Novosti

Facebook HFS
03.06.2020.
Službeno je otvoren 11. VAFI&RAFI – Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih

Sinoć je u prostorima Centra za mlade – P4 službeno otvoren 11. VAFI & RAFI – Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih.

Svečano otvaranje počelo je predstavljanjem izložbe „Studentski bubregi“ autorskog tima LIGO. Iza imena LIGO kriju se tri studentice animiranog filma sa Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu – Morana Bunić, Karla Skok i Katarina Zidar. Varaždinskoj publici predstavile su se izborom od dvadesetak najuspješnijih radova u sklopu programa Podrum ponedjeljkom.

Uz autorski tim LIGO javnosti su se predstaviti i mladi kreativci iz udruge Kuća kreativnih inovacija. Riječ je o skupini mladih entuzijasta koji svojim primjerom žele nadahnuti druge na aktivno sudjelovanje u djelovanju lokalne zajednice, a i šire. Tako se publici predstavila mlada varaždinska DJ-ica OlyFant koja će ujedno tijekom ljeta voditi DJ radionicu u partnerstvu s Udrugom nuSynergetic. Vatrenom prezentacijom poi-a, kao i najavom svoje radionice, pridružila se i Alma Rožmarić kojoj su u nastupu pomogle i Tena Torjanac te Vida Dodigović. Iva Grubješić pak je publici predstavila svoje rukotvorine i pletiva. Organizatori Festivala još jednom zahvaljuju prijateljskoj udruzi na sudjelovanju tokom samog otvaranja.

Prva veća manifestacija u Varaždinu je otvorila svoja vrata, a program se nastavlja putem televizijskih emitiranja i online praćenjem. Tako na nacionalnom nivou emisije sa službenim projekcijama možete popratiti od 4. do 7 lipnja na RTL kockici i to u jutarnjem terminu u 11 sati te popodnevnom u 15.30 sati, a nakon emitiranja emisije će biti dostupne na platformi RTL Play. U istim datumima VAFI & RAFI festival popratite na VTV-u, te na kanalu MagicNET-a, odnosno kanalu Prve školske televizije.

Organizatori su pozvali i sve učenike osnovnih i srednjih škola s područja Varaždinske županije i Grada Varaždina da poprate projekcije namijenjene njihovim dobnim skupinama te da svoj glas daju najboljim filmovima kako bi tim putem dobili nagrade publike. Publika će imati prilike glasati tijekom trajanja Festivala i to putem službene internetske stranice Festivala.

Nakon realizacije Festivala udruga Filmsko-kreativni studio VANIMA priprema nekoliko volonterskih pozicija kako bi novim mladim entuzijastima dali priliku sudjelovati u radu udruge, ali i naučili nešto novo tijekom ljeta pa svakako popratite službene internetske stranice udruge.

Sve nadolazeće informacije vezane uz Festival možete pratiti na službenim internetskim stranicama Festivala www.vafirafi.com ili na službenoj Facebook stranici.

Dr. sc. Miroslav Vrabec

Je li (već) zaboravljen?

Od smrti Miroslava Vrabeca prošlo je više od dvadeset godina (umro je 1997. u Banja Luci), još su itekako prisutni tragovi njegova rada, ali vrijeme je neumitno i brzo briše one kojih više nema, iako se baš uvijek zaklinjemo kako ih nikada nećemo zaboraviti... »više

Prezentacija radionice Kućnog filma Kinokluba Zagreb

Ovog četvrtka, 28. svibnja u 20 sati Klub Pulske filmske tvornice otvara svoja vrata prezentacijom filmova nastalih na radionici Kućnog filma, koju je za vrijeme karantene organizirao Kinoklub Zagreb... »više

Kreće 11. VAFI i RAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih!

Sljedeći tjedan počinje 11. VAFI & RAFI – Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih, koji će biti održan od 1. do 7. lipnja, najavljeno je danas u Gradskoj vijećnici u Varaždinu. Prva je to manifestacija koja će javnosti otvoriti svoja vrata i to u ponedjeljak 1. lipnja s početkom u 20 sati. »više

Palunko od sada dostupan širom Hrvatske

Scenaristička radionica Palunko u ponedjeljak, 18. svibnja 2020., službeno kreće sa svojom osamnaestom sezonom. Palunko otvara vrata svima koji žele – ili moraju – u kratkom roku usvojiti osnove pisanja scenarija. »više