Novosti

Facebook HFS
24.11.2017.
Kino Tuškanac, prosinac 2017.
Izraelske ljubavne priče

Prosinac u našem i vašem kinu počinje bogatim ciklusom novog izraelskog filma. Otvara ga melankolična melodrama Ophira Raula Graziera Slastičar koja je s uspjehom je prikazana u Karlovym Varyma. Izvrsni mali film Matana Yaira Skele prikazan je u kanskoj off selekciji ACID. I ostalih jedanaest filmova iznimne su kvalitete, u njima dominiraju velike ljubavne priče u čijem su fokusu ultraortodoksni judaizam, kao u filmovima Između svjetova i Ženski balkon ili je ljubavna priča u povijesnom okviru poput filmova Tišina ili Izraelska ljubavna priča koja se događa u vrijeme britanske kolonizacije Palestine. Tu je i elegična Žudnja, film koji se bavi skrivenim aspektima očinstva, a Tiho srce oslikava različite svjetove i svjetonazore kroz lik mlade pijanistice Naomi. Povijesnim temama bavi se i dokumentarac Yonatana Nira Osnovna karika: Priča o Wilfredu Israelu portretirajući berlinskoga filantropa koji je odigrao jednu od ključnih uloga u Kindertransportu i pomaganju židovskim izbjeglicama. Istim povijesnim temama bavi se Svjedočanstvo kroz još jedan lik ortodoksnoga Židova - povjesničara zaposlenog u jeruzalemskom centru za istraživanje nacističkih zločina koji istražujući povijest nacističkih zločina otkriva i činjenice iz vlastite prošlosti. Taj isti sukob javnog i intimnog istražuje i Prošli život. Luka povratka vodi u izraelsku neoliberalnu svakodnevnicu u koju se vraća bivši pomorac da bi 'očistio' luku i raskrčio teren za njenu privatizaciju.


Slastičar


Skele


Izraelska ljubavna priča

Ciklus suvremenog argentinskog filma nudi tri zanimljiva i intrigantna naslova: psihološku dramu s elementima trilera Koblic sa sjajnim Ricardom Darínom, humornu sportsku dramu Papiri na vjetru te humornu egzistencijalnu dramu Izložbeni salon.


Koblic

Kinotečni program posvećen je glumačkoj legendi Kirku Douglasu i prikazat će šest slavnih filmova od njegova debitantskog uspjeha u Šampionu preko Staklene menažerije, Detektivske priče, slavnog vestern klasika Obračun kod O.K. korala do spektakularnoga Spartaka i odlične kriminalističke drame Grad bez milosti. Vikend filmskoga arhiva donosi nekoliko hrvatskih kinotečnih naslova posvećenih sjećanju na velikog hrvatskog glumca Relju Bašića: Berkovićevi Rondo i Ljubavna pisma s predumišljajem, u Puli nagrađivani Kužiš stari moj, potom Milioni na otoku, film kojim se, ulogom negativca Žutog, Relja Bašić proslavio. Naravno, u programu je i nezaobilazni Tko pjeva zlo ne misli s gospon Fulirom.


Detektivske priče


Grad bez milosti


Tko pjeva zlo ne misli

Distributerski ciklus donosi nekoliko recentnih, nagrađivanih uspješnica poput Čovjeka zvana Ove, mađarskog kandidata za Oscara Tijelo i duša, u Cannesu nagrađivanog Ubojstva svetog jelena te biografskog filma Odisej o velikom istraživaču podmorja Jacquese Cousteau. Zbog velike gledanosti ponavlja se korejska drama Sluškinja. A svi koji su propustili zanimljive dokumentarce Trst, Jugoslavija te Moj je svijet naopačke mogu ih odgledati po tuškanačkim pristupačnim cijenama.


Čovjek zvan Ove


Tijelo i duša


Odisej


Moj je svijet naopačke

Kratki će utorak obilježiti 100 godina Oktobarske revolucije Dovženkovom Zemljom uz glazbenu pratnju pijanističkog LP Dua.

Najmlađi će se u subotnjim jutrima družiti s Neparožderima, a 23. prosinca iznenadit će ih jedan od slavnih naslova Walta Disneya.


Neparožderi

Filmofili će u Filmskome klubu do kraja ove godine vidjeti tri zanimljiva ostvarenja iz šezdesetih, dva strana (Kremator i Kad žena silazi stepenicama) i jedan hrvatski naslov (Pravo stanje stvari).


Kad žena silazi stepenicama

Kao i prijašnjih pet godina i ove svi oni koji vole film u kinu Tuškanac mogu provesti zadnji dan u ovoj godini uživajući u silverstarskom dočeku kao na filmu uz sjajne filmove Howarda Hawksa i Woodyja Allena.


Majmunska posla


Vrtuljak života

Više o programu na www.kinotuskanac.hr i na FB stranicama kina

Filmski programi u kinu Tuškanac, Tuškanac 1 od 27. studenog do 31. prosinca 2017.

DOČEK NOVE GODINE: Kino Tuškanac, Zagreb
Nedjelja 31. 12. 2017./ ponedjeljak 1. 1. 2018.

SILVESTROVO KAO NA FILMU

Dočekajte Novu u tuškanačkom kinu udruštvu Caryja Granta, Marilyn Monroe, Ginger Rogers, Kate Winslet, Jimija Belushija, Justin Timberlakea i Juno Temple u neodoljivim filmovima Howarda Hawksa i Woodyja Allena... »više

Kino Tuškanac od 22. do 25. studenoga 2017.

Dani norveškoga filma

U četiri večeri tuškanačka će publika vidjeti bogat izbor aktualnih programa dugometražnih i kratkometražnih filmova suvremene norveške kinematografije. Ciklus otvara dugometražni igrani Kraljev izbor, redatelj Erik Poppe, film koji je norveški kandidat u prednominacijama za Oscara... »više

Kino Tuškanac
Večeras u kinu

Poljske filmske večeri: Obećana zemlja

Obećana zemlja, film velikog poljskog redatelja Andrzeja Wajde, ekranizacija je naturalističkoga romana rijeke nobelovca Władysława Reymonta (1867-1925) o krvavoj pozadini industrijalizacije... »više

Kino Tuškanac od 20. do 25. studenog 2017.

Veliki klasični naslovi i suvremene uspješnice sa sjevera Europe

Vremenski kratak ali brojem naslova bogati ciklus norveškog filma donosi najnovije dugometražne i kratkometražne filmove ove bogate kinematografije, a otvara ga ovogodišnji norveški kandidat za Oscara Kraljev izbor... »više