Novosti

Facebook HFS
26.11.2017.
49. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva: završio filmski vikend u Vrbovcu!

Ovog je vikenda u Vrbovcu završena i 49. po redu Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva odraslih filmaša. Više od 70 sudionika Revije, što autora, što udruga članica Hrvatskog filmskog saveza, u pet je revijskih projekcija pogledalo 35 filmova u službenoj konkurenciji, a ocjenjivački sud u sastavu: redatelji Igor Bezinović i Zdravko Mustać, direktori fotografije Silvestar Kolbas i Dinka Radonić te pjesnik, urednik i izdavač Branko Čegec, nagradio je njih dvanaest.

Trećom nagradom nagrađeni su filmovi Grad kroz moj pogled Nike Bravarića iz Udruge Punkt, igrani film Opet, unedogled Nikice Zdunić s Akademije dramske umjetnosti iz Zagreba, eksperimentalni film Čekaonica Božene Končić Badurina iz Udruge Punkt, animirani film Stranac“ u mojoj glavi Petre Balekić s Akademije likovnih umjetnosti i Zagreb filma, eksperimentalni film Silens – 28.04.2016. Marka Jovića iz Udruge Punkt, igrani film Ništa se ne može vratiti samostalnog autora Damira Radića te animirani film Otok Tee Nucak s Akademije likovnih umjetnosti i Zagreb filma.

Druga je nagrada otišla u ruke Katrin Novaković za animirani film Protoplazma Akademije likovnih umjetnosti i Zagreb filma te dokumentarni film After party Viktora Zahtile s Akademije dramske umjetnosti iz Zagreba.

Prve nagrade dobili su dokumentarni filmovi White trash i Precijenjena dramaturgija ,oba autorice Sunčice Ane Veldić s Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu te igrani film Kako je Iva otišla 16. rujna 2016. Tomislava Šobana iz Kinokluba Zagreb. Nagradu publike Josip Velebit osvojila je Martina Marasović iz Blanka filmskog inkubatora za svoj film Kraljica.

Staklene nagrade 49. Revije izradila je mlada varaždinska akademska slikarica Lila Herceg Nenadić, dok je nagradu publike – Josip Velebit , izradila akademska kiparica Valerija Jakuš iz Vrbovca.

Plaketu UNICA-e za svoj dugogodišnji doprinos u razvoju audiovizualnog stvaralaštva i izvaninstitucionalnog obrazovanja djece i mladih dodijeljena je Veri Robić Škarica. Na kraju ceremonije zatvaranja Tomislav Šoban, dopredsjednik Kinokluba Zagreb pozvao je sve prisutne u Zagreb gdje će dogodine biti proslavljen 50. rođendan Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva i 90. rođendan Kinokluba Zagreb.

49. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva

Uzbuđenje

Vrbovčani zbog nekog razloga obožavaju stepenice. Na mnogim su kućama silno raskošne, od mramora ili bar granita, s rukohvatima od kovanog željeza ili inox-a. Negdje su tamni, negdje opet svijetli. U pravilu, od ulice do prve stube vodi staza kroz pomno održavani vrt... »više

49. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva

Predigra

Poslije dvanaest i više godina pauze, koja se nekima vjerojatno učinila beskrajnom i vječnom, kino se vraća u Vrbovec! Narodno sveučilište Vrbovec počelo je s radom 1961. godine, a u njegovom je sklopu djelovao i Centar za kulturu i film te kino... »više

Kino Tuškanac, prosinac 2017.

Izraelske ljubavne priče

Prosinac u našem i vašem kinu počinje bogatim ciklusom novog izraelskog filma. Otvara ga melankolična melodrama Ophira Raula Graziera Slastičar koja je s uspjehom je prikazana u Karlovym Varyma. Izvrsni mali film Matana Yaira Skele... »više

DOČEK NOVE GODINE: Kino Tuškanac, Zagreb
Nedjelja 31. 12. 2017./ ponedjeljak 1. 1. 2018.

SILVESTROVO KAO NA FILMU

Dočekajte Novu u tuškanačkom kinu udruštvu Caryja Granta, Marilyn Monroe, Ginger Rogers, Kate Winslet, Jimija Belushija, Justin Timberlakea i Juno Temple u neodoljivim filmovima Howarda Hawksa i Woodyja Allena... »više