english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Na Zanzibaru otvoren 19. International Youth Media Summit

Hrvatski delegati i ove godine ponosno sudjeluju na Međunarodnom summitu medija za mlade (International Youth Media Summit – IYMS). Od 21. srpnja do 5. kolovoza 2024, diplomati, filmaši i savjetnici iz 22 zemlje svijeta okupljaju se na tanzanijskom otoku Zanzibar kako bi se usmjerili na najznačajnije svjetske probleme: diskriminacije, okoliša, zdravlja, siromaštva, nasilja, ženskih prava i osnaživanja mladih.

Ovogodišnja tema Summita, Karibu Nyumbani: Povratak kući, ciljano potiče delegate da tematski obrade filmove iz perspektive Afrike kao kolijevke čovječanstva. Glavni partneri ovogodišnjeg izdanja su lokalni filmski festivali Zanzibar International Film Festival (ZIFF) i Zanzibar Youth Arts Festival (ZAYAF).

Uz vodstvo raznovrsnih stručnjaka u područjima diplomacije i filma, mladi sudionici imaju priliku surađivati s vršnjacima te stvoriti sedam kratkih filmova. Predavači su međunarodni i lokalni stručnjaci, a teme su usko vezane uz film, medije i diplomaciju.

U posljednjih 19 godina, u programima IYMS-a sudjelovalo je više od 2000 delegata iz gotovo 70 zemalja. Do sada je snimljeno više od 150 kratkih filmova koji su prikazivani širom svijeta: u Ujedinjenim narodima, za međunarodne dužnosnike, u školskim i sveučilišnim učionicama, na festivalskim platnima, televizijskim programima te društvenim mrežama i mrežnim stranicama. Hrvatski filmski savez partner je Summita od 2014. godine. Ovogodišnju hrvatsku delegaciju čine: Antonio Britvar i Rebeka Čuljak (predsjednik i potpredsjednica Odbora mladih), savjetnica Ksenija Sanković, tehnički stručnjak Karlo Špoljar te sudionice Anamarija Benčić i Ora Kovač.

Predsjednica Savjetodavnog odbora IYMS-a Birgitta Olsson iz Švedske prilikom otvaranja Summita izjavila je: „Već 19 godina promatram kako Summit obitelj raste i postaje velikom i snažnom. Ta će obitelj nastaviti rasti. Dosadašnji susreti uistinu su međugeneracijski događaji, a ideja IYMS-a je pustiti mlade glasove da pjevaju“.

Gabriela Ramos, asistentica glavnog ravnatelja za društvene i humanističke znanosti UNESCO-a, na svečanoj ceremoniji otvaranja obratila se prisutnima video porukom: „UNESCO čuje vaše glasove i spremni smo ih integrirati u svoj rad s vladama i drugim partnerima. Ovogodišnja tema značajna je jer obilježavamo posljednju godinu Međunarodnog desetljeća UN-a za osobe afričkog podrijetla. Utjecaj ovog Summita proširit će se i nakon što se vratite u svoje zajednice, koristeći stečeno znanje za promjene u lokalnim okruženjima. Možete računati na potporu UNESCO-a za vaš rad i djelovanje“.

19. Međunarodni Summit medija za mlade podržavaju UNESCO, UNICEF, UNDP, obitelj Seubert i Seagate Farm. Detaljnije informacije dostupne su na službenoj IYMS stranici te Instagram i Facebook profilima.


pošalji link | verzija za printanje

Na Zanzibaru otvoren 19. International Youth Media Summit 24.07.2024.
14. RIJEČNO KINO U DUGOJ RESI I OGULINU 24.07.2024.
Objavljeni rezultati selekcije za nova izdanja Four River Film Festivala i Filmske revije mladeži! 24.07.2024.
OTVORENA 15. LJETNA ŠKOLA FILMA GUNJA „JOSIP KRUNIĆ“ 24.07.2024.
Novi filmovi nastali u sklopu filmskog kampa u Fužinama! 24.07.2024.
NOVI TERMIN PROJEKCIJE U DUGOJ RESI 24.07.2024.
„Jaja“ 24.07.2024.
15. LJETNU ŠKOLU FILMA „JOSIP KRUNIĆ“ I FILMSKU REVIJU ''NOVO KINO OSMIJEH'' 24.07.2024.
Održane 20. Ljetne filmske radionice Filmsko-kreativnog studija VANIMA 17.07.2024.
SKIG-ovići triumfiraju: Dva filma na nacionalnim smotrama 17.07.2024.
1-10/5787
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta