Novosti

Facebook HFS
10.04.2019.
Monsterclass s Ivanom Ramljakom
Gost sljedećeg Monsterclassa koji se održava u petak, 12.travnja u 20 h je redatelj Ivan Ramljak.

U sivoj (u meteorološkom i kulturicidnom smislu) tampon-zoni između prvog aprila i uskršnjih bakanalija u goste nam dolazi ponajdraži gospodin monstrum čupavac na sceni, nagrađivani autor, filmski kritičar, programer, zakleti festivaldžija i genetski izdanak Mihovila Pansinija, čije svaštarsko djelovanje na kulturnoj sceni od 90-ih naovamo broji toliko spomena-vrijednih aktivnosti da ih jednostavno nećemo nabrajati jer inače nikada nećete doći do idućeg paragrafa – Ivan Ramljak!

Ivan se veselo obliznuo na naš poziv, spremno prerovao po kolekciji vlastitih ranih radova, odnosno samoprozvanih “amaterskih zlodjela”, onih nastalih prije nego se s Kino otokom i Domom boraca sa sjedala kino-dvorana katapultirao na festivalska platna svjetskog renomea. Očekuju nas/vas: eksperimentalna pornografija, kritika konzumerizma kao vapaj za istim, potencijalna geneza Ivanove filmske objektofilije, prispodoba o epskoj zavjeri gnjida, überuši, malodušnosti i birokracije, te odlomak profesionalnog omnibusa sa zanimljivom podpričom – sve to, iako ne nužno tim redom. Redom se, uostalom, ponajmanje bavimo u ciklusu Monsterclass, ali se zato rado hvatamo u koštac s neredima, bilo kreativne, socijalne, umjetničke ili egzistencijalne prirode.

Postoji li titula najsjedije mlade nade hrvatskog dokumentarizma i nije li Ivan Ramljak izvrstan pretendent za nju? Hoće li mu poći za rukom nadbliještiti friško pofarbanu projekcijsku dvoranu Kinokluba? Zadovoljava li se ugledom regionalnog autora ili teži nečemu višem (i ako da, hoće li nas sve povesti sa sobom)? Na sva ta i (hvalabogu!) druga pitanja odgovara Ramljak našim kućnim moderatorima. A kad već mora, odgovorit će i na vaša!

Svi u KKZ u petak u 20:00! Upad džaba, nego što!

Autori koje predstavljamo programom Monsterclass pripadnici su mlađih generacija filmskih stvaralaca, koji unatoč manjku godina već imaju stilski izbrušen pristup vlastitom autorskom radu te su spremni podijeliti svoja iskustva sa zainteresiranom publikom. Cilj programa je otvaranje pitanje pogreške, procesa učenja, slobode stvaralaštva, stilskog igranja i barijera koje autori pokušavaju prijeći.

Za više informacija slobodno se obratite na adresu elektroničke pošte promocija@kkz.hr ili broj mobitela 091 3386423 (Dražen).

Prijavite svoj film na 27. HRVATSKI FESTIVAL JEDNOMINUTNIH FILMOVA

Festival će se održati od 31.05. do 01. 06. 2019. u Požegi, a prijave traju do 22.04.2019. »više

7.FIFES - Filmski festival smijeha

U petak, 12.travnja 2019. po 7. puta održava se FIFES, međunarodni filmski festival smijeha za male i velike u kino dvorani Tuškanac. »više

Trinaesti susret Dječje javnozdravstveno filmsko stvaralaštvo i deveti Dječji filmski kamp

Kako to djeca vide!?

U suorganizaciji Hrvatskog filmskog saveza, koji je u provedbi od samog početka i Škole narodnog zdravlja Andrija Štampar Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koja je već deset godina pokrovitelj te sa sponzorstvom Ureda Svjetske zdravstvene organizacije u Hrvatskoj i UNICEF-a Hrvatska... »više

U sklopu Dana medijske pismenosti HFS organizira besplatne radionice za djecu, mlade i njihove profesore

Hrvatski filmski savez već godinama svojim besplatnim radionicama i edukativnim programima educira i informira djecu, roditelje, nastavnike i odgojitelje o medijskoj pismenosti koja je jedna od ključnih vještina... »više