Novosti

Facebook HFS
10.04.2019.
Život u zaboravu
Ovog četvrtka, 11. travnja u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice gledat ćemo crnohumornu dramu redatelja Toma DiCilla snimanju niskobudžetnog filma Život u zaboravu.

Snimanje art filma Život u zaboravu ambicioznom redatelju Nicku Reveu (Steve Buscemi) ponekad se čini poput noćne more. Takav je slučaj i danas, kad Reve i njegova filmska ekipa snimaju scenu broj 6. Nažalost, izgleda da baš ništa ne ide kako bi trebalo, i da film uistinu prati zla sreća. Dok mlada glumica Nicole Springer (C. Keener) sa starijom Corom (R. Martens) pokušava odglumiti scenu neugodnog razgovora majke i kćeri, glumice zaboravljaju tekstove, snimatelj Wolf (D. Mulroney) ne uspijeva fokusirati kameru, mikrofon često ulazi u kadar, a nečiji sat dugo i nepodnošljivo zvoni.

Probudivši se, Nick shvati da je to njegova budilica i da mora ustati. Pred njim je još jedan naporan dan snimanja, a putem do studija mora pokupiti Nicole i mladu zvijezdu Chada Palomina (J. LeGros). Danas je na redu snimanje scene intimnog razgovora Nicole i Chada, za koje nitko ne zna da su prošlu noć proveli zajedno. Tijekom snimanja dolazi do izražaja njihova netrpeljivost. A nakon što Nicole slučajno čuje razgovor u kojem Nick i Chad njezinu glumu ocjenjuju izrazito lošom, Chadu pred svima kaže sve što misli o njemu i protekloj noći.

Living in Oblivion / Život u zaboravu
SAD, 1995., 87'
Scenarij i režija: Tom DiCillo
Kamera: Frank Prinzi
Uloge: Steve Buscemi, Catherine Keener, Dermont Mulroney, Danielle von Zerneck, James Le Gros, Peter Dinklage
Glazba: Jim Farmer
Montaža: Dana Congdon, Camilla Toniolo

Na Međunarodnom filmskom festivalu u Ljubljani film je 1996. osvojio nagradu publike za najbolji film, a godinu dana ranije na glasovitom Filmskom festivalu u Sundanceu DiCillo je nagrađen kao najbolji scenarist.

Klub Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Zaklada Kultura Nova, Hrvatski audiovizualni centar i Grad Pula.

Monsterclass s Ivanom Ramljakom

Gost sljedećeg Monsterclassa koji se održava u petak, 12.travnja u 20 h je redatelj Ivan Ramljak. »više

Prijavite svoj film na 27. HRVATSKI FESTIVAL JEDNOMINUTNIH FILMOVA

Festival će se održati od 31.05. do 01. 06. 2019. u Požegi, a prijave traju do 22.04.2019. »više

7.FIFES - Filmski festival smijeha

U petak, 12.travnja 2019. po 7. puta održava se FIFES, međunarodni filmski festival smijeha za male i velike u kino dvorani Tuškanac. »više

Trinaesti susret Dječje javnozdravstveno filmsko stvaralaštvo i deveti Dječji filmski kamp

Kako to djeca vide!?

U suorganizaciji Hrvatskog filmskog saveza, koji je u provedbi od samog početka i Škole narodnog zdravlja Andrija Štampar Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koja je već deset godina pokrovitelj te sa sponzorstvom Ureda Svjetske zdravstvene organizacije u Hrvatskoj i UNICEF-a Hrvatska... »više