Novosti

Facebook HFS
10.06.2020.
Predavanje o osnovama filmske režije u Klubu Pulske filmske tvornice

Predavanjem otvorenim za javnost Marka Zdravković-Kunca o osnovama filmske režije – filmskim izražajnim sredstvima u petak, 5. lipnja u 18 sati u Klubu Pulske filmske tvornice (Stiglicheva 12) nastavlja se 16. Škola filma namjenjena kreativcima svih uzrasta.

Dvanaest polaznika različite životne dobi (od 9 do 59 godina) prošli je vikend razvilo ideju za svoje filmove. Polaznici ovogodišnje besplatne Škole filma stvarat će svoje kratkometražna djela podjeljeni u dvije grupe namjenjene osnovnoškolcima te mladima i odraslim ljubiteljima filma.

Zainteresirani se još mogu uključiti u obje grupe 16. Škole filma ispunjavanjem prijavnice koja se nalazi ovdje te obavezno navesti ideju za film ili napisati kratki sinopsis, odnosno nekoliko rečenica o priči koju namjeravaju snimiti.

Slijedeći vikend polaznici će nakon predavanja o svim fazama i ulogama u stvaranju filma te osnovama predprodukcije pripremati tehničke i logističke preduvjete za snimanje.

Time završava prvi dio 16. Škole filma, a svi polaznici imati će svoj log line, sinopsis, redateljski treatment te predprodukcijski plan ili točnije, biti će spreman za drugi dio Škole – produkciju.

Drugi dio Škole počinje u petak 19. lipnja u 18 sati, a trajati će do četvrtka 9. srpnja. Radit će se u popodnevnim terminima, u skladu sa drugim obavezama polaznika. U navedenom periodu dvije ekipe predavača vodit će polaznike kroz snimanje i montiranje te obradu slike i zvuka. Svaki polaznik će realizirati svoj kratki film.

Predavači 16. Škole filma su redatelj i filmski pedagog Zorko Sirotić, producent i montažer Marko Zdravković-Kunac, filmska autorica i organizatorica Sanda Letonja-Marjanović, snimatelj i montažer Michele Bulešić te likovni pedagog i montažer Vanja Ujčić.

Dodatne informacije moguće je dobiti putem maila pulskafilmskatvornica@gmail.com ili broja mobitela 095 55 818 53

Škola je realizirana zahvaljujući financijskoj podršci Zaklade Kultura nova i Hrvatskog audiovizualnog centra.

UMJETNIČKA PROPAGANDA HEYNOWSKOG I SCHEUMANNA NA KRATKOM UTORKU

Prvi Kratki utorak nakon koronične pauze, i posljednji prije ljetne, održat će se 9. lipnja u kinu Tuškanac u Zagrebu, u 21h, a biti će posvećen najpoznatijim i najkontroverznijim istočnonjemačkim dokumentaristima - dvojcu Heynowski i Scheumann... »više

Službeno je otvoren 11. VAFI&RAFI – Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih

Sinoć je u prostorima Centra za mlade – P4 službeno otvoren 11. VAFI & RAFI – Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih... »više

Dr. sc. Miroslav Vrabec

Je li (već) zaboravljen?

Od smrti Miroslava Vrabeca prošlo je više od dvadeset godina (umro je 1997. u Banja Luci), još su itekako prisutni tragovi njegova rada, ali vrijeme je neumitno i brzo briše one kojih više nema, iako se baš uvijek zaklinjemo kako ih nikada nećemo zaboraviti... »više

Prezentacija radionice Kućnog filma Kinokluba Zagreb

Ovog četvrtka, 28. svibnja u 20 sati Klub Pulske filmske tvornice otvara svoja vrata prezentacijom filmova nastalih na radionici Kućnog filma, koju je za vrijeme karantene organizirao Kinoklub Zagreb... »više