Novosti

Facebook HFS
04.03.2020.
Mala filmska forma
Cilj ove napredne radionice je potaknuti polaznike na stvaranje svog prvog autorskog filma. Uvodno predavanje održat će se u srijedu, 11.ožujka 2020. u 19 sati u Kinoklubu Zagreb.

Kroz kombinaciju mentorskih predavanja, praktičnog rada u obliku zadataka te samostalnih snimanja, polaznici ove radionice će ideju razraditi u filmsku formu te snimiti vlastiti film. Pridjev ‘mala’ iz naslova sugerira da se rade kratki filmovi. Rod, žanr i tema filmova slobodan su izbor autora uz napomenu da se zbog intenziteta radionice najvjerojatnije neće moći realizirati igrane forme već eventualno skice za iste.

Uvodno predavanje održat će se u srijedu, 11.ožujka 2020. u 19 sati u Kinoklubu Zagreb. U nastavku radionice, uz mentorska predavanja subotom razrađivat će se ideje polaznika kroz praktične vježbe, analizirati razni primjeri i vlastiti materijali, a kroz montažne i snimateljske sesije ponovit će se tehničko razumijevanje filma kako bi se polaznici u potpunosti prepustiti istraživanju i samostalnom radu.

Radionica je koncipirana na sljedeći način:

- 6 režijskih mentorskih radionica na kojima se unutar grupe razrađuje autorska ideja i pregledavaju vaši snimljeni materijali
- Vikend termini sa fokusom na snimanje zvuka i slike, ponavljanje tehničkog gradiva
- Kratak intenzivan tečaj montaže nakon kojega se očekuje da polaznici samostalno završe film
-Zajedničko gledanje finalnih verzija filma sa svim mentorima i polaznicima
- Polaznici samostalno snimaju svoje filmove tijekom ali i izvan predavanja, ovisno o vlastitim idejama

Za radionicu se ne vrši selekcija, dakle otvorena je svim polaznicima koji prije uvodnog predavanja na radionice@kkz.hr pošalju sljedeće:

-1 kadar koji predstavlja jednu ili više osobnih fascinacija nekom temom, objektom, osobom, prostorom ili idejom (poslati u attachu maila ili Wetrasferom)

-kontakt (mail, broj)

Mentori radionice su redatelji Kristina Kumrić i Tomislav Šoban, montažeri Ivana Perčinlić i Danijel Brlas, snimatelji Dražen Žerjav i Luka Matić. Svi produkcijski i tehnički uvjeti osigurani su od strane Kinokluba Zagreb.

Radionica je besplatna i namijenjena je prvenstveno članovima Kinoklubova koji su završili početničku radionicu tj. Filmsku školu. Moguće je prijaviti se i ako niste član Kinokluba Zagreb, a posjedujete osnovno praktično znanje o radu na filmu.

Kraj radionice predviđen je krajem svibnja 2020., a u dogovoru sa polaznicima i voditeljima radovi će biti i javno prikazani u sklopu prezentacije radionice u KKZu.

Snimi film, postani dio KKZ-a!

Filmska naSTAVa završila dodjelom diploma i nagrada

Unatoč skraćenim zimskim praznicima, čak 170 mladih pohađalo je ovaj ciklus Filmske naSTAVe koji se održao tijekom siječnja i četiriju vikenda u veljači »više

TEEN MINUTE 2020

Hrvatski festival jednominutnih filmova u Požegi i Dominik Budimir (učenik Glazbene škole Požega) raspisuju natječaj na temu "Međugeneracijska solidarnost". Natječaj se organizira u svrhu poticanja mladih da dio svoga vremena i pažnje posvete starijim osobama... »više

Filmski četvrtak u HDA

Peta Hrvatska prije 70 godina

Proteklih pola desetljeća, uvijek u siječnju ili veljači, sastavni je dio programa Filmski četvrtak u HDA bila rubrika Hrvatska prije 70 godina u okviru koje su prikazivani filmski žurnali Pregled u produkciji Jadran filma... »više

STAR FILM FEST U FRANCUSKOJ ALIJANSI U ZAGREBU

NAJKRAĆI FRANKOFONI FILMSKI FESTIVAL

Što je zajedničko Francuskoj Alijansi i Star Film Festu? To je zasigurno film. Spoj višegodišnjih tradicija Alijanse i festivala satkanog od zvijezda rezultirao je prvim najkraćim frankofonim filmskim festivalom – NFFF-om... »više