Novosti

Facebook HFS
06.03.2024.
Kritičko rešeto 16. Production in-a Labin

Ove srijede, 6. ožujka s početkom u 17 sati u Polivalentnoj dvorani Gradske knjižnice Labin premijerno će se prikazati šest kratkometražnih igranih, dokumentarnih, eksperimentalnih i hibridnih filmova nastalih na 16. maratonu izrade kratkog filma Production in-u.

Filmska večer će se održati uživo i putem Zoom-a, a gost Kritičkog rešeta ovog puta bit će nagrađivani redatelj i filmski kritičar Nikola Strašek koji će analizirati i komentirati filmove polaznika te im pružiti smjernice za eventualne dorade. Razgovor će moderirati voditelj projekta Marko Zdravković-Kunac.

bit.ly/Reseto16Pi
Meeting ID: 844 1707 9046
Passcode: 088490

Production In je besplatna radionica namijenjena svima koji se žele okušati u izazovu stvaranja filma u tri dana. Desetak autora pod vodstvom iskusnih edukatora realizira svoj film u vremenski ograničenom stvaralačkom procesu i dobroj atmosferi praktičnog rada.

16. Production in održao se u Labinu od 26. do 28. siječnja 2024. u prostorijama Društveno kulturnog centra Lamparna u sklopu projekta Production in – Istarska turneja.

Mentori 16. Production in su: Zorko Sirotić, Mario Papić, Alan Stanković, Davor Vuković, Sanda Letonja-Marjanović i Marko Zdravković-Kunac.

Program:

Alen Filipović: Franko Stainer - div iz Labina, kratki dokumentarni


Franko Stainer - div iz Labina


Franko Stainer - div iz Labina

Dean Derežić: Bogovi podzemlja, kratki igrani


Bogovi podzemlja

Vidmarijo Rašić: Ivanom po svijetu, kratki igrani


Ivanom po svijetu


Ivanom po svijetu

Tin Rakijaš: Vizualni eho, kratki hibridni


Vizualni eho

Nataša Medančić: Linija obrane, kratki dokumentarni


Linija obrane


Linija obrane

Adalberta Madesny: Ples na traci, kratki eksperimentalni


Ples na traci

+ bonus projekcija:
Ines Callebich: Savršeno, kratki dokumentarni


Savršeno

Partneri 16. Production In-a su Labin Art Express XXI, Gradska knjižnica Labin, MedVid produkcija i Hrvatski filmski savez.

__

16. Production in financijski podupiru Istarska županija, Hrvatski audiovizualni centar, Grad Pula i Zaklada Kultura nova.


Nikola Strašek

Nikola Strašek rođen je 1978. godine u Zagrebu. Pohađao je Klasičnu gimnaziju u Zagrebu, studirao komparativnu književnost i latinski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Snimio je nekoliko dokumentarnih i igranih filmova. Radio je na Hrvatskoj televiziji gdje je bio TV redatelj nekoliko emisija (Otvoreno, Hrvatska danas, prijenos sjednica Hrvatskog sabora), redatelj priloga u emisiji za mlade "Briljanteen" te asistent režije na dramskoj seriji u produkciji HTV-a "Stipe u gostima". U suradnji s produkcijskom kućom Drugi plan 2014/15. radi kao scenarist i režiser dokumentarnog serijala „Najduži dan“ (dvije epizode).

Dobitnik je Nagrade Vladimir Vuković za najboljeg kritičara u 2021. godini za tekstove objavljene u radijskoj emisiji Filmoskop III. programa Hrvatskog radija.

Početak provedbe projekta Planet film

Došao je i taj dan. Kino klub Sisak je započeo provedbu projekta Planet film, financiranog od strane HAVC-a i Grada Siska. Na toplo zimsko jutro okupili su se polaznici iz gotovo svih osnovnih škola s područja Siska u prostorima CIKS-a... »više

Početak ovogodišnjih senzornih projekcija na dvije nove lokacije!

Na Sceni Ribnjak upoznat ćemo nestašnog Koyu, a u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad Bambija. Senzorne projekcije u suradnji s Centrom za mlade Ribnjak i Centrom za kulturu i obrazovanje Susedgrad nastavljaju širiti važnu poruku o prihvaćanju različitosti i pružati prihvaćajuće... »više

32. hrvatski festival jednominutnih filmova

Mjesto održavanja: Požega
Vrijeme održavanja: 5. – 9. lipnja 2024. | 32. izdanje »više

Hibridni filmski projekt Radovi u tijeku u PFTu

Ovog četvrtka, 29. veljače u 20 sati u Pulskoj filmskoj tvornici u sklopu Filmskog kluba mladih projekcija je nagrađivanog hibridnog dokumentarnog filma Radovi u tijeku kojeg je redatelj José Luis Guerín realizirao sa studentima diplomskog studija... »više