Novosti

Facebook HFS
23.11.2022.
Predstavnici VANIME sudjelovali u žiriju AniFest ROZAFA festivala

Hrvatska, Varaždin, VAFI & RAFI festival i Filmsko-kreativni studio VANIMA, na međunarodnom filmskom festivalu AniFest ROZAFA 2022 održanom trinaesti puta u gradu Shkodra u Albaniji sredinom studenoga, predstavljali su predstavnici VANIME Srećko Lebinec i Hrvoje Selec.

Varaždinci su u gradu Shkodra boravili  na poziv direktora AniFest ROZAFA Artana Makua te umjetničke ravnateljice festivala Eneide Xhelili. Tijekom navedenog festivala održanog od 14. do 17. studenoga pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Albanije i samouprave grada Shkodra na koji je pristiglo 500-tinjak filmova za djecu iz 50-tak zemalja svijeta, Lebinec i Selec su uz predstavnice iz Italije i Crne Gore, bili članovi međunarodnog žirija AniFest ROZAFA.

S organizatorima festivala dogovorena je i potvrđena daljnja suradnja, pa će tako predstavnici AniFest ROZAFA festivala biti gosti idućeg VAFI & RAFI festivala koji će biti održan početkom lipnja u Varaždinu. Treba reći i da je u sklopu prve festivalske projekcije na službenom otvorenju u prepunom kinu zainteresiranim posjetiteljima predstavljena VANIMA s tri filma iz novije produkcije, a reakcija djece koja su pogledala filmove još je  jednom potvrdila kvalitetu animiranih filmova nastalih u varaždinskoj udruzi.

Monsterclass s Leonom Kadijević

Gošća Monsterclassa koji će se održati u četvrtak, 24. studenog u 19 sati online je umjetnica Leona Kadijević... »više

Autori u gostima: Boris Bakal i Stanko Juzbašić

Ovog četvrtka, 17. studenog s početkom u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice  predstavljamo intermedijalnog umjetnika, filmskog i kazališnog redatelja i glumaca te društvenog aktiviste Borisa Bakala. Specijalni gost večeri je i Stanko Juzbašić... »više

Nova izdanja HFS-a

Kultna knjiga Paula Schradera na hrvatskom jeziku

Transcendentni stil na filmu: Ozu, Bresson, Dreyer
S novim uvodom: Ponovno promišljanje transcendentnog stila
Hrvatski filmski savez, studeni 2022. »više

Kinoklub na 54. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva

Na 54. RHFS koja se održava 27. studenog u Belom Manastiru prikazat će se šest filmova iz produkcije Kinokluba Zagreb... »više