Novosti

Facebook HFS
16.11.2022.
Kinoklub na 54. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva
Na 54. RHFS koja se održava 27. studenog u Belom Manastiru prikazat će se šest filmova iz produkcije Kinokluba Zagreb

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva jedna je od najstarijih smotri neprofesijskog filma na kojoj se jedanput godišnje okupljaju autori, teoretičari, predstavnici filmskih organizacija i ostali zaljubljenici u sedmu umjetnost koji sa zanimanjem prate nova stremljenja u različitim žanrovima hrvatske filmske produkcije.

Na Reviji će se prikazati Prije i poslije Tomislava Šobana, Prije mraka Mare Šuljak, Sakupljači Mije Martinović, Sam se sekiramo Nikole Kašića, Dragi Filipe Filipa Zadre i Mjesta koja ne postoje Josipe Henizelman.


Prije i poslije


Prije mraka

Program se može pogledati online na poveznici https://revija.hfs.hr/natjecateljski-program-2022/.

Mare Šuljak snimila je tri fotografije koje će nas odvesti na more prije mraka, a Tomislav Šoban dokumentirao je ljude koji su se okupili kako bi promatrali rušenje dimnjaka ciglane u Zagrebu. Dragi Filipe je jednostavno pismo od kuće, a Mjesta koja ne postoje promišljaju djetinjstvo i nastoje razlučiti pojam gledanja lišenog od onog naučenog i viđenog u odnosu na unutarnji svijet sjećanja. Ovi svi filmovi ostvareni su u eksperimentalnom filmskom rodu.


Dragi Filipe


Mjesta koja ne postoje

Sakupljači  i Sam se sekiramo su dokumentarno eksperimentalni radovi u kojima Mia Martinović ulazi u arhiv predati svoja sjećanja, a Nikola Kašić istražuje frustracije prouzročene ovozemaljskim dužnostima i fizikalnošću prostora u podstanarskom stanu.


Sakupljači


Sam se sekiramo

Selekcijsku komisiju Revije činili su producent Vedran Šuvar, montažerka i animatorica Maida Srabović i filmski kritičar Nino Kovačić.

Senzorne projekcije - Kino za sve dostupno svima

Projekcije filmova koje potiču dječju senzibilnost, toleranciju i kulturu različitosti... »više

Godard i Ludi Pierrot u Klubu PFT-a

Ovog četvrtka, 10. studenog u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice projekcija je politički senzibilizirane romantične krimi drame Ludi Pierrot nedavno preminulog kultnog filmskog redatelja Jean-Luc Godarda.... »više

JEDINA SOLUCIJA POSJETILA OSNOVNE ŠKOLE U BIBINJAMA I PAGU

Jedina solucija u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Zadarske županije i u suradnji sa osnovnim školama u Zadarskoj županiji i dalje uspješno provodi edukaciju mladih, a sve sa željom da se u njima osnažuje i stvara ljubav prema filmu... »više

34 filma u selekciji 54. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva

54. Revija održat će se u Belom Manastiru u suorganizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Foto-kino kluba Baranja film od 25. do 27. studenog 2022. godine... »više