Novosti

Facebook HFS
10.07.2024.
14.RIJEČNO KINO POČINJE U OGULINU 7.7.

Od nedjelje 7. Srpnja do 30. kolovoza, Riječno kino po 14. puta zaredom donosi raznovrstan filmski program na atraktivne lokacije u Karlovačkoj županiji.

Program započinjemo u Ogulinu u nedjelju 7. srpnja projekcijom igranog filma “Back to Black”, uzbudljivom biografijom nikad prežaljene glazbenice Amy Winehouse, kao prvom od ukupno 4 projekcije u dvorištu Frankopanskog kaštela ovog ljeta.

U režiji Sam Taylor-Johnson, film prati život i glazbu Amy Winehouse kroz njezino putovanje od adolescencije do odrasle dobi i stvaranje jednog od najprodavanijih albuma našeg vremena.
Amy Winehouse naširoko se smatra jednom od najvećih umjetnica u novijoj povijesti, prodavši više od 30 milijuna ploča diljem svijeta, a danas generirajući više od 80 milijuna streamova mjesečno. Njezin hvaljeni producirani album Back To Black iz 2006. doveo ju je do svjetske slave, osvojivši (tada) rekordnih 5 nagrada Grammy, uključujući album godine i pjesmu godine za hit singl Rehab.  BACK TO BLACK usredotočit će se na Amynu izvanrednu genijalnost, kreativnost i iskrenost koji su prožimali sve što je radila. Putovanje koje ju je odvelo od ludila i šarenila Camden High Streeta 90-ih do globalnog obožavanja - i opet natrag, BACK TO BLACK gleda kroz perspektivu slavnih i promatra ovo putovanje iza zrcala.

Početak projekcije je u 22:00 sata, a uUoči projekcije filma igramo filmski kviz preko mobitela, s početkom u 21:45 sati.

Koristimo prigodu da najavimo kako će posljednje 3 projekcije Riječnog kina 2024 biti održane u Ogulinu - najprije je na programu 27. srpnja hrvatski igrani  film “Sedmo nebo”, potom 23. kolovoza “Zločesti dečki: Sve ili ništa”, a na samom kraju 30. kolovoza gledamo akcijski igrani film “Bajkeri”.

Organizacija ovakve manifestacije ne bi bila moguća bez pokrovitelja kojima se Kinoklub
Karlovac i ovim putem zahvaljuje. Uz generalnog pokrovitelja Karlovačko pivo, posebno se zahvaljujemo Gradu Ogulinu i Turističkoj zajednici grada Ogulina.
Potporu ove godine pružaju i Hrvatski audiovizualni centar, Grad Karlovac, Turistička zajednica grada Karlovca, Zajednica tehničke kulture Karlovačke županije, Općina Kamanje, TZP Kupa, TZP 4 rijeke, Turbing d.o.o. i Zaklada “Kultura nova”.
Kinoklub zahvaljuje i svim ostalim organizacijama i pojedincima koji pomažu u provedbi ove manifestacije, a valja napomenuti da je za posjetitelje sav program besplatan

Detaljnije o programu na www.kinoklubkarlovac.hr i društvenim mrežama (Facebook, Instagram).

SKIG-ovci na 64. Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku

Dr. sc. Anita Tufekčić (voditeljica filmske družine u školi „Mladi SKIG-ovci“ i tajnice udruge MMC SKIG) i Mario Mateljić (potpredsjednik udruge i student na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku) bili su voditelji radionice... »više

USKORO POČINJE 14.RIJEČNO KINO UZ KARLOVAČKO

Već tradicionalno, s početkom ljeta počinje i Riječno kino uz Karlovačko, u organizaciji Kinokluba Karlovac. Od nedjelje 7. srpnja, Riječno kino po 14. puta zaredom donosi raznovrstan filmski program na atraktivne lokacije u Karlovačkoj županiji... »više

Hrvatski filmski ljetopis – 117/2024.

Novi broj Hrvatskog filmskog ljetopisa (212 stranica) otvara opširni temat koji donosi svježe perspektive na klasike filma – Ana Marija Habjan na primjeru Don Kihota Vlade Kristla piše o subverzivnom karakteru redateljeva opusa... »više

Filmsko putovanje kroz Italiju i Hrvatsku

Kinematografi Dubrovnik dio su projekta prekogranične suradnje Interreg Italija – Hrvatska

Kinematografi Dubrovnik jedan su od šest partnera koji sudjeluju u projektu "REEL - Filmsko putovanje kroz Italiju i Hrvatsku". Projekt se bavi održivim turizmom koji kao alat kulturne promocije destinacije koristi sedmu umjetnost, film... »više