Novosti

Facebook HFS
06.12.2017.
Mladi hrvatski filmaši sudjeluju u snimanju filma na festivalu Camera Zizanio u Grčkoj

U grčkom gradu Pyrgosu na zapadnom Peloponezu, u blizini nekadašnje Olimpije, i ove se godine, po 17. put, održava Camera Zizanio - Europski susret audiovizualnog stvaralaštva mladih. Camera Zizanio je mjesto susreta stotine djece i mentora iz Grčke i cijele Europe koji se sastaju kako bi predstavili svoj radove, razmijenili ideje, surađivali i dogovorili buduće zajedničke aktivnosti. Pokrenut je 2001. godine kao inicijativa neprofitne organizacije Youth Plan u okviru aktivnosti međunarodnog festivala filmova za djecu i mlade – Olympia, koji se i ove godine održava paralelno.

Hrvatski filmski savez u Grčkoj ove godine predstavljaju Martina Anić i Lucija Petkoviček, članice FKVK Zaprešić, a kojima je put na Cameru Zizanio nagrada za uspjeh na 22. Filmskoj reviji mladeži i 10. Four River Film Festivalu, na kojima su osvojile nagradu za najbolji film slobodnog stila. Kao njihova voditeljica u Grčku je otputovala i Lucija Ćeškić iz Kinokluba Karlovac, članica organizacijskog tima Revije i Festivala te član Kinokluba Karlovac Rudolf Ravbar koji je autor filma koji je ušao u konkurenciju festivala.

Hrvatska delegacija tijekom svojeg boravka, osim gledanja ponajbolje filmske produkcije djece i mladih u okviru natjecateljskog programa, sudjeluju i na radionicama koje okupljaju djecu i mlade iz cijele Europe, a čiji će konačni proizvodi biti kratki filmovi. Njihova voditeljica Lucija prenijela je svoje viđenje susreta mladih filmaša u Grčkoj – ''Camera Zizanio i Olympia festival okupili su filmaše sa svih krajeva Europe. Tako se u Pyrgosu trenutno druže gosti iz Nizozemske, Latvije, Austrije, Španjolske, Irske, Srbije, Poljske, Bjelorusije, Hrvatske, a sve ih, osim filma, povezuje i rad na projektu Mythos. Projekt je zamišljen kao višednevna radionica, filmska vježba i ujedno platforma za druženje i upoznavanje iz koje će proizaći više kratkih filmskih uradaka s ciljem podizanja svijesti o određenoj problematici.Sudionici su dobili punu slobodu odabira problematike, a što su sudionici prepoznali kao problem i što je proizašlo iz pet dana druženja i snimanja, saznat ćemo na prezentaciji u petak.

Camera Zizanio je sjajno mjesto za prezentaciju festivala u organizaciji Saveza - Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala, koji su već prepoznati na međunarodnoj filmskoj sceni za mlade, te Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece – nacionalnog festivala koji se počeo otvarati u međunarodnom kontekstu. Tako se u sklopu ovogodišnje konkurencije Camere Zizanio prikazuje se čak jedanaest filmova mladih hrvatskih filmaša do 20 godina starosti. Prikazuju se tri filma nastalih unutar FKVKZ Zaprešić: Journey, Concilliation i Know-it-all. Vanima iz Varaždina zastupljena je s tri filma: Colorful city, Karma i Worm searching food. Kinoklub Karlovac predstavlja dva uratka, That one feeling i Stuck in a Rut. U konkurenciji se nalaze i dva filma Shadows of reading i Take your mask off udruge GAMad1992 te film Hunger Muškog učeničkog doma Dubrovnik.

Želimo našoj delegaciji što kreativniji i uspješniji boravak u Pyrgosu, a filmovima naših mladih filmaša puno festivalskih uspjeha!

If it is such a hair extensions with a wig, the bangs hairstyle, and the long straight hair wigs hairstyle that matches the back is more delicate and beautiful, and the hair extensions uk bangs can also shape the charm of the human hair extensions uk princess.

50. KRATKI UTORAK PREDSTAVLJA SATURNALIJE - BEČKU FILMSKU EROTIKU 1906.-1910. UZ GLAZBU UŽIVO LP DUA!

Jubilarni pedeseti Kratki utorak u kinu Tuškanac pod vodstvom Ivana Ramljaka proslavit ćemo u utorak 12.12. u 21 sat, i to uz program 'Bečke filmske erotike' s početka prošlog stoljeća! »više

Oni samo dolaze i odlaze osvojio žiri Tenerife Shortsa!

Dokumentarni film Borisa Poljaka Oni samo dolaze i odlaze proglašen je najboljim kratkometražnim filmom festivala Međunarodnog festivala kratkog filma Tenerife Shorts... »više

ZIMSKI PROGRAM KINO KLUBA SPLIT: Prakse amatera nekad i sad

U narednom periodu Kino klub Split ugostiti će nekoliko autora, autorica, predavača i predavačica u sklopu ovogodišnje filmske škole čija će predstavljanja biti besplatna i otvorena za javnost... »više

PO BLAGDANSKI POKLON NA TUŠKANAC! – VELIKI ADVENTSKI POPUST NA SVA IZDANJA HFS-a

Od danas do kraja prosinca ne morate posjedovati studentski indeks da biste ostvarili popust na kupnju najkvalitetnijih knjiga o filmu koje se nude na hrvatskom jeziku i DVD-izdanja s antologijskim djelima hrvatskih autora... »više