Zapis

Facebook HFS
60
2007
60/2007
(KLUPSKI) MOZAIK
Filmska škola Kinokluba Split

Kinoklub Split duži niz godina njeguje tradiciju organiziranja Filmske škole. Tako će i ove godine, točnije 29. siječnja, početi ciklus predavanja koja će se održavati utorkom i četvrtkom od 20,15 do 22 sata i trajati tri mjeseca.

Predavači će biti poznata imena iz područja filma i videa, koja će zainteresirane polaznike upoznati s temama:

  • Filmska tehnika, predavač Ante Verzotti,
  • Videotehnika, predavač Ivica Bošnjak,
  • Povijest filma / scenarij, predavač Jurica Pavičić,
  • Teorija filma, predavač Joško Jerončić,
  • Eksperimentalni film i video, predavač Sunčica Fradelić,
  • Računalna animacija, predavač Veljko Popović.

Nakon teoretskoga dijela slijedi obuka u radu s kamerom i digitalnom montažom, a po završetku škole polaznici će se moći uključiti u rad Kinokluba Split, odnosno koristiti se opremom i prostorom Kluba u izradi vlastitih filmova.

Opravdanost održavanja ovakve Filmske škole dokazao je i niz istaknutih autora s područja filmskog i videostvaralaštva koji su svoja prva znanja stekli baš u toj školi.

Osnovni i glavni cilj Filmske škole Kinokluba Split jest proširenje obrazovanja o filmu i videu u mladih, kao i njihovo osposobljavanje za eventualno samostalno kreativno djelovanje. S obzirom na sve veću ulogu elektronskih medija u kulturi, organizatori smatraju kako je škola takva tipa nužna, tim više što je Filmska škola Kinokluba Split jedina takve vrste u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Prijave u prostorijama Kluba svakim danom od 19 do 21 sat ili na telefon / mobitel: 021/542 425; 095/910 35 99.

e-mail: info@kinoklubsplit.hr

SADRŽAJ

ZAPIS