Za početak    Revija i Festival vjetar su u leđa brojnim mladim filmašima – prijavi se i TI do 01. lipnja!

Ususret završetku prijava za 18. Filmsku reviju mladeži i 6. Four River Film Festival još jednom vas pozivamo da postanete dio karlovačke filmske manifestacije. Festival i Revija već godinama rasprostiru svoju filmsku mrežu na nacionalnoj razini, a nisu im strani niti međunarodni razmjerni. Tako goste nerijetko uključuju mlade filmske nade s Dalekog istoka, krajnjeg sjevera Europe ili pak nama bližih susjednih zemalja.

Događanje koje obilježava početak jeseni i školskih aktivnosti etabliralo se kao svojevrsna filmska tvornica čiji proizvodi ne podliježu bremenu vremena. Neumorni filmaši svako izdanje Revije i Festivala oplemene novom dozom stvaralaštva čime uvijek isponova potvrđuju neiscrpnost svoje mašte.

Prijavljujući se u jednoj od četiri kategorije - dokumentarni, animirani i igrani film te slobodni stil, svaki od sudionika osim zbog nagrade u Karlovac dolazi i s namjerom daljnjeg unaprjeđenja i druženja s istomišljenicima. Nagrada mi je značila dosta i stvarno sam se iznenadila kada sam saznala da je među tolikom konkurencijom i između svih tih dobrih filmova izabran upravo „Somnambul“. Ipak, ljudi koje sam tamo upoznala, njihove priče, iskustva i ideja vrijede više nego nagrada. Revija je uistinu mjesto na kojem možete puno toga naučiti i iskoristiti za svoj daljnji napredak u svijetu filma, naglasila je prošlogodišnja dobitnica nagrade za najbolji animirani film Matea Kovač.

A upravo je ona bila vjetar u leđa mladom Splićaninu Bruni Mustiću koji danas iza sebe ima brojne filmske nagrade, između ostalog i onu za najbolji igrani filma prošlogodišnje Revije i Festivala, te svoj prvi dugometražni film po imenu Glazbena kutija
Nagrade su uvijek dokaz da smo napravili nešto dobro i svakako poticaj da trebamo ići dalje. Ja sam taj poticaj iskoristio i upustio se u realizaciju dugometražnog igranog filma, kazao je 17 - godišnji redatelj.

Svjesni niskog stupnja vrednovanja filmske umjetnosti u Hrvatskoj mladi ipak ne gube entuzijazam i vjeruju da dobre ideje uvijek pronađu svoje mjesto u kadru. Naša filmska priča možda traje samo četiri dana, no iz nje ostaju neizbrisivi zapisi i mladi koji mogu svima poslužiti kao primjer. Njihovo stvaralaštvo ne bira opremu, novac u njih nije upitan, a u njihovim mislima samo je umjetnost i ideja koja ih tjera dalje.

Tako ćemo i mi još jednom živjeti svoju, već tradicionalno žutu ideju, i to od 11. do 14. rujna ove godine u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac. Budite i vi dio nje i do 1. lipnja prijavite svoj film.

22.05.2013.

Uvodna riječ
Europska mreža filmskog stvaralaštva mladih radi punom parom: Four River Film Festival putuje od festivala do festivala; dogovorena je i razmjena mladih i agilnih festivalskih organizatora
Filmska revija mladeži i Four River Film Festival započeli jesensku festivalsku turneju u Gornjem Milanovcu – na sljedeće izdanje dolaze i pingvini!
Svjetlosna zraka
ČUNJEVI SU SRUŠENI, A 19. FILMSKA REVIJA MLADEŽI & 7. FOUR RIVER FILM FESTIVAL ČEKAJU VAS NAJESEN
KOJA IRONIJA! ISPUNJEN, SRETAN I KREATIVAN PETAK 13. NA FILMSKOJ REVIJI MLADEŽI I FOUR RIVER FILM FESTIVALU.
Okrugli stol na temu filmskog stvaralaštva mladih i prezentacija zaključaka svake pojedine grupe
Karlovačka deklaracija
DRUGI DAN ŽUTILA U ZNAKU MILENIJSKE FOTOGRAFIJE I KRAJA DRUGOG EUROPSKOG SEMINARA O FILMSKOM STVARALAŠTVU MLADIH. VEČERAS KONAČNO PROGRAM NA STAROM GRADU DUBOVCU.
Kugla je bačena - počela 18. Filmska revija mladeži i 6. Four River Film Festival
Summertime
KARLOVAČKA DJECA PRVA KRENULA U PUSTOLOVINU ZVANU FILMSKO ŽUTILO
Poticaj mladim autorima
6 dana srednjoškolskog filma, filma, i samo filma
Gradovi bez kina
Filmske perspektive
Otvoren Europski seminar o filmskom stvaralaštvu mladih!
18. FILMSKA REVIJA MLADEŽI & 6. FOUR RIVER FILM FESTIVAL - TVORNICA FILMA
Europski seminar o filmskom stvaralaštvu mladih – kruna filmske mreže Revije i Festivala!
Njih šest, a filmova sedamdeset i osam!
ZNAMO DA ŽELIŠ BITI DIO ČETVERODNEVNOG FILMSKOG KUGLANJA!
U okviru 18. filmske revije mladeži i 6. Four River Film Festivala i ove godine Filmski 5+ program
ŽIVITE SVOJU IDEJU
ŽIVITE SVOJU IDEJU
OVE GODINE OBARAMO REKORDE!
PRIJAVE ZA KARLOVAČKU ŽUTU GROZNICU JOŠ SAMO DO PETKA! INSPIRACIJU POTRAŽI U PROŠLOGODIŠNJEM POBJEDNIKU!
Revija i Festival vjetar su u leđa brojnim mladim filmašima – prijavi se i TI do 01. lipnja!
Foršpan 18. Filmske revije mladeži i 6. Four River Film Festivala napravili mladi Varaždinci – autori s proteklih izdanja Revije i Festivala
Filmska revija mladeži i Four River Film Festival predstavljeni na Scala Youth Film Festivalu u Walesu!
Bruno Mustić, pobjednik prošlogodišnje edicije Filmske revije mladeži snimio dugometražni film „Glazbena kutija“
PRIJAVE ZA KARLOVAČKU ŽUTU GROZNICU SU OTVORENE!