Zapis

Facebook HFS
60
2007
60/2007
(KLUPSKI) MOZAIK
FILIP PERUZOVIĆ FINALIST MEĐUNARODNOG NATJEČAJA ZA SCENARIJE

Filip Peruzović, autor najboljega hrvatskog scenarija na prošlogodišnjem natječaju za scenarije kratkometražnog filma u organizaciji Nisi Mase i Palunka, kao jedan od deset finalista istog natječaja na razini Europe, pozvan je da sudjeluje u drugom izdanju European Short Pitch projekta 2008. u Francuskoj.

Ukupno 25 polaznika European Short Pitcha, koji će se održati od 29. siječnja do 5. veljače, prvo će proći kroz šestodnevnu scenarističku radionicu u normandijskom gradu Moulin d’Andé-Céci nakon čega ih čeka i službena pitching-prezentacija pred producentima i distributerima na najvažnijem europskom festivalu kratkoga filma u francuskom Clermont-Ferrandu. Radionica je zamišljena kao mjesto koje pruža mogućnost otvorene rasprave mladih autora zajedno s njihovim mentorima (Antoine Le Bos, Savina Neirotti) i zamišljena je kao kombinacija individualnog i grupnog rada. Cilj je projekta razvoj produkcije kratkometražnih filmova u Europi putem sustavna praćenja i poticanja projekata od početne faze njihova nastajanja. Projekt podupiru program MEDIA+ Europske Unije i kulturna fundacija Allianz.

Filip Peruzović rođen je 1986, student je Filozofskog fakulteta u Zagrebu i član Kinokluba Zagreb. Osim pobjede na ovom natječaju, na koji je u cijeloj Europi pristiglo više od sedamsto scenarija mladih autora, prethodno je njegov scenarij Taxideyo proglašen najboljim na scenarističkoj radionici Palunko 4 te je potom snimljen u režiji Mladena Burića i produkciji Hrvatskoga filmskog saveza i Propeler filma te prikazan na ovodišnjem izdanju Zagreb Film Festivala.

Palunko je projekt Hrvatskog filmskog saveza pokrenut 2003. sa svrhom razvoja kulture filmskog pisanja u Hrvatskoj. Nisi Masa međunarodna je asocijacija filmskih udruga koja povezuje raznorodne filmske inicijative u sedamnaest zemalja Europe te godišnje organizira velik broj filmskih radionica i seminara.

SADRŽAJ

ZAPIS