Novosti

Facebook HFS
28.09.2022.
10. Platformat u Kino klubu Split

Kino klub sudjeluje u ovogodišnjem desetom jubilarnom izdanju festivala nezavisne kulture Platformat s dva programa: radionicom analogne fotografije u sklopu koje se održavaju i javna predavanja i specijalnim izdanjem diskurzivnog programa U kvadrat.

Radionica analogne fotografije počinje u subotu i nedjelju, 1. i 2. listopada, s javnim predavanjima u prostoru Razred s početkom u 19 sati.


Deseti festival nezavisne kulture Platformat - Autorica Natalija Borjan

Na javnim predavanjima posjetitelji će se imati priliku upoznati s osnovama analogne fotografije. Javna predavanja su besplatna i otvorena za sve zainteresirane, ali je za praktični dio potrebna prijava.

Prijave na radionicu se vrše putem linka a otvorene su do 1. listopada.


Platformat COVER

Oprema za sudjelovanje na radionici je osigurana, a polaznici će za vrijeme trajanja Platformata imati priliku snimati život Doma mladih. Odabrani filmovi i fotografije će finalno biti izloženi u javnom prostoru Doma mladih.

Praktične dijelove radionice vodi istaknuti fotograf Rino Efendić, dok će javna predavanja voditi Tina Ljubenkov i Dragutin Andrić. Više o čitavom programu i predavačima može se pročitati na linku.


Radionica analogON - autor Dragutin Andrić

6. listopada u 20 sati u prostorijama Kino kluba održat će se projekcije filmova i diskurzivni program U kvadrat na kojem će biti prikazani češki film Jedan puž na stazi ljepote redateljica Anežke Horove i Kláre Trskove  i tri hrvatska filma; Aksiom Filipa Antonia Lizatovića, Daleko je more Jakova Torića i Od tebe sam sretan Davida Bakarića nastala u produkciji udruge Blank.

Više o programu može se naći u zasebnoj objavi.

Festival PLATFORMAT koji organizira Platforma Doma mladih svojim programom već deset godina predstavlja raznovrsnost i potencijal nezavisne kulturne scene Splita koncentrirane u Domu mladih, kao i važnost suradnje. Istovremeno skreće pažnju na probleme s kojima se suočavaju korisnici Doma mladih te pokušava pronaći moguća rješenja istih. Ovogodišnjih deset dana za deset godina festivala predstavit će intenzivan interdisciplinarni, umjetnički, edukativni i zabavni program obuhvaćajući organizacije koje takve programe i stvaraju u Domu, a sve realizirano kroz participativnu formu slobodnog djelovanja i samoorganizacije.

Više o programu Platformata koji se ove godine održava od 30. rujna  do 9. listopada 2022. možete pronaći na linku.

Dodatne informacije dostupne su slanjem upita na press@kinoklubsplit.hr  ili pozivom na  097 612 6766 (Dragutin)

Tečaj filmske umjetnosti u Kinoklubu Karlovac

Kinoklub Karlovac i ove godine organizira besplatan Tečaj filmske umjetnosti za filmske početnike namijenjen mladim osobama željnim filmskog znanja. Prvi sastanak s polaznicima bit će održan 15. listopada 2022. u 10:00 na adresi Frana Kurelca 4... »više

Tonči Bakotin održat će javno predavanje o zvuku u Kino klubu Split 29. rujna u 18 - 22 sata

U sklopu radionice zvuka Kino klub Split organizira javno predavanje Tonča Bakotina o zvuku .u četvrtak, 29. rujna,. od 18 - 22 sata..... »više

GreenDCP nagrada filmu Mjesta koja ne postoje

Nagrada GreenDCP 25 FPS festivala dodijeljena je kinoklubašici Josipi Henizelman za film Mjesta koja ne postoje... »više

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece slavi 60. rođendan!
29. rujna - 2. listopada, Mali Lošinj

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece obilježava vrijednu i važnu jubilarku – slavi 60. godina postojanja! Ove godine Revija se održava od 29. rujna do 2. listopada 2022. u Malom Lošinju... »više