Novosti

Facebook HFS
06.12.2017.
ZIMSKI PROGRAM KINO KLUBA SPLIT: Prakse amatera nekad i sad

U narednom periodu Kino klub Split ugostiti će nekoliko autora, autorica, predavača i predavačica u sklopu ovogodišnje filmske škole čija će predstavljanja biti besplatna i otvorena za javnost.


Manjača

U utorak, 12.12. publika će imati priliku upoznati se s Praksama amatera kroz višesatno izlaganje Vedrana Šuvara. Predavanje, koje će početi u 19h u prostorijama Kino kluba Split (Dom mladih), podijeljeno je na dva dijela: osnove Kinokluba Zagreb, i filmski program čija je namjera predočiti različite produkcijske i estetske preokupacije i specifičnosti autora i autorica koji djeluju u KKZ-u, a koji obuhvaća nekoliko tematskih cjelina: Studenti režije, Profesionalni film na amaterskim osnovama, te Prakse amatera u užem smislu. U sklopu predavanja prikazati će se filmovi Rekao je da je jako umoran Ivane  Škrabalo, Granje i korjenje Nikice Zdunić, Manjača Tina Žanića, Najmanji Tomislava Šobana, +topia Petra Novaka i Bez naziva Jane Plečaš.


Granje i korjenje

Vedran Šuvar predsjednik je Kinokluba Zagreb i autor Manifesta amaterskog filma. Djelovao je kao producent, scenarist, montažer, redatelj i snimatelj, sastavljao filmske programe, pisao kritike i filmske analize...

U utorak, 19.12. i srijedu, 20.12. s početkom u 20h u prostorijama Kino kluba Split održati će se predavanja Tanje Vrvilo pod nazivom Što su poučavali: Martinac i Farocki. Prvu večer prikazati će se pet klupskih filmova Ivana Martinca sa 16mm filmske vrpce (Monolog o Splitu, Sve ili ništa, Život je lijep, Mrtvi dan, Atelijer Dioklecijan), dok će drugu večer posjetitelji uz predavanje moći pogledati Sučelje Haruna Farockija.


Monolog o Splitu

Dvostruki program o pedagogiji slika Ivana Martinca i Haruna Farockija povezuje međuigru udaljenih filmaša  u sobi za montažu na temelju njihove teorije umjetnika i filmskih radova. Martinčevim filmovima iz Kino kluba Split 1960-ih i zapisima o montaži supostavit ćemo Farockijev tekst Što je soba za montažu iz 1980. i galerijski rad za dva ekrana Sučelje iz 1995., koji zatvara filmsko stoljeće i najavljuje višekanalne videoinstalacije za druge dispozitive pokretnih slika.


Sučelje

Tanja Vrvilo, izvođačica je i koautorica eksperimentalnih kazališnih projekata, filmologinja i filmska kustosica. Studirala je glumu na Akademiji dramske umjetnosti i poslijediplomske studije filma na Filozofskom fakultetu, Sveučilišta u Zagrebu. Osnivačica i umjetnička direktorica festivala o politikama filmskog kustosta Filmske mutacije: festival nevidljivog filma. Autorica je brojnih eseja i publikacija te predaje u područjima filmske, vizualne i izvedbene umjetnosti. Kustosica je mnogih redovnih i festivalskih filmskih programa u svijetu, s posebnim istraživačkim zanimanjem za filmske avangarde i japanski film.

26.12. u Galeriji umjetnina, nakon još uvijek aktualnog opusa Ante Verzottija kreće novi program stalnog postava filmova iz 60-ih godina. Ovaj put riječ je o klupskom autorskom opusu Lordana Zafranovića. Program se može pogledati svaki dan u radno vrijeme Galerije umjetnina.


Lordan Zafranović, Ivan Martinac

Sredinom siječnja 2018. u goste dolaze snimatelj i redatelj Karpo Godina, redatelj Želimir Žilnik i redatelj mlađe generacije Igor Bezinović. Sva tri autora predstaviti će se filmovima po svom izboru i publici i polaznicima filmske škole prenjeti svoja osobna iskustva snimanja filmova u različitim produkcijskim uvjetima. Detaljnije informacije o programima oglasiti ćemo u uoči samih programa.

Programi Kino kluba Split održavaju se u suradnji s  Platformom Doma mladih, Galerijom umjetnina, umjetničkom organizacijom Film-protufilm (u suradnji s Harun Farocki Institutom i Antje Ehmann) i Kinoklubom Zagreb., a uz potporu Službe za kulturu Grada Splita, Službe za prosvjetu i tehničku kulturu Grada Splita, Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture RH, Hrvatskog audiovizualnog centra i Ureda za kulturu Grada Zagreba.

If it is such a hair extensions with a wig, the bangs hairstyle, and the long straight hair wigs hairstyle that matches the back is more delicate and beautiful, and the hair extensions uk bangs can also shape the charm of the human hair extensions uk princess.

PO BLAGDANSKI POKLON NA TUŠKANAC! – VELIKI ADVENTSKI POPUST NA SVA IZDANJA HFS-a

Od danas do kraja prosinca ne morate posjedovati studentski indeks da biste ostvarili popust na kupnju najkvalitetnijih knjiga o filmu koje se nude na hrvatskom jeziku i DVD-izdanja s antologijskim djelima hrvatskih autora... »više

Kino Tuškanac

Ciklus argentinskog filma

Veleposlanstvo Argentine u Budimpešti i Hrvatski filmski savez pozivaju vas na svečano otvaranje ciklusa suvremenog argentinskog filma u utorak 5. prosinca u 19,30 sati u kino Tuškanac... »više

Revija filma kratke forme

240 sekundi hrvatskog filma

Počela prije trinaest godina pod nazivom 60 sekundi hrvatskog filma, revija je od unatrag tri godine narasla i promijenila ime u 240 sekundi, jer prikazuje filmove duge do četiri minute, i uvedena je selekcija, ali sve je drugo ostalo isto... »više

Jednodnevna intenzivna radionica

ANIDOK

Za subotu, 2. prosinca u maloj dvorani kina Tuškanac najavljen je ovogodišnji ANIDOK Zagreb, odnosno jednodnevna intenzivna radionica za audio vizualne profesionalce. ANIDOK je prvenstveno namijenjen profesionalnom usavršavanju... »više