Novosti

Facebook HFS
03.07.2018.
Svi su nam gradovi jednaki
Radionica uključuje boravak šest autora iz Hrvatske u Beogradu od 2. do 9 srpnja, gdje će sa četvero filmaša iz Srbije oformiti autorski kolektiv.

Radionica neće imati službenog predavača ili mentora, a zadatak svakog polaznika biće primarno rad na vlastitom projektu, a zatim i učestvovanje na autorskim sastancima na kojima će iznositi svoje ideje i probleme, tražiti suradnje te nuditi pomoć drugim polaznicima.

Organizatori ove rezidencijalne radionice i inicijatori suradnje su Kinoklub Zagreb (KKZ) i Akademski filmski centar iz Beograda (AFC, osnovan pod imenom Akademski kino klub). Imenom, to su Vedran Šuvar, Ivan Velisavljević i Milan Milosavljević, a na ideju za ovaj oblik suradnje došli su u sklopu programa međunarodne suradnje Akademski filmski Zagreb koji je AFC organizirao u Domu kulture „Studentski grad“ u studenom 2017. godine.

Polaznici radionice održat će i četiri programa otvorena za javnost u prostorima AFC-a.

Utorak, 3. srpnja, 20.00, Mala sala
ANALIZA FILMA
Program Kinokluba Zagreb na kojem će se analizirati dva kratkometražna filma po izboru moderatora Vedrana Šuvara. Analiza će biti interpretativnog tipa bazirana na autorskim postupcima.

Četvrtak, 5. srpnja, 20.00, Mala sala
MEĐUPROSTOR FILMSKOG DELOVANJA
Predavanje predsjednika Kinokluba Zagreb Tomislava Šobana, o idealima kreativnog delovanja.

Subota, 7. srpnja, 12.00, Sala za sastanke
KINO KLUBOVI, PRODUKCIJSKI KOLEKTIVI BUDUĆNOSTI
Okrugli stol o potencijalima suradnje kino klubova u regiji, te razmjena pozitivnih praksi. Okrugli stol je otvoren za javnost, a na njemu će sudjelovati predstavnici Kinokluba Zagreb, Kino kluba Split i Akademskog filmskog centra.

Subota, 7. srpnja, 20.00, Mala sala
PREZENTACIJA RADOVA POLAZNIKA RADIONICE
Projekcija i predstavljanje autorskog kolektiva Kinokluba Zagreb i Akademskog filmskog centra Beograd.

Za više informacija slobodno se obratite na adresu elektroničke pošte promocija@kkz.hr ili broj mobitela 091 3386423 (Dražen).

Radionica stop-trik animacije

See/Touch/Try

Radionica stop-trik animacije osječkog Video kluba Mursa, odnosno njegove Sekcije animiranog filma, održana je koncem lipnja, po prvi put pod nazivom See/Touch/Try, a ovoga je puta bila namijenjena prvenstveno srednjoškolcima i studentima te ostalim zainteresiranim polaznicima... »više

Filmski Pozdrav ljetu u kinu Tuškanac!

I ove godine nastavljamo tradiciju da posebnim programom proslavimo početak ljeta te obilježimo rad i djelovanje mladih filmaša i filmašica u okviru revijskih i obrazovnih programa HFS-a... »više

Kinoklub Zagreb na Diversions Short Film Festivalu

Posebnom projekcijom naziva Distopijski narativi iz Kinokluba Zagreb obilježit će se 90 godina Kinokluba Zagreb na Diversions Short Film Festivalu. Projekcija i razgovor održat će se u petak, 29. lipnja u 19 sati u Sv. Ivanu Zelini... »više

Slatke šezdesete

Bard u Močvari

Pod naslovom Slatke šezdesete u ciklusu Filmskih večeri u Močvari je u četvrtak, 21. lipnja 2018., unatoč najavi grmljavinskog nevremena i odigravanju sudbonosne nogometne utakmice, održano događanje čiji su akteri bili vrijedna istraživačica jugoslavenske filmske alternative... »više