Novosti

Facebook HFS
24.08.2022.
Filmska čitanka
Filmska čitanka održavat će se svake subote u 19 sati u KKZ-u od 3. rujna do 1. listopada

Kinoklub Zagreb u rujnu i listopadu 2022. donosi treće izdanje Filmske čitanke – serije od pet besplatnih javnih predavanja objedinjenih temom Prizori za pamćenje koja se baziraju nadetaljnoj analizu jednog jedinog filmskog prizora po izboru predavača.

Predavanja će održati Bruno Kragić, Karla Lončar, Leonardo Kovačević, Silvestar Mileta i Leonida Kovač, a odvijat će se svake subote u 19 h u prostorima Kinokluba Zagreb, Trg žrtava fašizma 14. Predavanja su besplatna i otvorena za javnost, a nakon svakog uslijedit će diskusija predavača s publikom. Prvo predavanje na rasporedu je u subotu 3. rujna u 19 h, a posljednje 1. listopada 2022. u 19 h. Sva predavanja bit će trajno javno dostupna kao video zapisi te kao tekstovi na službenim stranicama Kinokluba Zagreb.

Predavanja će biti popraćena i kratkom intenzivnom radionicom filmske analize pod vodstvom organizatorice Filmske čitanke Višnje Pentić Vukašinović uz asistenciju Bartola Babića Vukmira.

Prijave za radionicu podijeljenu u dva dijela (Zvuk i Slika) otvorene su do petka 2. rujna, a za prijavu je potrebno poslati kratki životopis na mail voditeljice visnja.pentic@gmail.com.

Kinoklub Zagreb poziva sve zainteresirane na besplatna javna predavanja i diskusije s pet predavanja baziranih na filmskoj analizi jednog jedinog prizora odnosno prizora za pamćenje.

Raspored predavanja:
subota 3.9.2022. u 19 h Bruno Kragić
subota 10.9. 2022. u 19 h Karla Lončar
subota 17. 9. 2022. u 19 h Leonardo Kovačević
subota 24.9. 2022. u 19 h Silvestar Mileta
subota 1.10.2022. u 19 h Leonida Kovač

Organizatorica i kontakt osoba Filmske čitanke 2022. je Višnja Pentić Vukašinović (visnja.pentic@gmail.com, mob. 0976736734), a asistent voditelj Bartol Babić Vukmir.

Tonći Gaćina održat će javno predavanje o objektivima u Kino klubu Split

Kino klub Split organizira predavanje o objektivima Pogled kroz objektiv koje će održati dugogodišnji član Tonći Gaćina u prostorijama Kino kluba Split (Ulica Slobode 28, Dom mladih) u četvrtak, 25. 08. u 19 sati. Program je javan, a sudjelovanje je besplatno... »više

ZAVRŠIO 16.FESTIVAL DORF U VINKOVCIMA

Udruga ljubitelja filma RARE iz Vinkovaca pripremila je i ove godine bogat filmski program u Lapidariju Gradskog muzeja u Vinkovcima. Povezivanjem programa 10.Antičkih filmskih večeri i 16.Festivala dokumentarnog rock filma... »više

Ponos i predrasude

Dozvolit ću si tu pretencioznu slobodu komentirati kako sam uočila određenu strepnju i zabrinutost nekih muških predavača dok ne shvate da učiteljice nisu tako strašne nego samo gladne novih znanja i metoda koje će im pomoći da bolje razumiju svoje učenike... »više

Počasno mjesto - najstariji laptop u Skandinaviji

Unesrećen začuđujuće neočekivanim slučajem, sudbinske nezgode zatekao se kako u ruci drži vrećicu s plastičnim posudama hrane umjesto vrećice s laptopom, svojim vjernim suputnikom. Kako se i sam našalio, vjerojatno najstarijim u Skandinaviji jer tehnologiju smatra nuždom... »više