Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić

Facebook HFS
16. ŠKOLA MEDIJSKE KULTURE <i>Dr. ANTE PETERLIĆ</i>
Info

Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić je desetodnevni obrazovni program namijenjen nastavnicima koji u okviru nastave hrvatskoga jezika i izborne nastave provode nastavni program medijske kulture, odgajateljima u predškolskim ustanovama, kao i voditeljima filmskih i videodružina.

Jedan od ciljeva Škole jest sudjelovanje u sustavu cjeloživotnog obrazovanja i kao takva otvorena je i svima drugima koji teže steći ili dopuniti medijsko obrazovanje. U zadnje vrijeme, posebice seminarske programe Škole, koriste učenici / studenti koji žele upisati Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu.

Program Škole raspoređen je u devet radnih dana tj. 90 nastavnih sati (cjelodnevni rad) u ovim oblicima rada: predavanja, metodičke radionice, videoradionice (kao samostalni programi), projekcije filmova, skupne rasprave o filmu.

Svrha programa Škole medijske kulture je dati temeljna znanja za provedbu nastave (osnove medijske teorije, osnove filmskoga jezika, temeljne filmske vrste, intermedijske veze, metodičke radionice), a putem radionica omogućiti stjecanje neposrednih stvaralačkih i radnih iskustava korisnih za nastavu te za upućeniji praktični rad s učenicima.

Prema preporuci Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Škola medijske kulture vrijedan je doprinos razvijanju medijske, posebice filmske kulture, u okviru nastave hrvatskog jezika i književnosti u našim školama, što potvrđuje i činjenica da je programe Škole polazilo preko 1500 polaznika, među kojima su i voditelji videodružina pri osnovnim škola, koji sa filmskim radovima sudjeluju na Revijama filmskog stvaralaštva djece i Filmskoj reviji mladeži.

VEZANE VIJESTI