivalsku turneju u Gornjem Milanovcu – na sljedeće izdanje dolaze i pingvini!
Svjetlosna zraka
ČUNJEVI SU SRUŠENI, A 19. FILMSKA REVIJA MLADEŽI & 7. FOUR RIVER FILM FESTIVAL ČEKAJU VAS NAJESEN
KOJA IRONIJA! ISPUNJEN, SRETAN I KREATIVAN PETAK 13. NA FILMSKOJ REVIJI MLADEŽI I FOUR RIVER FILM FESTIVALU.
Okrugli stol na temu filmskog stvaralaštva mladih i prezentacija zaključaka svake pojedine grupe
Karlovačka deklaracija
DRUGI DAN ŽUTILA U ZNAKU MILENIJSKE FOTOGRAFIJE I KRAJA DRUGOG EUROPSKOG SEMINARA O FILMSKOM STVARALAŠTVU MLADIH. VEČERAS KONAČNO PROGRAM NA STAROM GRADU DUBOVCU.
Kugla je bačena - počela 18. Filmska revija mladeži i 6. Four River Film Festival
Summertime
KARLOVAČKA DJECA PRVA KRENULA U PUSTOLOVINU ZVANU FILMSKO ŽUTILO
Poticaj mladim autorima
6 dana srednjoškolskog filma, filma, i samo filma
Gradovi bez kina
Filmske perspektive
Otvoren Europski seminar o filmskom stvaralaštvu mladih!
18. FILMSKA REVIJA MLADEŽI & 6. FOUR RIVER FILM FESTIVAL - TVORNICA FILMA
Europski seminar o filmskom stvaralaštvu mladih – kruna filmske mreže Revije i Festivala!
Njih šest, a filmova sedamdeset i osam!
ZNAMO DA ŽELIŠ BITI DIO ČETVERODNEVNOG FILMSKOG KUGLANJA!
U okviru 18. filmske revije mladeži i 6. Four River Film Festivala i ove godine Filmski 5+ program
ŽIVITE SVOJU IDEJU
ŽIVITE SVOJU IDEJU
OVE GODINE OBARAMO REKORDE!
PRIJAVE ZA KARLOVAČKU ŽUTU GROZNICU JOŠ SAMO DO PETKA! INSPIRACIJU POTRAŽI U PROŠLOGODIŠNJEM POBJEDNIKU!
Revija i Festival vjetar su u leđa brojnim mladim filmašima – prijavi se i TI do 01. lipnja!
Foršpan 18. Filmske revije mladeži i 6. Four River Film Festivala napravili mladi Varaždinci – autori s proteklih izdanja Revije i Festivala
Filmska revija mladeži i Four River Film Festival predstavljeni na Scala Youth Film Festivalu u Walesu!
Bruno Mustić, pobjednik prošlogodišnje edicije Filmske revije mladeži snimio dugometražni film „Glazbena kutija“
PRIJAVE ZA KARLOVAČKU ŽUTU GROZNICU SU OTVORENE!