Novosti

Facebook HFS
04.07.2017.
Produljen rok prijave na Školu medijske kulture Dr. Ante Peterlić – do 10. srpnja!
Ove godine 19. Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić održava se od 18. do 28. kolovoza 2017. godine u Krapinskim Toplicama, a svoje prijave možete poslati do 10. srpnja!

Polaznicima su na raspolaganju dva seminarska programa te deset radioničkih programa. S obzirom na to da smo zaprimili velik broj prijava na određene radioničke programe, požurite i na vrijeme rezervirajte svoje mjesto!

Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić je desetodnevni obrazovni program namijenjen učiteljima, nastavnicima i profesorima hrvatskog jezika i umjetničkih područja u osnovnim i srednjim školama, pedagozima, metodičarima, filmolozima i filmofilima, članovima kinoklubova, studentima umjetničkih akademija, učenicima srednjih škola koji planiraju studirati umjetnička usmjerenja te svima koji su zainteresirani za film i medijsku kulturu. Program Škole do sada broji preko 1600 polaznika te je kao takav najopširniji izvaniinstitucionalni filmski obrazovni program Hrvatskog filmskog saveza.

Program Škole je raspoređen u 90 nastavnih sati (cjelodnevni rad) u ovim oblicima rada: predavanja, metodičke radionice, videoradionice (kao samostalni programi), projekcije filmova i skupne rasprave o filmu. Program Škole provodi se kao cjeloživotno obrazovanje i verificiran je od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske. Navedeni program vrijedan je doprinos razvijanju medijske, posebice filmske kulture, u okviru nastave hrvatskog jezika i književnosti u našim školama, a održava se uz financijsku podršku HAVC-a.

Sve o seminarskim i radioničkim programima, kao i uvjete sudjelovanja i prijavnicu potražite OVDJE.

In memoriam

Melita Lila Andres Vukotić

(13. travnja 1923. - 29. lipnja 2017.)
Gospođa Melita Lila Andres Vukotić umrla je prije pet dana, u devedeset i petoj godini života, u svojoj omiljenoj kući u Bolu na Braču u kojoj je provodila svako ljeto... »više

Petnaesti Gastro Film Festival

Olé!

Jubilarni je Gastro Film Festival održan 1. srpnja u Osijeku, kao i obično u Ljetnom kinu, odnosno u dvorištu Doma tehnike, a u organizaciji Video kluba Mursa Osijek i Turističke zajednice Grada Osijeka, koja se zahvaljujući znanju, iskustvu i vrijednim rukama članica udruge... »više

Održan Pozdrav ljetu u Hrvatskom filmskom savezu

Objavljena selekcija Revija i Festivala – na natječaj pristigao rekordan broj filmova, gotovo dvostruko više nego prethodne godine!
»više

Objavljen natjecateljski program 22. Filmske revije mladeži i 10. Four River Film Festivala!

Kao što je i najavljeno, Hrvatski filmski savez već od jutra dočekuje sunčano ljeto objavom filmova koji su ušli u natjecateljski program... »više