Novosti

Facebook HFS
28.04.2020.
Radionica videospotova

Radionica videospotova voditeljice Marine Uzelac povezuje filmske autore s glazbenim izvođačima te same autore kreativno izaziva u stvaranju inovativnih pristupa u formi video spota. Prijave su otvorene do 4. svibnja 2020.

Polaznici se od samog početka usmjeravaju na praktičan rad kroz pisanje scenarija, produkciju, snimanje i montažu, gdje se potiču inovativni pristupi s vizualima i sadržajima koji će uz autorske pjesme stvarati zanimljivu sintezu. Dakle od polaznika se očekuje predznanje i tehničko poznavanje osmišljavanja, snimanja i montaže.

Pjesmu koja vas inspirira za budući video spot možete odabrati na sljedećem linku

Na radionicu se prima 6 naprednih polaznika. Za prijavu je potrebno do 4. svibnja 2020. na radionice@kkz.hr poslati sljedeće:

- sinopsis (ili scenarij) 

- biografija polaznika

Radionica će se održavati jednom tjedno online do daljnjega, te se potiče polaznike da već pri prijavi razmišljaju o videu koji se može u potpunosti snimiti kod kuće. (je li to found footage, suradnja online, snimanje mobitelom ili slično...). Trajat će 6 tjedana tijekom svibnja i lipnja 2020.

Važno je spomenuti da se u ovom slučaju ne rade ‘klasični’ spotovi koji uključuju bendove dok sviraju, kao i da nema bilo kakvog kreativnog miješanje bendova u zamisao videa, dakle budući glazbeni video je potpuno autorsko djelo polaznika. Nakon što video spotovi budu finalizirani, glazbeni izvođači će imati priliku odabrati žele li potpisati radove kao official ili unofficial video.

O VODITELJCI

Marina Uzelac, rođena 19.04. 1991. u Pančevu. Diplomirala je filmsku režiju na Akademiji Umetnosti u Beogradu. Kao redatelj, asistent režije, snimatelj i fotograf, radila je na puno kratkih i dugometražnih igranih i dokumentarnih filmova. Godinama se bavi režiranjem i snimanjem glazbenih spotova, od kojih se izdvaja suradnja sa bendovima Artan Lili, Seine, Bitipatibi, Nežni Dalibor itd.

Za više informacija slobodno se obratite na adresu elektroničke pošte promocija@kkz.hr ili broj mobitela 091 3386423 (Dražen).

13. Smaragdni eco film festival

13. izdanje jedinstvenog u svijetu putujućeg festivala filma o zaštiti prirode i okoliša, Smaragdni eco film festival dobio je i novi vizual koji je nacrtao Dubravko Mataković, poznati hrvatski ilustrator i crtač stripova... »više

Dječji filmski događaj godine: 58. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece!

Otvorene su prijave za najveći i najstariji dječji filmski događaj godine, 58. Reviju hrvatskoga filmskog stvaralaštva koja će se održati u Malom Lošinju od 1. do 4. listopada 2020... »više

Pisanje za film produžuje prijave i seli online

Kinoklub Zagreb organizira besplatnu dvomjesečnu radionicu pisanja za film čiji je cilj kroz niz vježbi pisanja razvijati prijavljenu ideju za kratki film koji može pripadati bilo kojem filmskom rodu. Prijave za radionicu otvorene su do 30. travnja 2020... »više

Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić

Jasminka Bijelić Ljubić

U Školi medijske kulture sudjeluje već od prve, šibenske, 1999. godine i bila je čak šesnaest puta asistentica Edi Lukmanu, a sad je samostalna voditeljica radionice za animirani film pa se s pravom može špinčiti da je i službeno bila) najdugovječnija asistentica na ŠMK... »više