Novosti

Facebook HFS
10.07.2024.
USKORO POČINJE 14.RIJEČNO KINO UZ KARLOVAČKO

Već tradicionalno, s početkom ljeta počinje i Riječno kino uz Karlovačko, u organizaciji Kinokluba Karlovac. Od nedjelje 7. srpnja, Riječno kino po 14. puta zaredom donosi raznovrstan filmski program na atraktivne lokacije u Karlovačkoj županiji.

Od 7. srpnja do 30. kolovoza pripremili smo 10 filmskih druženja u Karlovcu, Kamanju, Ozlju, Ogulinu te Dugoj Resi. Ponosni smo što je Riječno kino održano u kontinuitetu sve ove godine i postalo pravi karlovački brand, veseli smo što imamo i neke nove lokacije. U ime cijele ekipe Kinokluba Karlovac pozivam sve ljubitelje filmova da nam dođu na filmske projekcije i popratna događanja koja smo pripremili. Koristim prigodu zahvaliti svima koji nam već 14. godinu pružaju podršku u organizaciji,  u bilo kojem obliku.

Program započinjemo u Ogulinu u nedjelju 7. srpnja projekcijom igranog filma “Back to Black”, uzbudljivom biografijom nikad prežaljene glazbenice Amy Winehouse, kao prvom od ukupno 4 projekcije u dvorištu Frankopanskog kaštela ovog ljeta. Vikend poslije smo na Kupi, najprije u Ozlju: 12. srpnja dolazimo na Gradsko kupalište, na kojem je atraktivni Dnevni boravak na rijeci gdje gledamo “Holdovers”, s velikim Paul Giammatijem u glavnoj ulozi, a u subotu 13. srpnja idemo na Petrinski kut u Kamanju, gdje gledamo veliki ovogodišnji hit “Zločesti dečki: Sve ili ništa”. Početak projekcija je od 22 sati, a uvodno igramo filmski kviz na mobitelima, uz zanimljive nagrade.

Treći tjedan počinjemo 18. srpnja na novom Kupalištu na Turnju, gdje u suradnji s agilnom ekipom iz Udruge Naš Turanj, prikazujemo film “Izazov života” s Mark Wahlbergom u glavnoj ulozi. Nakon toga dolazimo na Foginovo kupalište. Prva projekcija je u petak 19. srpnja,  kada je na programu od 21:30 sati igrani film "Hit Man", redatelja Richarda Linklatera. U petak u 18:00 sati će biti održana radionica snimanja filma mobitelom, uz filmski kviz na mobitelima prije same projekcije.

Ponosno najavljujemo kino na kajacima, projekciju u nedjelju 21. srpnja, kada je od 21:30 sati na programu glazbeni dokumentarni film "Italo disco – pjenušavi zvuk 80 – ih”,  o ovom glazbenom fenomenu, koji još uvijek traje i inspirira nove generacije. Već tradicionalno u suradnji s agencijom KaMat Adventure organiziramo kino na kajacima - prvo takvo kino u Hrvatsko, a i puno šire.

U subotu 20. srpnja na programu je dokumentarni film o velikom stolnotenisaču Antonu Tovi Stipančiću “Tova – najbolja ruka, najlošiji lakat” redatelja Damira Jelića, s početkom od 21:30 sati u Amfiteatru u Dugoj Resi. Posljednje 3 projekcije bit će održane u Ogulinu, najprije je na programu 27. srpnja hrvatski igrani  film “Sedmo nebo”, a onda 23. kolovoza “Zločesti dečki: Sve ili ništa”, a na samom kraju 30. kolovoza gledamo akcijski igrani film “Bajkeri”", izjavio je Toni Šarić, tajnik Kinokluba Karlovac.

"Riječno kino je postalo događanje na kojem svi žele biti jer predstavlja savršen spoj ljetne zabave u opuštajućem prirodnom ambijentu. Zato nas veseli što smo 14. put zaredom dio ovog projekta koji posjetiteljima donosi nezaboravne filmske trenutke u kombinaciji s našim pivom. Naše Karlovačko ove godine slavi 170. rođendan, pa vjerujem da će se slavljenička atmosfera osjetiti i na svih šest lokacija, uz pregršt dobrih filmova i druženja među svojima“, poručila je Ljudmila Bratko Gašpić, menadžerica korporativnih poslova HEINEKENA Hrvatska, čiji je brend Karlovačko generalni pokrovitelj ove manifestacije.

Organizacija ovakve manifestacije ne bi bila moguća bez pokrovitelja kojima se Kinoklub
Karlovac i ovim putem zahvaljuje. Uz već spomenutog generalnog pokrovitelja Karlovačko pivo, ove godine su to: Hrvatski audiovizualni centar, Grad Karlovac, Turistička zajednica grada Karlovca, Zajednica tehničke kulture Karlovačke županije, Turistička zajednica grada Ogulina, Općina Kamanje, Turistička zajednica područja Kupa, Turistička zajednica područja 4 rijeke, Turbing d.o.o. i Zaklada “Kultura nova”.
Kinoklub zahvaljuje i svim ostalim organizacijama i pojedincima koji pomažu u provedbi ove manifestacije, a valja napomenuti da je za posjetitelje sav program besplatan

Detaljnije o programu na www.kinoklubkarlovac.hr i društvenim mrežama (Facebook, Instagram).

Hrvatski filmski ljetopis – 117/2024.

Novi broj Hrvatskog filmskog ljetopisa (212 stranica) otvara opširni temat koji donosi svježe perspektive na klasike filma – Ana Marija Habjan na primjeru Don Kihota Vlade Kristla piše o subverzivnom karakteru redateljeva opusa... »više

Filmsko putovanje kroz Italiju i Hrvatsku

Kinematografi Dubrovnik dio su projekta prekogranične suradnje Interreg Italija – Hrvatska

Kinematografi Dubrovnik jedan su od šest partnera koji sudjeluju u projektu "REEL - Filmsko putovanje kroz Italiju i Hrvatsku". Projekt se bavi održivim turizmom koji kao alat kulturne promocije destinacije koristi sedmu umjetnost, film... »više

Počele prijave na 20. Ljetne filmske radionice Filmsko-kreativnog studija VANIMA

Već tradicionalno u srpnju u Varaždinu atraktivna i neobično zanimljiva zbivanja organizirat će Filmsko-kreativni studio VANIMA. Program je uglavnom vezan uz jubilarne 20. Ljetne filmske radionice u Centru za mlade i nezavisnu kulturu – P4... »više

Podrum ponedjeljkom

Skupna izložba radova polaznika eksperimentalno likovnih radionica koje je kroz proteklih nekoliko mjeseci kao svoju novu aktivnost organizirao Filmsko-kreativni studio VANIMA, a vodila akademska kiparica, grafičarka i magistra likovne pedagogije Gabriela Butković... »više