Novosti

Facebook HFS
02.05.2024.
Objavljeni rezultati Javnog poziva za poticanje rada školskih filmskih družina u školskoj godini 2023./2024.

Na Javni poziv za poticanje rada školskih filmskih družina u školskoj godini 2023./2024. koji je 15. ožujka 2024. raspisao Hrvatski filmski savez temeljem Sporazuma o suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, zaprimljeno je 70 prijava.

O rezultatima je odlučivalo peteročlano Povjerenstvo u sastavu dr. sc. Ana Đordić, predsjednica Hrvatskog filmskog saveza, Ivana Ivančić Medved, viša savjetnica za natjecanja i smotre pri Agenciji za odgoj i obrazovanje, Stojanka Lesički, mentorica školske filmske družine OŠ Sveti Petar Orehovec, Ingrid Padjen Đurić, viša stručna savjetnica za filmsku pismenost pri Hrvatskom audiovizualnom centru i Sanja Zanki Pejić, članica Hrvatskog audiovizualnog vijeća. Povjerenstvo je za financijsku podršku na navedeni poziv odobrilo 34 potpore u ukupnom iznosu od 39.800,00 €.

Pod pojmom školske filmske družine obuhvaćene su filmske grupe koje djeluju kao izvannastavna aktivnost u osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj.  S obzirom na to da navedene družine nemaju status pravnih osoba, a škole koji su nositelji istih nisu registrirane za obavljanje audiovizualne djelatnosti, njima je onemogućena prijava na redovne natječaje Hrvatskog audiovizualnog centra. Stoga je javni poziv raspisan s ciljem izravne potpore školskim filmskim družinama u financiranju njihovih aktivnosti kroz proizvodnju audiovizualnih djela.

Svečano potpisivanje ugovora bit će održano u ponedjeljak, 6. svibnja 2024. u Matici Hrvatskoj, Trg J.J. Strossmayera 4 u 12:00 sati.

Popis odobrenih potpora

Obrazloženje Povjerenstva

Izložba “Čuvari Banije” govori o vjernosti i ljubav čovjeka i psa

Prije četiri godine veliki potres pogodio je Banovinu. Mnogi su ostali bez krova nad glavom.   HTV-ovci Mario Beganović i Darko Višek svoje doživljaje iz ovoga kraja pretočili su u fotografije, ali ovoga puta priču o napuštenoj i razorenoj Banovini pričaju psi... »više

Podrum ponedjeljkom

U potrazi za snovima

Zajedničkom izložbom slika i crteža Jelene Buden i Filipa Kličeka pod nazivom „U potrazi za snovima“ postavljenom u podrumu CZM P4 u Preradovićevoj ulici u Varaždinu, nastavlja se peta sezona programa „Podrum ponedjeljkom“ Filmsko-kreativnog studija VANIMA... »više

KIN-O-ZVUK: Gostovanja u Sisku i Rijeci

Novi projekt KIN-O-ZVUK donosi ove godine projekcije igranog, crno-bijelog  nijemog filma „Birtija“ iz 1929. godine redatelja Joze Ivakića, uz izvedbu originalno skladane glazbe LHD-a uživo u nekoliko gradova! »više

Disney rapsodija na senzornim projekcijama! Snjeguljica i sedam patuljaka i Bambi na čak četiri lokacije diljem Hrvatske!

Prilagođenim uvjetima, senzorne projekcije pružaju sigurno, toplo i ugodno okruženje za svu djecu... »više