Zapis

Facebook HFS
60
2007
60/2007
(KLUPSKI) MOZAIK
FILM IRENE ŠKORIĆ U MILANU

Dokumentarno- eksperimentalni film Work in Progress (Rad u tijeku) scenaristice i redateljice Irene Škorić uvršten je u službenu selekciju izložbenog programa na 17. međunarodnoj izložbi videa i filma — Invideo Milano (International Exhibition of Video and Cinema Beyond), koja će se održati od 7. do 11. studenog u Milanu (Italija). Izložba će biti u galeriji Spazio Oberdan u Milanu.

Invideo je osnovan 1990. i najvažniji je talijanski događaj na polju eksperimentalnog filma i videa, te mu je u cilju promovirati autore iz Europske Unije.

Dokumentarno-eksperimentalni film Work in progress prikazuje stalnost ljudskog rada koji nema kraja. Dan radnika svodi se na svakodnevnu monotoniju pokreta: kuća — vlak — tramvaj — posao — tramvaj — vlak — kuća. Prošlost i sadašnjost prožimaju se u naporima. Taj avangardni dokumentarni film proučava vezu između teškoga ljudskog rada i ljudske otuđenosti tijekom desetljeća. Ništa se ne mijenja...

Film je nastao u produkciji Kino kluba Zagreb 2005, a premijerno je prikazan na Danima hrvatskog filma te je bio jedini predstavnik Hrvatske na Black and White Film Festivalu — festivalu crno-bijelog filma u Portu u Portugalu. Uvršten je u selekciju natjecateljskog Međuregionalnog programa na Festivalu dokumentarnog filma Dokma prošle godine u Mariboru u Sloveniji, sudionik je ovogodišnjeg festivala Cinerail u Parizu te je sudjelovao kao jedan od predstavnika recentne produkcije hrvatskog eksperimentalnog filma na Festivalu eksperimentalnog filma u Madridu 2006.

SADRŽAJ

ZAPIS