Novosti

Facebook HFS
22.04.2020.
Pisanje za film produžuje prijave i seli online

Kinoklub Zagreb organizira besplatnu dvomjesečnu radionicu pisanja za film čiji je cilj kroz niz vježbi pisanja razvijati prijavljenu ideju za kratki film koji može pripadati bilo kojem filmskom rodu. Prijave za radionicu otvorene su do 30. travnja 2020.

Kroz rad na specifičnim spisateljskim zadacima polaznici će razvijati temu i tehniku koja im najviše odgovara te tako razraditi postavke iz kojih mogu napisati kvalitetan scenarij. Svaka od deset dvosatnih tjednih sesija biti će u potpunosti posvećena radu na tekstovima polaznika koji će se usavršavati u skladu sa sugestijama mentorice i kolega.

Za vrijeme trajanja radionice polaznici će razvijati ideju s kojom su se prijavili na radionicu te pisati radove u skladu sa specifičnim zadacima koji će biti određeni prema individualnim afinitetima.

Za prijavu valja poslati ideju za kratki film (igrani, dokumentarni, animirani ili eksperimentalni) i kratki esej u kojem se obrazlaže autorska intencija te tema, motivi i ciljevi filma. Svaki od dva tražena zadatka treba imati između 2000 i 3000 znakova uključujući razmake (tolerira se plus/minus 300 znakova). Na osnovu pristiglih radova vršiti će se selekcija odnosno odabrati 6 do 7 polaznika/ica radionice. Prijave se šalju na visnja.pentic@gmail.com do 30. travnja 2020.

Radionica će se odvijati online tijekom svibnja i lipnja 2020.

Voditeljica radionice je Višnja Vukašinović. Diplomirala je komparativnu književnost i engleski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Dobitnica strukovne nagrade Vladimir Vuković za novog kritičara 2012. i godišnje nagrade za najboljeg kritičara 2016. Objavljuje eseje o književnosti, filmu i likovnoj umjetnosti na Trećem programu Hrvatskog radija, časopisima Filmonaut, Hrvatski filmski ljetopis, 15 dana i Zapis, ranije u Vijencu i Zarezu.

Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić

Jasminka Bijelić Ljubić

U Školi medijske kulture sudjeluje već od prve, šibenske, 1999. godine i bila je čak šesnaest puta asistentica Edi Lukmanu, a sad je samostalna voditeljica radionice za animirani film pa se s pravom može špinčiti da je i službeno bila) najdugovječnija asistentica na ŠMK... »više

Slavica Kovač, prof.

Kako snimiti igrani film

Temom dječjeg, posebno igranog, filma i prije su se bavili neki autori, poput Stjepka Težaka, Mirka Lauša ili Krešimira Mikića, i drugih, no većina je radova posvećena teorijskim spoznajama o nastanku i razvitku filma općenito, pa posebno dječjeg... »više

Tri nove produkcije Luma filma

Od snova do odlaganja za sutra

Luma Film se bavi proizvodnjom animiranih autorskih, umjetničkih, dokumentarnih i edukativnih filmova, a fokusirani su na 2D animaciju i snažne ilustracije. Oslanjaju se na višegodišnje iskustvo intenzivnog rada na reklamama, projekcijama za kazališta i produkciju filmova... »više

ZA LJUTO DOBA, LJUTI FILMOVI!

Blank_filmski inkubator pridružuje se, u doba korone, otvaranju besplatne i lako dostupne filmoteke... »više