Novosti

Facebook HFS
22.04.2020.
Dječji filmski događaj godine: 58. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece!
Otvorene su prijave za najveći i najstariji dječji filmski događaj godine, 58. Reviju hrvatskoga filmskog stvaralaštva koja će se održati u Malom Lošinju od 1. do 4. listopada 2020.

Jednom godišnje, svaki puta u drugom gradu, okupe se ponajbolji i najmlađi hrvatski filmski stvaraoci i njihovi mentori i pretvore grad u kojem gostuju u pravo četverodnevno filmsko slavlje. Želite li i vi biti dio najvećeg i najstarijeg dječjeg događaja godine prijavite svoje radove najkasnije do 1. lipnja 2020. godine.

Svaka družina, klub, skupina ili pojedinac može na Reviju prijaviti neograničen broj ostvarenja u okviru sljedećih kategorija: igrani film, dokumentarni film, animirani film, TV reportaža i film slobodnog stila. U kategoriju filma slobodnog stila mogu biti prijavljeni eksperimentalni filmovi, hibridni video radovi koji sadrže više filmskih rodova, video spotovi, namjenski filmovi i ostvarenja koji se ne mogu klasificirati u ostale četiri kategorije.

Filmovi se također mogu prijaviti i u kategoriji radioničkog filma, u kojima je involviranost voditelja puno veća od angažmana samih polaznika.

Prijava radova odvija se online putem na službenim stranicama Hrvatskog filmskog saveza pristupom na sljedeći link. Zaključni rok za prijavu filma je 1. lipnja 2020. Popis filmova izabranih za natjecateljski program bit će objavljen početkom srpnja, a ponajbolji mladi hrvatski filmaši družit će se ove godine  u Malom Lošinju od 1. do 4. listopada 2020.

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece svake godine posjeti drugi grad. Na taj način, uz Hrvatski filmski savez kao priređivači Revije iz godine u godinu izmjenjuju se osnovne škole, kinoklubovi i filmske družine diljem Hrvatske te se u kontekstu filma oživi jedna nova sredina. Tako će, u suorganizaciji s OŠ Mariom Martinolića Mali Lošinj i Pučkim otovorenim učilištem  Mali Lošinj, cijeli Mali Lošinj četiri dana živjeti film i biti glavno filmsko središte za najmlađe filmoljupce. Ne čekajte zadnji tren, naši selektori nestrpljivo čekaju da pogledaju vaša nova filmska remekdjela!

Pisanje za film produžuje prijave i seli online

Kinoklub Zagreb organizira besplatnu dvomjesečnu radionicu pisanja za film čiji je cilj kroz niz vježbi pisanja razvijati prijavljenu ideju za kratki film koji može pripadati bilo kojem filmskom rodu. Prijave za radionicu otvorene su do 30. travnja 2020... »više

Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić

Jasminka Bijelić Ljubić

U Školi medijske kulture sudjeluje već od prve, šibenske, 1999. godine i bila je čak šesnaest puta asistentica Edi Lukmanu, a sad je samostalna voditeljica radionice za animirani film pa se s pravom može špinčiti da je i službeno bila) najdugovječnija asistentica na ŠMK... »više

Slavica Kovač, prof.

Kako snimiti igrani film

Temom dječjeg, posebno igranog, filma i prije su se bavili neki autori, poput Stjepka Težaka, Mirka Lauša ili Krešimira Mikića, i drugih, no većina je radova posvećena teorijskim spoznajama o nastanku i razvitku filma općenito, pa posebno dječjeg... »više

Tri nove produkcije Luma filma

Od snova do odlaganja za sutra

Luma Film se bavi proizvodnjom animiranih autorskih, umjetničkih, dokumentarnih i edukativnih filmova, a fokusirani su na 2D animaciju i snažne ilustracije. Oslanjaju se na višegodišnje iskustvo intenzivnog rada na reklamama, projekcijama za kazališta i produkciju filmova... »više