english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

A nagradu prima...

U subotu, 3. listopada u deset sati, u Rijeci su dodijeljene nagrade najboljim sudionicima 53. revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece koja je zatim svečano zatvorena.

Stručni je žiri, u sastavu Simon Bogojević Narath, Maja Flego, Boris Poljak, Aleš Suk i Slaven Zečević treću nagradu u kategoriji animiranog filma dodijelio radu U raljama  života Kluba Pulske filmske tvornice Pula, za maštovitu naraciju i kreativno korištenje različitih animacijskih tehnika, drugu filmu Dječak koji je tražio sreću FKVK Zaprešić,  zbog poetskog pristupa univerzalnom pitanju kako naći sreću, a prvu filmu Ništ' me ne zanima ŠAF-a Čakovec, za dosljednu i tehnički kvalitetno izvedenu početnu ideju te zbog jasno i duhovito izražene društvene kritike. Međunarodni dječji žiri treću je nagradu dodijelio Divljoj vožnji ŠAF-a Čakovec, drugu filmu Ništ' me ne zanima ŠAF-a Čakovec, a najboljim proglasio Roditeljske zabrane FKVK Zaprešić.

U kategoriji dokumentarnog filma stručni je žiri odlučio ne dodijeliti treću nagradu, drugu je dobio Posao iz snova Filmske družine ZAG-OŠ Marije Jurić Zagorke, Zagreb, za angažiran i iskren filmski prikaz zahtjevnog i plemenitog posla, a prvu osvaja Moja kućica, moja slobodica Videodružine BezVizije, Slavonski Brod, zbog nepretencioznog i toplog prikaza neobičnog životnog izbora. Dječji je žiri tom filmu dodijelio treću nagradu, druga odlazi Crnom pojasu OŠ Mala Subotica, a prva filmu Posao iz snova Filmske družine ZAG-OŠ Marije Jurić Zagorke, Zagreb.

Treću nagradu stručnog žirija u kategoriji igranog filma dobio je Bijeg OŠ Vjećeslava Holjevca, Zagreb, za motiv nesporazuma koji je realiziran na vrlo domišljat način i razigranu izvedbu, drugu film Ivanka Filmske družine Kreše Golika, Fužine, za uspjelu i duhovitu parodiju na fenomen televizijske površnosti, a posebno je istaknuta nadahnuta glumačka izvedba „tete Ivanke“, dok je prvu osvojio film Luzer Audiovizualnog centra Dubrovnik, za vještinu i zrelu izvedbu zahtjevne priče i duhovitost koju je pojačao izuzetan rad cijele filmske ekipe. Dječji je žiri odlučio treću nagradu dodijeliti filmu Mateo Filmskog kluba OŠ fra Kaje Adžića, Pleternica, a za drugu odnosno prvu nagradu izabrao je jednako kao i stručni žiri.

U kategoriji TV-reportaže dodijeljene su odlukom stručnog žirija dvije treće nagrade, radovima Diploma za hrabrost Udruge Hodači po žici-OŠ Rudeš, Zagreb, za sugestivno uvođenje u svijet dječjih strahova od liječnika odnosno Time Capsule Filmske grupe OŠ Jurja Šišgorića, Šibenik, za univerzalnu temu o prolaznosti i potrebi da ostavimo trag, drugu je dobio rad Život se nastavlja Studija kreativnih ideja Gunja, u kojem su prirodna katastrofa i njene posljedice na život ljudi prikazane na način koji izaziva suosjećanje i neposredno otkriva svakodnevicu stradalnika, a prvu osvaja Više od igre OŠ Mala Subotica, zbog izazovnog odabira teme i jasne izvedbe koja pridonosi rušenju predrasuda i stereotipa. Dječji žiri dodijelio je treću nagradu reportaži Ljubav Filmske skupine Gajevci, Zaprešić, drugu je dobila Diploma za hrabrost, a prvu odnosi Život se nastavlja.  

U otvorenoj kategoriji stručni žiri nije dodijelio treću nagradu, drugu je dobio Copy-paste Udruge Hodači po žici-OŠ Rudeš, Zagreb, koji zadanu temu nasilja među djecom obrađuje na nesvakidašnji način i s osobitom senzibilnošću, a prvu je osvojio  Zajedno smo jači OŠ Katarine Zrinske, Mečenčani, zbog odvažnog dječjeg istraživanja vlastitih različitosti i poziva na zajedništvo. Međunarodni dječji žiri imao je sasvim drugačije procjene pa je treću nagradu dodijelio filmu Pričajmo glasnije, možda će nas čuti OŠ Bartola Kašića, Zagreb, drugu radu Mogu oprostiti Filmske družine ZAG-OŠ Marije Jurić Zagorke, Zagreb, a prvu je dobila TV prodaja OŠ Većeslava Holjevca, Zagreb. Najbolji su radionički filmovi po ocjeni stručnog žirija Savjest Blank_filmskog inkubatora, Zagreb, u kojem je pitanje moralne odluke prikazano s naglašenim stilskim rješenjima te I cipelice imaju tajne OŠ Blage Zadre, Vukovar, za neuobičajeno korištenje animacijskih postupaka i proizvodnju snovitog ugođaja putovanja u ljudsku podsvijest, dok je dječji žiri nagradio Čokoladu s čokoladom Blanka_filmskog inkubatora, Zagreb.

Duško Popović
popovicdusko@yahoo.com


pošalji link | verzija za printanje

Završila 53. dječja Revija, Škola animiranog filma Čakovec, zagrebački Hodači po žici i Zagovci najuspješniji!
Medijska kultura više nije ahilova peta hrvatskog jezika!
Pet, šest, trideset...
Službeno započelo slavlje filma djece!
Bura
Brod na Rijeci
Najbolji mladi filmaši pristižu u Rijeku!
Još dva tjedna do 53. Revije filmskog stvaralaštva djece u Rijeci!
Sedam veličanstvenih na festivalu Giffoni Experience u Italiji!
92 ostvarenja uvrštena u natjecateljski program ovogodišnje, 53. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece
JOŠ TJEDAN DANA OTVORENE PRIJAVE ZA 53. REVIJU HRVATSKOG FILMSKOG STVARALAŠTVA DJECE. POŽURITE!
Održan okrugli stol "Audiovizualna kulturna ponuda namijenjena djeci i mladima: festivali i festivalski programi"
OTVORENE PRIJAVE ZA 53. REVIJU HRVATSKOG FILMSKOG STVARALAŠTVA DJECE
Hrvatski filmski savez predstavljen na Luksuz Festivalu po ceni filma u Krškom!
Mladi hrvatski filmaši uživali prošli tjedan u Grčkoj
Petnaesta Nagrada “Vedran Šamanović” 12.07.2024.
22. Gastro film fest u Osijeku – 13.07.2024. 10.07.2024.
14. RIJEČNO KINO NAKON OGULINA DVA DANA U OZLJU 10.07.2024.
Uskoro počinje filmsko ljeto u Fužinama! 10.07.2024.
14.RIJEČNO KINO POČINJE U OGULINU 7.7. 10.07.2024.
SKIG-ovci na 64. Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku 10.07.2024.
USKORO POČINJE 14.RIJEČNO KINO UZ KARLOVAČKO 10.07.2024.
Hrvatski filmski ljetopis – 117/2024. 03.07.2024.
Kinematografi Dubrovnik dio su projekta prekogranične suradnje Interreg Italija – Hrvatska 03.07.2024.
Počele prijave na 20. Ljetne filmske radionice Filmsko-kreativnog studija VANIMA 03.07.2024.
1-10/5773
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta