Novosti

Facebook HFS
29.06.2018.
Kinoklub Zagreb na Diversions Short Film Festivalu
Posebnom projekcijom naziva Distopijski narativi iz Kinokluba Zagreb obilježit će se 90 godina Kinokluba Zagreb na Diversions Short Film Festivalu. Projekcija i razgovor održat će se u petak, 29. lipnja u 19 sati u Sv. Ivanu Zelini.

Program se održava povodom 90. obljetnice Kinokluba Zagreb s ciljem prikazivanja radova recentnih autora Kinokluba koji u zanimljivim i drugačijim formama promišljaju fantastične i znanstvene teme.

Prikazat će se sljedeći filmovi:

Binary pitch, Vladislav Knežević, eksperimentalni, 6'45''

Nepoznate energije, neidentificirani osjećaji, Dalibor Barić, animirani, 40'

Kraj, Tomislav Šoban, animirani, 10'

Video priručnik u slučaju nuklearne katastrofe u Krškom, Sunčica Ana Veldić, dokumentarni, 11'


Binary pitch

Film Nepoznate energije, neidentificirani osjećaji je na Danima hrvatskog filma 2015. nagrađen za najbolji scenarij i oblikovanje zvuka, a iste mu je godine na Pulskom filmskom festivalu dodijeljena Nagrada Vedran Šamanović. Kraj Tomislava Šobana 2015. godine osvojio je Nagradu Green DCP na 25 FPS, a 2016. uvršten je u program Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Oberhausenu.


Nepoznate energije, neidentificirani osjećaji

Program je selektirao bivši predsjednik Kinokluba Zagreb, Vedran Šuvar. Nakon projekcije održat će se u rasprava na kojoj će uz selektora sudjelovati članovi Kinokluba Petra Belc i Zorko Sirotić. Petra Belc je filmska istraživačica, a u Kinoklubu se bavi arhivom i povijesti kluba. Zorko Sirotić je filmski autor te višegodišnji programski direktor Revije hrvatskog kratkog filma 'Kratki na brzinu', od 2018. godine Diversions International Short Film Festivala.


Kraj

U programu Diversions Short Film Festivalu prikazat će još filmova članova Kinokluba Zagreb. To su Decadence Mateja Beluhana, The Man Saving The Cat Valentine Lončarić i Kartograf Darije Blažević.

Za više informacija slobodno se obratite na adresu elektroničke pošte promocija@kkz.hr ili broj mobitela 091 3386423 (Dražen).

If it is such a hair extensions with a wig, the bangs hairstyle, and the long straight hair wigs hairstyle that matches the back is more delicate and beautiful, and the hair extensions uk bangs can also shape the charm of the human hair extensions uk princess.

Slatke šezdesete

Bard u Močvari

Pod naslovom Slatke šezdesete u ciklusu Filmskih večeri u Močvari je u četvrtak, 21. lipnja 2018., unatoč najavi grmljavinskog nevremena i odigravanju sudbonosne nogometne utakmice, održano događanje čiji su akteri bili vrijedna istraživačica jugoslavenske filmske alternative... »više

Panorama: Skriveno blago bugarskog filma

Od 21. do 30. lipnja kino Tuškanac donosi hrvatske premijere osam sjajnih filmova bugarske kinematografije od konca 1950-ih do početka 1970-ih... »više

Prvo prikazivanje u Zagrebu

Film od Ferala

Premijerno prikazan 9. ožujka u Art-kinu Croatia u Rijeci, a poslije u mjesečnom ritmu i u Splitu te Puli, film Viva Ludež: razgovor s trojicom od Ferala scenarista i redatelja Marine Baničević i Saše Stanića pojavio se 15. lipnja i pred zagrebačkom publikom, u kinu Europa... »više

Međunarodni dan arhiva

'68.

Ovogodišnji je program obilježavanja Međunarodnog dana arhiva u Hrvatskom državnom arhivu protekao u znaku izložbe Tragom prošlosti-Hrvatska 1968., koja je otvorena 8., a trajala do 14. lipnja i bila popraćena vrijednim katalogom, odnosno projekcijom filmova o '68... »više