Novosti

Facebook HFS
17.04.2019.
Mala filmska forma
Cilj ove napredne radionice je potaknuti polaznike na stvaranje svog prvog autorskog filma. Uvodno predavanje radionice održat će se u četvrtak, 25.travnja 2019. u 19 sati u projekcijskoj dvorani Kinokluba Zagreb.

Kroz kombinaciju mentorskih predavanja, praktičnog rada u obliku zadataka te samostalnih snimanja, polaznici će ideju razraditi u filmsku formu te snimiti vlastiti film. Pridjev ‘mala’ iz naslova sugerira da se rade kratki filmovi. Rod, žanr i tema filmova slobodan su izbor autora uz napomenu da se zbog intenziteta radionice najvjerovatnije neće moći realizirati igrane forme već eventualno skice za iste.

Uz mentorska predavanja subotom razrađivat će se ideje polaznika kroz praktične vježbe, jednom tjedno gledati i analizirati razni primjeri filmova sa gostujućim predavačima, a kroz montažne i snimateljske sesije ponovit će se tehničko razumijevanje filma kako bi se polaznici u potpunosti prepustiti istraživanju i radu.

Radionica je koncipirana na sljedeći način:
6 mentorskih predavanja koja se održavaju subotom
Tjedne projekcije filmova uz gostujuća predavanja
Dodatni vikend termini sa fokusom na snimanje zvuka i slike
Kratki tečaj montaže nakon kojega se očekuje da polaznici samostalno završe film
Polaznici samostalno snimaju svoje filmove tijekom i izvan predavanja

Radionica je besplatna i namjenjena je prvenstveno članovima Kinoklubova koji su završili početničku radionicu tj. Filmsku školu. Moguće je prijaviti se i ako niste član Kinokluba Zagreb ali posjedujete osnovno praktično znanje o radu na filmu.

Za radionicu se ne vrši selekcija ali je potrebno prije uvodnog predavanja na radionice@kkz.hr  poslati sljedeće:

-1 kadar koji predstavljaju jednu ili više osobnih fascinacija nekom temom, objektom, osobom, prostorom ili idejom (poslati u attachu maila ili Wetrasferom)

-1 rečenicu u kojoj opisujete nešto što vas iz nekog razloga ljuti, nezadovoljnim ili tužnim

Mentori radionice su redatelji Kristina Kumrić i Tomislav Šoban,montažeri Ivana Perčilinić I Danijel Brlas, snimatelji Dražen Žerjav i Luka Matić. Svi produkcijski i tehnički uvjeti osigurani su od strane Kinokluba Zagreb.

Kraj radionice predviđen je krajem lipnja 2019., a u dogovoru sa polaznicima i voditeljima radovi će biti i javno prikazani u sklopu prezentacije radionice u KKZu.

Uvodno predavanje radionice održat će se u četvrtak, 25.travnja 2019.u  19 sati u projekcijskoj dvorani Kinokluba Zagreb u sklopu kojega će se u dogovoru sa mentorima i drugim polaznicima odrediti grupe i tjedni termini.

Snimi film, postani dio KKZ-a!

Život u zaboravu

Ovog četvrtka, 11. travnja u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice gledat ćemo crnohumornu dramu redatelja Toma DiCilla snimanju niskobudžetnog filma Život u zaboravu. »više

Monsterclass s Ivanom Ramljakom

Gost sljedećeg Monsterclassa koji se održava u petak, 12.travnja u 20 h je redatelj Ivan Ramljak. »više

Prijavite svoj film na 27. HRVATSKI FESTIVAL JEDNOMINUTNIH FILMOVA

Festival će se održati od 31.05. do 01. 06. 2019. u Požegi, a prijave traju do 22.04.2019. »više

7.FIFES - Filmski festival smijeha

U petak, 12.travnja 2019. po 7. puta održava se FIFES, međunarodni filmski festival smijeha za male i velike u kino dvorani Tuškanac. »više