Škola u kinu

Facebook HFS
Početna stranica
Početna stranica

Program Škola u kinu, prema prijedlogu tajnice Hrvatskog filmskog saveza Vere Robić-Škarica i pomoćnice Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Božice Šimleša, osmislile su i provodile profesorice hrvatskoga jezika i voditeljice školskih filmskih skupina: Melita Horvatek Forjan i Ana Brčić Bauer iz Osnovne škole Marije Jurić Zagorke, Marina Zlatarić iz Prve osnovne škole Bartola Kašića i Mirjana Jukić i socijalna pedagoginja Katica Šarić iz Osnovne škole Rudeš. Sve su višegodišnje polaznice Škole medijske kulture u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Škola je pokrenuta u listopadu 2007. godine i djelovala je dvije školske godine, kada je u nedostatku financijskih sredstava njeno provođenje prekinuto.

Prijedlog programa za prvi, drugi, peti i šesti razred osmislile su Ana Brčić Bauer, prof. i Melita Horvatek Forjan, prof. hrvatskoga jezika i književnosti. One su i voditeljice Filmsko-medijske družine ZAG, OŠ Marije Jurić Zagorke.

Prijedlog programa za četvrti i sedmi razred osmislila je Marina Zlatarić, prof. hrvatskoga jezika i književnosti i voditeljica filmske grupe u OŠ Bartola Kašića.

Prijedlog programa za treći i osmi razred osmislile su Mirjana Jukić, prof. hrvatskoga jezika i književnosti i Katica Šarić, socijalna pedagoginja, obje si i voditeljice filmske družine u OŠ Rudeš.

Škola u kinu kao takva, zapravo je preteča svih danas sličnih program koji tematiziraju medijsku kulturu u osnovnoj školi i koji su se disperzirali po čitavoj Hrvatskoj.