Novosti

Facebook HFS
10.04.2024.
Vodič za ljubav i borbu protiv kapitalizma u PFT-u

Ovog petka, 5. travnja s početkom u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice besplatna je projekcija šarmantnog dokumentarca Vodič za ljubav i borbu protiv kapitalizma o bračnom paru sociologa koji se mogu prepustiti svom ugodnom i mirnom umirovljeničkom životu te se aktivno priključuju pariškim 'žutim prslucim' i borbi protiv kapitalizma.

Monique i Michele Pinçon-Charlot dvadeset i jednu godinu bili su voditelji istraživanja pri prestižnom Nacionalnom centru za znanstvena istraživanja gdje su primjenjivali koncepte Pierrea Bourdieua i analizirali životne navike imućnih građana iz perspektive njihova kapitala – ekonomskog, ali i socijalnog, kulturnog i simboličnog. Autori su knjiga Nasilje bogatih, Predsjednik ultra-bogatih, Kronika klasnog prezira u politici Emmanuela Macrona te brojnih drugih.

Osim uvida u njihov sociološki rad film pruža intiman portret njihova života u dvoje u pokušaju odgovora na egzistencijalističko pitanje:

Kako pronaći hrabrost za borbu kada vidimo da svijet o kojem sanjamo svakim danom postaje sve udaljeniji?

Redatelj Carré-Agostini u ovoj filmskoj odi radosnom aktivizmu odgovor pronalazi u solidarnosti i intimnosti bračnog para. Jer kako nas je poučio Badiou - Tko ne krene od ljubavi, nikad neće saznati što je filozofija. Stoga treba poput Les Pinçon-Charlot stati u obranu ljubavi te je suprotstaviti sigurnosti i komforu. A na tragu Rimbauda ljubav bi valjalo ponovno izmisliti, te je izložiti riziku i avanturi.

Prije projekcije film će najaviti, a poslije projekcije će s publikom film analizirati kulturolog i pulski umjetnik Igor Zenzerović.

__

Vodič za ljubav i borbu protiv kapitalizma
À demain mon amour ( Vidimo se sutra, ljubavi moja)
dokumentarni film, Francuska, 2022., 92 minute

Scenarij: Basile Carré-Agostini
Fotografija: Basile Carré-Agostini
Montaža: Clémence Carré, Basile Carré-Agostini

Program je realiziran u suradnji s udrugom Restarted.
__

Program Kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Grad Pula, Hrvatski audiovizualni centar, Istarska županija i Zaklada Kultura nova.

U Kino klubu Split održat će se trodnevno javno predavanje filmskog kritičara Jean-Michel Frodona o Chrisu Markeru

U Kino klubu Split (Ulica Slobode 28) u okviru Škole nove filmske prakse od 9. do 11. travnja u terminima od 16 do 20 sati, održat će se tri javna predavanja o Chrisu Markeru... »više

Započeo je proljetni ciklus Filmske naSTAVe u kinu Kinoteka!

Odmor tijekom proljetnih praznika ne znači nužno i odmak od učenja. I ove su godine mnogi učenici odlučili provesti svoje slobodno vrijeme u kinodvorani uz Filmsku naSTAVu... »više

U subotu u Kino klubu Split održat će se predavanje o kino klubovima

U Kino klubu Split (Ulica slobode 28) 6. travnja s početkom u 19 sati u okviru Škole nove filmske prakse, održat će se javno predavanje Sunčice Fradelić i Vedrana Šuvara o produkciji filmova koji nastaju u kontekstu kino klubova... »više

Zaposlenje u Klubu PFT-a

Ovog petka, 29. ožujka s početkom u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice projekcija je nagrađivane crnohumorne drame Zaposlenje čiju režiju potpisuje Ermanno Olmi... »više