Novosti

Facebook HFS
01.05.2019.
Star Film Fest

Star Film Fest poziva sve mlade filmaše da prijave svoje filmove, jer prijave samo što nisu završile. Prijave traju do 15. svibnja, a prijaviti se mogu filmovi u kategorijama dokumentarnog, igranog, eksperimentalnog, animiranog i industrijskog filma, pri čemu je važno da nisu nastali prije 2017. godine te da ne traju duže od 25 minuta.

Sam festival održat će se od 29. do 31. kolovoza 2019. godine u Sisku, a njegov program bit će upotpunjen bogatim popratnim sadržajem.

Star Film Fest je međunarodni filmski koji će se ove godine doživiti svoje 6. izdanje u razdoblju od 29. do 31. kolovoza 2019. godine u Sisku. Cilj festivala je približiti gledateljima i stručnoj publici različite vrste filmova mladih autora, istovremeno stvarajući mjesto gdje će filmski profesionalci i amateri razmjenjivati kreativne ideje.

Filmske kategorije koje će biti zastupljene na Star Film Festu su dokumentarni, eksperimentalni, igrani, industrijski i animirani film. Prijaviti se mogu filmovi autora u dobi od 18 do 35 godina koji nisu nastali prije 2017. godine, te ne traju duže od 25 minuta.

Prijave će biti otvorene sve do 15. svibnja, a film mogu prijaviti redatelji, producenti i nacionalna filmska tijela s pravima za zastupanje filmova.

Svoje filmove možete prijaviti online na službenim stranicama Star Film Festa ili putem pošte, s ispunjenom prijavnicom koju možete također pronaći na linku  ili putem našeg Festhome profila.

Na festivalu vas očekuje bogati program na kojem će se naći nešto za svakoga: natjecateljske projekcije, projekcije komercijalnih filmova hrvatske produkcije, koncerti, radionice, stručna predavanja, javne rasprave i još mnogo toga.
Sve ostale informacije vezane uz festival možete pronaći na službenom webu.

Vidimo se na projekcijama pod zvjezdanim nebom!

Poziv na Malu školu autorskog filma

Kino klub Split u suradnji s Javnom ustanovom RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, partnerom na projektu ArTVision+, objavljuje poziv za 5 studenata/ica zainteresiranih za kreativne prakse snimanja kratkih autorskih audiovizualnih djela... »više

Psiho drama: Vječni sjaj samokritičnog uma

Radionica će se održati u četiri modula. Treći modul naslova Vječni sjaj samokritičnog uma na rasporedu je u ponedjeljak 8. travnja, 19h-21h »više

TRAGOVI EKSPERIMENTA - ZLATNO DOBA SLOVAČKOG FILMA NA KRATKOM UTORKU

U utorak 30. travnja, u 19 i 21h, na Kratkom utorku u kinu Tuškanac u Zagrebu, družit ćemo se sa slovačkim filmom 60-ih i 70-ih. I dok znamo gotovo sve o češkim redateljskim junacima toga vremena, na ovom programu se upoznajemo s ništa manje kvalitetnim slovačkim im kolegama... »više

Ekskluzivni prilozi Petera Watkinsa i Mirele Holy u novom broju Hrvatskog filmskog ljetopisa

Uz tekstove slavnog britanskog redatelja i doktorice ekofeminizma posvećene krizi medija i Westworldu, novi broj filmološkog časopisa u sklopu temata o suvremenoj teoriji filma analizira i veze Japana i westerna, Koreje i poezije... »više