Novosti

Facebook HFS
10.07.2024.
22. Gastro film fest u Osijeku – 13.07.2024.

U subotu, 13. srpnja 2024. godine, na krovnoj terasi Kulturnog centra Osijek (Ulica Kneza Trpimira 2/A, u blizini zgrade Eurodoma) održati će se 22. Gastro film festival,  sada već treću godinu za redom, kao dio programa Osječkog ljeta kulture.

Gastro film fest je festival kratkometražnih filmova svih žanrova o hrani i piću i filmova u kojima se hrana i piće pojavljuju. Festival je od početka međunarodnog karaktera, koji se zadnjih godina proširio sve većim brojem zemalja sudionika sa gotovo svih kontinenata. Ovo je manifestacija koja svim zainteresiranima približava kvalitetan, malo drugačiji, filmski program, koji inače nisu u mogućnosti pogledati.
Također se razvija i svijest diljem svijeta da se Hrvatsku, Osječko-baranjsku županiju i u konačnici grad Osijek, osim kao turističku destinaciju može doživjeti, barem na jedno veče, kao filmsku destinaciju.
Nakon projekcije biti će proglašenje najboljih filmskih ostvarenja, po mišljenju i odluci stručnog prosudbenog žirija. Također će i publika odabrati svoga favorita.

Festivalska projekcija počinje u 21.00 sat. U slučaju kiše projekcija se seli u malu dvoranu Kulturnog centra u prizemlju.

Organizator festivala je Video klub „Mursa“.
Program je realiziran uz podršku Osječkog ljeta kulture i Kulturnog centra Osijek, te financijsku potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Osječko-baranjske županije i Zajednice tehničke kulture OBŽ.
Medijski pokrovitelji su STV Televizija Slavonije i Baranje, Osijek031.com, Tranzistor.hr

Sve vas pozivamo da nam se pridružite.

Web: gastrofilmfest.eu
face: Video klub "Mursa" - Kino klub | Facebook
Instagram: www.instagram.com/mursafilm/?hl=hr
e-mail: info@gastrofilmfest.eu

14. RIJEČNO KINO NAKON OGULINA DVA DANA U OZLJU

Ugodna ljetna filmska večer u Ogulinu bila je u nedjelju 7. srpnja, na prvoj projekciji ovogodišnjeg Riječnog kina uz Karlovačko, koje traje sve do 30. kolovoza. U dvorištu Frankopanskog kaštela održan je i filmski kviz... »više

Uskoro počinje filmsko ljeto u Fužinama!

U ponedjeljak, 15. srpnja počinje novo izdanje Filmskih radionica za djecu i mlade u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza. Program je osmišljen kao spoj boravka u prirodi te filmskog i produkcijskog obrazovanja prilagođenog djeci i mladima... »više

14.RIJEČNO KINO POČINJE U OGULINU 7.7.

Od nedjelje 7. Srpnja do 30. kolovoza, Riječno kino po 14. puta zaredom donosi raznovrstan filmski program na atraktivne lokacije u Karlovačkoj županiji... »više

SKIG-ovci na 64. Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku

Dr. sc. Anita Tufekčić (voditeljica filmske družine u školi „Mladi SKIG-ovci“ i tajnice udruge MMC SKIG) i Mario Mateljić (potpredsjednik udruge i student na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku) bili su voditelji radionice... »više