Obrazovni programi

Facebook HFS

Filmske radionice za djecu i mlade u kinu Tuškanac - prijave za proljetni ciklus u tijeku!

S intencijom ponude edukativno – kreativnih sadržaja Hrvatski filmski savez, koji za cilj imaju razvoj medijske pismenosti, u kinu Tuškanac se održavaju radionice za djecu i mlade tijekom školskih praznika (zimskih, proljetnih i ljetnih). Filmske i videoradionice su zamišljene kao splet teorijskog i praktičnog rada s mnoštvom filmskih primjera i rada na terenu, gdje se često granica između mentora i učenika miče i jedni uče od drugih. U takvoj atmosferi djeca i mladi vjerojatno i najbolje savladavaju medijsku pismenost.

Cilj ovih radionica je napraviti pravo malo filmsko slavlje u kinu Tuškanac gdje će projekciju nastalih filmova na radionicama posjetiti gledatelji, prijatelji, obitelji polaznika te će na taj način i sami shvatiti kako je to snimati film, posredno ili neposredno. Na taj način s vremenom će više cijeniti filmsku umjetnost i odlazak u kino te mogu steći motivaciju da se u budućnosti bave upravo nekim vidom filmske umjetnosti.

Vrijeme održavanja:
proljetni odmor učenika (23. –2 7. travnja 2019.) – radionica animiranog filma za niže razrede OŠ i radionica dokumentarnog filma za više razrede OŠ.

Za proljetni ciklus radionica možete se prijaviti on-line putem do 10. travnja 2019., pristupom na sljedeći link.

Za dodatne informacije i prijave obratite se na:
Lea Štranjgar, stručna suradnica HFS-a za obrazovne programe u kinu Tuškanac
lea.stranjgar@hfs.hr