Novosti

Facebook HFS
12.09.2017.
Započeli 22. Filmska revija mladeži i 10. Four River Film Festival!

Karlovac, 12. rujna – Karlovac je jutros osvanuo u znaku filma – već od jutarnjih sati održao se program u kojem su sudjelovali najmlađi Karlovčani i Karlovčanke osnovnoškolskog uzrasta. Naime, čak 60 osnovnoškolaca iz Osnovne škole Dubovac te Osnovne škole Grabrik imali su priliku sudjelovati u programu  Najbolje iz dječje filmske kuhinje. Riječ je o programu koji uključuje najbolja ostvarenjima s dosadašnjih Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, i to autora i autorica čiji će recentni filmski naslovi biti prikazani na ovogodišnjoj Reviji. Ovaj program ove godine ima i edukativan karakter - naime, projekcije dječjih filmova zamišljene su i kao nastava medijske kulture za osnovnoškolce pod vodstvom akademske filmske montažerke Jelene Modrić i prof. hrvatskog jezika i medijske kulture Ane Đordić. Karlovački osnovnoškolci tako imaju priliku usvojiti nova filmska znanja, diskutirati o važnim problematikama u društvu svojih vršnjaka, ali i dobiti dodatnu motivaciju za bavljenje filmom.

U 12 sati uslijedio je radionički program za karlovačke osnovnoškolce realiziran u suradnji s Foto danima mladih. U ovom programu sudjeluju učenici i učenice Osnovne škole Grabrik.

U 13 sati u GK Zorin dom slijedi debata Snimati nasilje ili reagirati na njega?; riječ je o programu koji se već tradicionalno održava u sklopu dodjeljivanja nagrade Žuta nastava. Spomenutu nagradu ponovno dodjeljujemo autorima filmova iz Hrvatske i svijeta koji svojim temama i pričama najuspješnije i najuvjerljivije osuđuju nasilje. Na debati će sudjelovati učenici i učenice Gimnazije Karlovac, Mješovite industrijsko-obrtničke škole Karlovac te Ekonomsko-turističke škole Karlovac.

U 17 sati uslijed će druženje ispred GK Zorin dom, uz piknik i speeddating, a 20 sati u GK Zorin dom bit će održano svečano otvaranje Revije i Festivala. Nakon svečane ceremonije otvaranja pod vodstvom glumaca Hrvojke Begović i Adriana Pezdirca te radijskog voditelja Frane Domitrovića,  uslijedit će projekcija igrano-dokumentarnog filma Kratki Izlet Igora Bezinovića. Riječ je o pobjedniku ovogodišnjeg Pulskog filmskog festivala, nastalom prema motivima iz istoimenog romana Antuna Šoljana. Taj hibrid dokumentarnog filma i fikcije prati Stolu, mladića u kasnim dvadesetima, koji ljeto provodi u Istri tulumareći po festivalima.

Nakon projekcije filma, od 23 sata, održat će se zabavni program uz grupu 4head u Kazališnoj kavani Zorin dom.

If it is such a hair extensions with a wig, the bangs hairstyle, and the long straight hair wigs hairstyle that matches the back is more delicate and beautiful, and the hair extensions uk bangs can also shape the charm of the human hair extensions uk princess.

22. filmska revija mladeži i 10. Four River Film Festival

Šorbula

Možda tako na prvi pogled ne izgleda, ali jaja na šorbulu baš i nije lako sačiniti, iako postoje brojni recepti i cijela tehnologija. Ali, kao i o svemu na svijetu, i bar dvije škole mišljenja! Oni što navodno znaju s jajima tvrde da se na šorbulu prave samo jaja što su bila na sobnoj temperaturi... »više

Počinju Filmska revija mladeži i Four River Film Festival – prvi festivalski dan donosi bogat program

Službeno otvaranje festivala uz Kratki izlet Igora Bezinovića u 20 sati na Korani... »više

Svečanom dodjelom Zlatnih motorki završio 12. Trash film festival

Varaždin je prošlog tjedna bio mjesto okupljanja brojnih superjunaka iz filmova, stripova i računalnih igara. Naime, od 6. do 9. rujna je održan 12. po redu Trash film festival... »više

25. hrvatski festival jednominutnih filmova

Izvan vidokruga

Među uobičajenih samo šezdeset ostvarenja uvrštenih u službeni natjecateljski program jubilarnog, 25. hrvatskog festivala jednominutnih filmova, koji je od 7. do 10. rujna održan u Požegi, našli su se predstavnici iz Argentine, Bangladeša, Benina... »više