Novosti

Facebook HFS
07.02.2024.
Otvorene su prijave na radionicu rasvjete u Kino klubu Split

Kino klub Split otvorio je prijave na radionicu rasvjete, koja će se provoditi u prostorijama Kino kluba (Dom mladih, Ulica Slobode 28) i na terenu prema potrebi od 8. do 10. ožujka 2024.

Radionicu će voditi dugogodišnji član Kino kluba Split Jure Cukar. Polaznici će se upoznati s karakteristikama rasvjetnih tijela i ulogom rasvjete na filmu, ali i dobiti nove ideje kako se različito osvjetljenje može postići s rasvjetom koju imamo u svom neposrednom okruženju. Polaznici će imati priliku sudjelovati u praktičnom radu, koristeći opremu Kino kluba.

Na radionicu rasvjete se prijavljuje putem prijavnog obrasca do 25. veljače 2024.

O predavaču:

Jure Cukar završio je preddiplomski studij Umjetničke akademije u Splitu, Odsjek filma i videa, 2009.-2012. Aktivni je član Kino klubu Split od 2008. godine, djelovao je i kao član izvršnog odbora. 2018. je završio magisterij za filmsko i video snimanje pri Akademiji Dramskih umjetnosti u Zagrebu. Radio je kao majstor rasvjete i asistent kamere na mnogim komercijalnim i umjetničkim projektima te kao snimatelj u novinskoj agenciji Hanza Media. Predavač je na radionici rasvjete. Razvija strategiju nabavke opreme i prostora. Djeluje u Splitu i Zagrebu.

U slučaju velikog broja zainteresiranih, selekcija će se vršiti na osnovu motivacijskog pisma, a prednost će imati kandidati koji se prijave na sve četiri radionice (kamere, rasvjete, montaže i zvuka).
Za članove kluba radionica je besplatna, dok za sve ostale kotizacija po radionici iznosi 20 eura. Polaznici koji prođu tri radionice stječu pravo na učlanjenje.

U tijeku su i prijave na radionicu kamere. Prijaviti se može putem prijavnog obrasca do 12. veljače.

Više informacija na program@kinoklubsplit.hr

Rad Kino kluba podržavaju Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Zaklada Kultura nova, Grad Split, Društvo hrvatskih filmskih redatelja i Hrvatski audiovizualni centar.

Nakon uspješnog drugog izdanja, Cherry Pop Festival otvara prijave za natjecateljski program kratkometražnih filmova!

Cherry Pop Festival sa već dva izdanja iza sebe, u kontekstu umjetnosti i edukativnog i znanstvenog sadržaja promiče otvoreni dijalog o fenomenu ljudske seksualnosti... »više

POZIV NA AUDICIJU ZA NOVI PROJEKT KARLOVAČKOG REDATELJA SAŠE POŠTIĆA

Između 17. i 20. veljače bit će održane audicije za dokumentarno-igrani film karlovačkog redatelja Saše Poštića. Traže se ženske osobe iznad 18 godina, a glumačko iskustvo nije potrebno. Audicija će biti održana u Crkvi Presvetog Srca Isusovog... »više

KINOKLUB KARLOVAC JE PREDSTAVIO PRVU SEZONU PODCASTA ZVUČNI VAL

U srijedu 31. siječnja na YouTube kanalu Kinokluba Karlovac objavljena je prva epizoda podcasta Zvučni val. Gost u prvoj epizodi bio je Bruno Vojvodić, profesor književnosti u Ekonomskoj-turističkoj školi Karlovac, glazbenik, glumac, kvizaš i još mnogo toga... »više

Otvorene prijave za 29. Filmsku reviju mladeži i 17. Four River Film Festival

Najveće događanje srednjoškolskog filma i ove godine obojat će Karlovac svojom žutom bojom! Najbolji filmovi mladih zasjat će na platnima kina Edison, kao i u najljepšim kinodvoranama na svijetu – obalama četiriju karlovačkih rijeka od 10. do 14. rujna 2024. godine... »više