Novosti

Facebook HFS
15.06.2018.
Kinoklubaši na Danima hrvatskog filma
27. Dani hrvatskog filma održat će se od 16. do 20 lipnja u Zagrebu, a u program je uvršteno četvero članova Kinokluba Zagreb: Tomislav Šoban, Zorko Sirotić, Daria Blažević i Martina Lončar.

U programu kratkog i srednjemetražnog igranog filma nalazi Otac Tomislava Šobana. U njemu mirno poslijepodne jednog oca prekine posjet policije koja traži njegovog sina pod sumnjom da je počinio nasilje. Otac sazna za slučaj iz novina. Želi se suočiti sa sinom te ga isčekuje na riječnoj obali.  Film je na rasporedu 19.6. u 21:30 na ljetnoj pozornici Tuškanac.


Otac

U kategoriji eksperimentalnog filma bit će prikazan rad Kartograf Darije Blažević. SInopsis jednostavno navodi da se satelit odvojio od Zemljine orbite i sada zauvijek luta svemirom. Kamo je dolutao možete pogledati 18.6. u 19 h u kinu Tuškanac.


Kartograf

U nenatjecateljskom programu Izvan okvira uvršteni su filmovi Trenodija za žrtve Hirošime Zorka Sirotića te Odijelo Martine Lončar. U taj program spadaju filmovi nestandardne estetike, tj. filmovi osebujnijeg pulsa i poetike što svoje namisli publici prenose uz dozu stilsko-sadržajne drskosti koja izlazi iz okvira trenutačno vladajućih trendova i standarda.


Trenodija za žrtve Hirošime

Trenodija za žrtve Hirošime opisana je ovako: B-29, jedan od tehnološki najnaprednijih zrakoplova Drugog svjetskog rata, imao je mnoge dotad neviđene značajke, uključujući strojnice kojima se upravljalo daljinskim upravljačem. Dvije prostorije za posadu, prednja i stražnja, bile su pod pritiskom i povezane tunelom koji se protezao preko odjeljaka za bombe, omogućujući posadi da puže od jedne do druge. Film je na rasporedu 18.6. u 23 h u kinu Tuškanac.


Odijelo

U Odijelu pak,  mlada žena nakon prekida dugogodišnje veze, druži se s francuskim pjesnikom Paulom Valéryjem i zavičajnim pjesnikom Reljom Kulušićem te na sebe gradi gipsano odijelo. Film je na rasporedu 19.6. u 23 h u kinu Tuškanac.

Sretan rođendan

Profesor Baltazar

Serija od ukupno 59 epizoda, dugih od pet do deset minuta, o profesoru Baltazaru nastajala je po zamisli glavnog autora Zlatka Grgića u Zagreb filmu od 1967. (kada se lik profesora Baltazara prvi put pojavio u Izumitelju cipela i još nije bilo jasno da će postati središnji junak cijelog serijala)... »više

Dvije promocije knjiga Midhata Ajanovića

Film i strip i Dva muža Karoline Lotman

Profesor i pisac koji voli crtanje i film, kako samoga sebe opisuje Midhat Ajanović, rođen 1959. u Sarajevu, u siromašnoj obitelji koja je nekada bila bogata, filmski je autor, filmolog, karikaturist, književnik i publicist, diplomirani novinar koji je u Zagreb filmu učio animaciju... »više

Portreti: Stogodišnjica Ingmara Bergmana

Povodom stogodišnjice rođenja Ingmara Bergmana, jednog od najvećih redatelja u povijesti svjetskog filma, kino Tuškanac u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Švedske u RH, od ponedjeljka, 11. do četvrtka, 14. lipnja prikazuje izbor od sedam filmova pod nazivom Portreti: Stogodišnjica Ingmara Bergmana... »više

Večeri animacije u kinu Tuškanac

Filmovi Pavla Štaltera

Karanac je turističko i ugostiteljsko, lijepo uređeno selo u Baranji, poznato po brojnim restoranima od kojih je onaj Bajin (vlasnik dočekuje goste s fraklićem rakije u ruci, praveći se da se mora sakrivati i bježati od žene, koja mu to kao brani) najomiljeniji, rustikalnim prenoćištima i vinskim podrumima... »više