Novosti

Facebook HFS
27.03.2019.
Dječji filmski događaj godine: 57. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece!
Otvorene su prijave za najveći i najstariji dječji filmski događaj godine. Ovogodišnja, 57. po redu Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece bit će održana u Sisku u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza, Kino kluba Sisak te OŠ Katarina Zrinska Mečenčani, Donji Kukuruzari.

Jednom godišnje, svaki puta u drugom gradu, okupe se ponajbolji i najmlađi hrvatski filmski stvaraoci i njihovi mentori i pretvore grad u kojem gostuju u pravo četverodnevno filmsko slavlje. Želite li i vi biti dio najvećeg i najstarijeg dječjeg događaja godine prijavite svoje radove najkasnije do 1. lipnja 2019. godine.

Svaka družina, klub, skupina ili pojedinac može na Reviju prijaviti neograničen broj ostvarenja u okviru sljedećih kategorija: igrani film, dokumentarni film, animirani film, TV reportaža i film slobodnog stila. U kategoriju filma slobodnog stila mogu biti prijavljeni eksperimentalni filmovi, hibridni video radovi koji sadrže više filmskih rodova, video spotovi, namjenski filmovi i ostvarenja koji se ne mogu klasificirati u ostale četiri kategorije.

Filmovi se također mogu prijaviti i u kategoriji radioničkog filma, u kojima je involviranost voditelja puno veća od angažmana samih polaznika.

Prijava radova odvija se online putem na službenim stranicama Hrvatskog filmskog saveza pristupom na sljedeći link. Zaključni rok za prijavu filma je 1. lipnja 2019. Popis filmova izabranih za natjecateljski program bit će objavljen početkom srpnja, a ponajbolji mladi hrvatski filmaši družit će se ove godine u Sisku od 3. do 6. listopada.

Nakon prošlogodišnje filmske fešte u Bolu, veselimo se novim dječjim filmskim avanturama u Sisku!  Ne čekajte zadnji tren, naši selektori nestrpljivo čekaju da pogledaju vaša nova filmska remek dijela!

Prva hrvatska retrospektiva najznačajnijeg suvremenog japanskog filmaša

Portreti: Suvremeni japanski film Hirokazu Koreedae

Kino Tuškanac, 28. ožujka – 02. travnja 2019.
Od četvrtka, 28. ožujka do utorka, 02. travnja kino Tuškanac donosi prvu hrvatsku retrospektivu od 10 filmova najznačajnijeg suvremenog japanskog redatelja Hirokazu Koreeda... »više

Filmski četvrtak u HDA

Seljačke radne zadruge: uspon i pad

Smatra se kako danas čak 12% ljudi (riječ je dakle o stotinama milijuna) na cijelom svijetu živi i radi u zadrugama koje su u današnjem obliku nastale sredinom devetnaestog stoljeća, pa se transformirale u skladu s društvenim i ekonomskim promjenama u proteklih dvjestotinjak godina... »više

Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić

Dubravka Kalinić Lebinec, dipl. uč., savjetnica

Diplomirana učiteljica, sa itekako zasluženim statusom savjetnice, Dubravka Kalinić Lebinec se 2016. godine prvi put pojavila na Školi medijske kulture Dr. Ante Peterlić, a između mnogih privlačnih joj seminarskih programa te osnovnih i specijaliziranih radionica odabrala je Drugi stupanj... »više

Poziv zastupnicima Skupštine Hrvatskog filmskog saveza

SEDMO ZASJEDANJE SKUPŠTINE HRVATSKOG FILMSKOG SAVEZA

Na temelju članka 31. Statuta Hrvatskog filmskog saveza sazivam
SEDMO ZASJEDANJE
SKUPŠTINE HRVATSKOG FILMSKOG SAVEZA
IZBORNA SKUPŠTINA
»više