Novosti

Facebook HFS
04.03.2020.
Psiho, drama 2020
Psihodrama je napredna radionica Kinokluba Zagreb. Voditeljica je Jasna Jasna Žmak, a rok za prijave je 13. ožujka 2020.

Svaki kreativni proces, aktivira cijeli niz psiholoških mehanizama koji se upliću u svaki korak stvaranja, ponekad ga obogaćujući, ponekad kočeći. Od glasa unutarnjeg kritičara do kreativne blokade, od nedostatka inspiracije do pritisaka očekivanja, od radosti suradničkih procesa do njegovih prepreka, kreativno stvaranje podrazumijeva susret sa određenih aspektima naše osobnosti s kojima se ponekad, zbog njihove “neuhvatljivosti”, teško hvatamo ukoštac.

U okviru ovog radioničkog ciklusa pozabavit ćemo se upravo tim aspektima naše kreativnosti i to uz pomoć psihodramskih tehnika. Psihodrama je edukativni i terapijski pravac koji se bazira na ideji da su naši identiteti kompleksne i dinamične formacije satkane od niza uloga koje igramo u različitim životnim situacijama i koje u nama međusobno komuniciraju, ponekad tako da se međusobno nadopunjuju, ponekad tako da se svađaju. U psihodrami se pomoću akcijskih metoda  istražuju različiti aspekti naših odnosa sa samima sobom i sa svijetom oko nas i to tako da se – stavljaju na scenu.

kako se prijaviti?
Za prijavu je potrebno poslati:
- kratko pismo motivacije
-još kraći CV.
Maksimalan broj polaznika je šest.
Zainteresirani polaznici mogu se prijaviti do 13.ožujka 2020., na radionice@kkz.hr

Ciklus radionice Psiho, drama sastoji se od ukupno šest modula koji će se održavati jednom tjedno, u sljedećim terminima:

16.ožujak 2020. 19-21h
23.ožujak 2020. 19-21h
30.ožujak 2020. 19-21h
6.travanj 2020. 19-21h

Tijekom ovog ciklusa tako ćemo imati prilike da s našim kretivnim blokadama porazgovaramo, bolje ih upoznamo i, možda, promijenimo neke dijelove odnosa s njima. Probat ćemo, osim toga, sjesti na različite kritičarske stolice, istražiti kako je biti “dobar”, a kako “loš” kritičar i ispitati postoji li treći put između ta dva pola. Nakon tog “obračunavanja” s tuđim komentarima i kritikama, posvetit ćemo se i glasovima naših unutarnjih kritičara koji često znaju biti mnogo grublji i neugodniji od onih vanjskih. Nadalje, istražit ćemo mehanizme koji se nalaze u pozadini naših očekivanja i načine kako se nosimo s njima te ispitati koje su perspektive za bolju međusobnu suradnju između nas i naših očekivanja. I za kraj, ispitat ćemo koje uloge zauzimamo kao članovi kreativnog tima, jesmo li zadovoljni njima ili neke njihove aspekte možemo odbaciti i zamijeniti ih nekim kvalitetnijima.

Sudjelovati mogu svi članovi Kinokluba i autori koji se bave nekim oblikom kreativnog rada: pisanjem, snimanjem, montažom, režijom... Za sudjelovanje nije potrebno nikakvo prethodno predznanje, samo spremnost na rad. Radionica je besplatna.

o voditeljici
Jasna Jasna Žmak radi kao dramaturginja, scenaristica i spisateljica na filmu i u kazalištu. Vodila je brojne spisateljske i scenarističke radionice, između ostalog i u Kino klubu Zagreb. Od 2012. predaje na odsjeku odsjeku dramaturgije Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Trenutno se nalazi u edukaciji za psihodramsku praktičarku pri zagrebačkom Centru za psihodramu.

Za više informacija slobodno se obratite na adresu elektroničke pošte promocija@kkz.hr ili broj mobitela 091 3386423 (Dražen).

Revija dokumentarnih filmova

DOK film '20.

Četrnaestu godinu za redom vrijedni i uporni Deže Kučera i FKK Baranja-film organizirali su u Mikro-kinu u Belom Manastiru reviju dokumentarnih filmova DOK film '20. koja je započela u utorak, 25. veljače projekcijom kratkog, sedmominutnog filma Grah guljaš, ovoga puta autora Deže Kučere... »više

45 godina ŠAF-a

Čvor

Osnivač i dugogodišnji voditelj Škole animiranog filma Čakovec Edo Lukman i današnji gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač su, skupa sa suradnicima, pri završetku svečanog obilježavanja četrdeset i pet godina od nastanka i početka rada ŠAF-a, koje je 28. veljače 2020. održano u Čakovcu... »više

Mala filmska forma

Cilj ove napredne radionice je potaknuti polaznike na stvaranje svog prvog autorskog filma. Uvodno predavanje održat će se u srijedu, 11.ožujka 2020. u 19 sati u Kinoklubu Zagreb. »više

Filmska naSTAVa završila dodjelom diploma i nagrada

Unatoč skraćenim zimskim praznicima, čak 170 mladih pohađalo je ovaj ciklus Filmske naSTAVe koji se održao tijekom siječnja i četiriju vikenda u veljači »više