Novosti

Facebook HFS
17.02.2022.
Prijavite svoje filmove za jubilarno 60. izdanje Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece
Prijavite svoja filmska ostvarenja na jubilarnu 60. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece do 1. lipnja 2022. godine! Revija će se održati u Malom Lošinju u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza, OŠ Maria Martinolića Mali Lošinj i Pučkog otvorenog učilišta Mali Lošinj, od 29. rujna do 2. listopada 2022.

Revija ove godine puni šezdeset godina! Šezdeset godina najraznolikijih tema, žanrova i kreacija dječje mašte. Šezdeset godina klubova i školskih družina, šezdeset godina kontinuiranog ulaganja u znanje i obrazovanje voditelja i prezentacije najboljih filmskih ostvarenja malih redatelja, snimatelja, scenarista i montažera.

Dječji su radovi s godinama i žanrovski raznovrsniji. Nekad dominantan dokumentarni i igrani film, a manje animirani, obogaćen je eksperimentalnim filmom, spotom i reportažom te je  posljednjih godina animirani film brojčano sve prisutniji. Stoga jedva čekamo vidjeti radove koji će se ove godine prijaviti za selekciju 60. izdanja Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece.

Želite li i vi biti dio najvećeg i najstarijeg dječjeg događaja godine, prijavite svoje radove najkasnije do 1. lipnja 2022. godine.

Svaka družina, klub, skupina ili pojedinac može na Reviju prijaviti neograničen broj ostvarenja u okviru sljedećih kategorija: igrani film, dokumentarni film, animirani film, TV-reportaža i film slobodnog stila. U kategoriju filma slobodnog stila mogu biti prijavljeni eksperimentalni filmovi, hibridni videoradovi koji sadrže više filmskih rodova, videospotovi, namjenski filmovi i ostvarenja koja se ne mogu klasificirati u ostale četiri kategorije.

Filmovi se također mogu prijaviti u kategoriji radioničkog filma, u kojima je involviranost voditelja puno veća od angažmana samih polaznika.

Radovi se prijavljuju online na službenim stranicama Hrvatskog filmskog saveza pristupom na sljedeću poveznicu. Zaključni rok za prijavu filma jest 1. lipnja 2022. Popis filmova izabranih za natjecateljski program bit će objavljen sredinom srpnja, a ponajbolji mladi hrvatski filmaši družit će se ove godine u Malom Lošinju od 29. rujna do 2. listopada 2022.

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece svake godine posjeti drugi grad. Na taj  se način, uz Hrvatski filmski savez, kao priređivači Revije iz godine u godinu izmjenjuju osnovne škole, kinoklubovi i filmske družine diljem Hrvatske te se u kontekstu filma oživi jedna nova sredina. Tako će u suorganizaciji s OŠ Maria Martinolića Mali Lošinj i Pučkim otvorenim učilištem  Mali Lošinj cijeli Mali Lošinj četiri dana živjeti film i biti glavno filmsko središte za najmlađe filmoljupce. Ne čekajte zadnji tren, naši selektori nestrpljivo čekaju da pogledaju vaša nova filmska remek-djela!

Otvorene prijave za 9. Star Film Fest

Organizator Star Film Festa, Kino klub Sisak poziva sve mlade autore kratkometražnih filmova iz cijelog svijeta da prijave svoje filmove na natječaj za sudjelovanje u ovogodišnjem devetom izdanju Star Film Festa! »više

'Pisma ćaći' s Damirom Čučićem

Ovoga četvrtka, 17. veljače s početkom u 19 sati u Klubu Pulske filmske tvornice projekcija je debitantskog dugometražnog filma Pismo ćaći u kojem redatelj Damir Čučić stvara izvedbeni hibrid igranog, dokumentarnog i eksperimentalnog filma... »više

ŽIVA VODA OZVUČUJE 'ŠKOLJKU I SVEĆENIKA' GERMAINE DULAC NA KRATKOM UTORKU

Novi Kratki utorak, koji će se održati 22. veljače u 21h u kinu Tuškanac u Zagrebu, donosi vam novu vizualno - auditivnu poslasticu. Kultni nijemi feminističko - nadrealistički klasik 'Školjka i svećenik'... »više

HRVOJE TURKOVIĆ DOBITNIK NAGRADE „ANTE PETERLIĆ“ ZA KNJIGU TIPOVI FIMSKOG IZLAGANJA

Teoretičar filma i filmski kritičar Hrvoje Turković dobitnik je ovogodišnje Nagrade „Ante Peterlić“ za knjigu Tipovi filmskog izlaganja. Prilozi teoriji izlaganja, objavljenu 2021. u izdanju Hrvatskog filmskog saveza... »više