Povijesne stranice

Facebook HFS
13.08.2008.
U nekoliko redaka...
Građani u Kino-klubu

Prostorije Kino-kluba «Zagreb» na Trgu žrtava fašizma 14, jedno su od rijetkih mjesta kod nas gdje se mogu pogledati najnovija, ali i klasična ostvarenja amaterskog filma koji je inače praktično «protjeran» iz oficijelnih kino-dvorana. Za ljubitelja filmskog amaterizma, filma uopće, za sve one koji žele pobliže upoznati ostvarenja članova KKZ, ali i drugih amaterskih stvaralaca, te rana djela danas afirmiranih profesionalnih filmaša, redovne projekcije u KKZ idealna su prilika.
Kao i prije, projekcije se opet održavaju svakog četvrtka u 20 sati u prostorijama Kino-kluba «Zagreb», a ulaz je za sve posjetioce besplatan.
Poslije kraćeg ciklusa filmova različitih autora, bit će realiziran i već dugo pripremani ciklus filmova najistaknutijih autora amaterskog filma, među kojima se izdvajaju Mihovil Pansini, Miro Mikuljan i drugi.

Objavljeno u listu «Medveščak», rujna 1985.

Serija projekcija

U sklopu ponovnog otvaranja javnosti, Kino-klub «Zagreb» počeo je seriju projekcija namijenjenih građanstvu što se održavaju svakog četvrtka u 20.00 sati u prostorijama KKZ na Trgu žrtva fašizma 14. Nakon autorske večeri Mihovila Pansinija održana je projekcija filma Petera Bogdanovicha «Posljednja kino-predstava», a zatim i igrani film «Prošle godine u Marien-Badu».
Specifičnost te serije projekcija jest da se održavaju paralelno projekcije amaterskih i profesionalnih filmova uz gostovanja kino-klubova iz drugih gradova, te uz autorske večeri. Tako ljubitelji filmske umjetnosti mogu u istim prostorima vidjeti praktično sva ostvarenja, od eksperimentalnih do komercijalnih filmova i zadovoljiti u potpunosti svoj interes. Projekcije su besplatne, a publika pri kraju jedne projekcije većinom glasova odlučuje što će biti na programu idućeg tjedna. Zbilja originalno i zanimljivo!

Objavljeno u listu «Medveščak», studenoga 1985.

Nagrade Kino-klubu «Zagreb»

Kraj godine donio je Kino-klubu «Zagreb» pravu žetvu nagrada, kao u najboljim danima toga Kluba, najstarijeg u ovom dijelu Evrope, koji upravo obilježava pedesetu obljetnicu samostalnog rada. Na Festivalu u Somboru osvojene su dvije nagrade, u Skopju jedna, a na republičkoj smotri amaterskog filma SR Hrvatske u Samoboru čak sedam. Zbilja lijep uspjeh!

Objavljeno u listu «Medveščak», prosinca 1985.

Autorska večer V. Peteka

Ciklus autorskih večeri kojima KKZ obilježava pedesetu obljetnicu rada nastavljen je održavanjem autorske večeri Vladimira Peteka, u četvrtak, 19. prosinca, u 20.00 sati. Prepuna dvorana pozdravila je drugog majstora amaterskog filma poniklog u Kino-klubu «Zagreb», koji ove godine obilježava i dvadeset pet godina uspješnog rada na području, prije svega, eksperimentalnog amaterskog filma. Poslije projekcije filmova poveo se zanimljiv razgovor.

Objavljeno u listu «Medveščak», prosinca 1985.

Kino-video tečaj

U organizaciji Kino-kluba «Zagreb» počeo je 13. siječnja kino-video tečaj sa četrdeset polaznika. Tečaj traje ukupno četrdeset nastavnih sati, dakle do kraja ožujka, a vodi se prema programu usvojenom u Kino-savezu Hrvatske. Polaznici će naučiti kako se snima, montira i projicira amaterski film, kako se piše scenarij i kako se režira, ponešto o ozvučenju i osvjetljenju, o animiranim filmovima, povijesti i teoriji filma, a deset sati tečaja posvećeno je sve zanimljivijoj temi videa u praktičnoj primjeni, dakle snimanja i montaže na video-vrpci.

Objavljeno u listu «Medveščak», siječnja 1986.

Duško Popović

Povijesne stranice

U nekoliko redaka...

Prostorije Kino-kluba "Zagreb" U sklopu sanacije stanja u Kino-klubu "Zagreb", a uz pomoć SIZ-a tehničke kulture općine Medveščak i Narodne tehnike Zagreba, uređene su prostorije... »više

Na zdravije noge

Nedostatak aktivnosti i osipanje članstva doveli su do toga da je Klub sada neophodno sanirati U protekle dvije godine rad Kino-kluba «Zagreb» bio je veoma loš, pa su izostali i neki veći rezultati.... »više

Poremećeni odnosi

Zbog bitno poremećenih samoupravnih odnosa i teže oštećenih društvenih interesa u Kino-klubu "Zagreb", Predsjedništvo Općinske konferencije Narodne tehnike Medveščak i SIZ-a... »više

Autorska večer Mihovila Pansinija

Prvih sedam godina postojanja – od 1928. do 1935. – Kino-klub "Zagreb" je djelovao kao sekcija prije osnovanoga Foto-kluba istoga imena, a sedam godina poslije osamostalio se i uspješno radio sve do... »više