Novosti

Facebook HFS
22.05.2024.
Razvoj projekta: nova radionica na 26. Školi medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” razvija znanja i vještine potrebne za produkciju prvog filma!
26. Škola medijske kulture "Dr. Ante Peterlić" u Karlovcu, od 17. do 25. kolovoza, organizira intenzivnu radionicu Razvoj projekta usmjerenu na razvoj autorskih kratkometražnih filmova.

Po prvi puta Škola medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” organizira radionicu namijenjenu filmskim entuzijastima koji su željni ući u svijet filmske produkcije i imaju ideju za svoj prvi profesionalni kratkometražni film.

Pod stručnim vodstvom Igora Jelinovića i Tine Tišljar, etabliranih filmskih stručnjaka, radionica će osigurati polaznicima širok spektar alata i tehnika za razvoj njihovih projekata. Kroz niz interaktivnih sesija, fokus će biti na ključnim aspektima stvaranja filma, uključujući razvoj priče, scenarija, financijskih strategija te umrežavanju unutar filmske industrije.

Posebnost je ove radionice što se ne ograničava samo na razvoj scenarija, već pruža cjeloviti pogled na autorsko djelo. Polaznici će imati priliku od samog početka strateški analizirati svoje projekte i dobiti vrijedne povratne informacije od stručnjaka. Kulminacija radionice bit će sedmominutna prezentacija projekta, gdje će polaznici imati priliku predstaviti svoje vizije polaznicima, voditeljima i predavačima Škole, kao i široj javnosti.

Pri ispunjavanju prijavnice za radionicu Razvoj projekta nužno je priložiti sinopsis filma, biografiju autora/ice te poveznicu na posljednje ostvarenje autora/ice.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na: https://bit.ly/smk26karlovac

Škola medijske kulture "Dr. Ante Peterlić" nastavlja svoju misiju podržavanja i poticanja profesora, učitelja, odgojitelja i filmskih entuzijasta kroz inovativne edukacijske programe. Ove se godine održava na čak tri lokacije – u Karlovcu, Puli i Osijeku, a sa širokom ponudom od 18 radioničkih i 2 seminarska programa osigurat će filmsko ljeto za pamćenje.

Za više informacija o prijavama i aktivnostima, posjetite službenu web stranicu.

Školu medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” organizira Hrvatski filmski savez u partnerstvu s Kinoklubom Karlovac, Kinom Edison, Veleučilištem u Karlovcu, Pulskom filmskom tvornicom, Kinom Valli, JU Pula Film Festival, Video-klubom “Mursa” i Filmskom RUNDOM. Školu financijski podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Grad Karlovac, Grad Pula, Istarska županija, Grad Osijek, Osječko-baranjska županija i Agencija za elektroničke medije.

5. STOP MOTION SCENA U KARLOVCU - najava

Kinoklub Karlovac organizira jubilarno 5. izdanje festivala Stop Motion Scena, koji će ove godine biti održan u Kinu Edison u Karlovcu u ponedjeljak, 20. svibnja 2024. u 17:00 sati... »više

Projekcija filma AI Jetée Adriana Goycoolea i razgovor s autorom

U petak, 17. svibnja s početkom u 20 sati u prostorijama Kino kluba Split (Ulica Slobode 28) prikazat će se film Adriana Goycoolea AI Jetée. Nakon odgledanog filma slijediti će razgovor s autorom... »više

Novi blokovi Digitalne filmske naSTAVe donose svjetski prepoznate filmske naslove iz kamera mladih autora!

Digitalna filmska naSTAVa ulazi u petu sezonu, a započinjemo ju novitetom. Uz filmove s Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece te Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala, za početak vam donosimo najbolje filmove... »više

U ROSTOCKU ODRŽANA YOUTH CINEMA NETWORK KONFERENCIJA 2024

Već tradicionalno, karlovačka delegacija sudjelovala je na 12. Youth Cinema Network (YCN) konferenciji, koja je održana od 8. do 12. svibnja, u okviru Festivala FiSH – Filmfestival im Stadthafen, a koji se već 21 godinu održava u Rostocku, na sjeveru Njemačke... »više